Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

1pf-10000 Mf

vasy_gsm

Postări Recomandate

Daca are bucle mari de intarziere, si are cu siguranta, poate dura ore intregi pana sa vezi ceva pe simulatorul Oshon.Cind folosesti simulatorul asta e bine sa ai programul sursa si sa scoti toate delay-urile, ca sa apuci sa vezi ceva, cit de cit repede.Don Mario

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 94
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Flor

20

• vasy_gsm

18

• Craciun

11

• BRANCA

11

Top autori în acest subiect

Am redus frecventa la 1Mhz pe simulator si nu imi mai da eroare de LCD si chiar functioneaza afisarea !!!! Mai am nedumeriri in ceea ce priveste stabilitatea citirilor pe diverse valori fixate pe interfata analogica (momentan imi da valori de capacitati diferite pentru aceeasi valoare a tensiunii pe AN0).

Link spre comentariu

M-ar interesa opinia celor care au construit si verificat functional capacimetrul de pe http://www.sprut.de/.....

Nu inteleg de ce afiseaza valori ale capacitatii diferite mult ,la aceleasi valori ale tensiunii stabilite din simulator pe RA0(AN0).

Din simulator pot sa setez praguri de tensiune intre (0 si 1023) *Vref/1024.

De exemplu la valoarea 555 imi afiseaza zeci uF apoi sute uF.

In plus nu inteleg scalarea: la 1023 afiseaza zeci uF iar spre 530 din nou zeci uF.

Eu ma asteptam sa creasca sau sa descreasca intr-un singur sens.

As vrea sa-l construiesc dar nu imi vine sa dau 12$fara TVA pe afisaj si sa ma chinui un pic si cu modificarea ptr PIC16F873 pe care il am eu ,si apoi sa constat ca nu functioneaza corect.

De aceea incerc sa-i verific corectitudinea functionarii mai intai pe simulator (cat se poate).

Astept opinii :smt039

Link spre comentariu

Am o idee supercalifragilistica. Stiu ca nu e eleganta, dar e rapida.

Sa evitam problema.

Practic care era codul afisoarelor care au mers din prima? Cat costa? Si la ce magazin se gaseau? Ca sa ma duc acolo si sa le cer, platesc, apoi conectez, si gata, canta..

Stiu ca adevarata poezie e atunci cand, te lupti si reusesti, atunci inveti, inca sunt pasionat de electronica.....

DAR imi doresc sa am acest aparat functional si cat mai repede.

Eu mi-am tradus din germana din engleza folosind http://babelfish.altavista.com/babelfish/tr . A iesit cam "furculition", dar a fost suficient de clar..

Link spre comentariu

Eu cred ca am inteles fenomenul valorilor apropiate. PIC-ul imi supravegheaza pe ADC doar pana U pe Ra0 ajunge la 2,5V si contorizand timpul imi da o valoare care ar fi cea a condului. Deoarece eu ii dau mereu peste 530 ceea ce e aproape de 2,5V si il vede "imediat" el imi va afisa valori aprpiate si spre 1023. Cred ca trebuie vazut real cu condensator cum e treaba. Am imprumutat un display si o sa incerc un test.(partea proasta e ca pe el nu e nici un cod si controlerul are un aptibild deasupra si nu vad codul, dar incerc prima data ca in schema si cu delay-urile din program). :smt033

Link spre comentariu

Trebuie sa fii atent doar la primii patru pini. De regula acolo sunt ceva inversari. In rest ar trebui sa fie compatibil. Macar nu se arde, poate sa nu functioneze ca nu e initializat corect.Bafta,Costel

Link spre comentariu

Eu l-am facut pe "tambal" si dupa lupte lungi cu afisorul BT22008K ( i-am dat V0 negativ vreo 3V , in datasheet specifica doar un Vee=Vdd-V0 care e min 0 si max 13,5V ,dar cum la PIC nu-i poti da mai mult iar legat la masa nu se vedea nimic pe afisor a trebuit sa-i dau negativ, noroc ca am sursa dubla :supz: ) si-a dat drumul si a inceput sa afiseze programul de masura.

1. Cred ca trebuie facut cablaj.

2. Trebuie un buton touch normal inchis paralel intre intrare si masa , astfel descarci usor condul de masurat, masurarea facandu-se introducand condul in niste crocodili sau ceva pini speciali si apasand pe buton.

Pentru @Flor, mie mi-a folosit mult informatia legata de utilizarea afisajului gasita aici http://www.epemag.wimborne.co.uk/resources.htm

P.S. Acum am folosit prima data un afisor alfanumeric LCD :smt003

Succes !

Daniel

Link spre comentariu

Pentru @Flor: Eu am testat afisorul si PICul separat cu programul din help de la mikroelectronica (vezi fisierul .asm , .hex si ptr schema de conectare pini afisor si program in helpul cu extensia .chm la sectiunea librarii LCD pe 4 biti)

Link spre comentariu

Repet ce am postat mai sus-pt afisoarele LCD ce nu sint compatibile HD44780 foarte posibil sa nu mearga!Softul este diferit functie de tipul Lcdului [controlerului]. Subscriu la linkul postat de Craciun,contine cea mai buna referinta pt LCD compatibile HD44780-"How to use Intelligent LCDs".Trebuie citit acest material documentar!

Link spre comentariu

De abia acum am revenit in forum. O sa studiez cu mare atentie ce mi-ati indicat. Va multumesc pentru bunavointa si sper sa pot sa ma revansez cat mai curand. Chiar si (re) facand cablajul, pt ca stiu Orcad. Imi place sa proiectez, si sa realizez practic. Am si imprimant -evident - laser si fier de calcat. Poate colaboram.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Tocmai m-am intors dupa ce am colindat prin toate magazinele de pe MD si apropiere. In bazele lor de date nu apare vre-o unul despre care sa figureze ca fiind compatibil cu HDD 44780. Adevarat e ca si vanzatoarele sunt paralele si habar n-au sa sape mai adanc.Asa ca revin cu rugamintea :prayer: sa imi ziceti si mie ce cod are afisorul care l-ati pus si care va cantat. Si unde l-ati gasit, cu cat, Ca sa stiu ce sa le cer feteleor.Ma rog, daca nu e secret de stat, sa ma trezesc Dne fereste alergat de SRI@SPP :axe: Da, stiu ca nimeni nu e obligat sa ma ajute, asa ca dupa :drinkers: Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări