Marele Savant Postat Iunie 13, 2006 Partajează Postat Iunie 13, 2006 Salut Flor, nu are motive sa nu mearga. As pune o poza cu aparatul, dar imi este cam jena pentru ca fiind asa simplu nu l-am facut pe cablaj ci direct pe un soclu ZIF si nu prea are aspect. Colegul nostru de forum Nikos care l-a vazut functionind poate sa confirme. Am pus pe noua mea pagina de web http://www.digitronics.ro la sectiunea A.M.C. o captura de ecran cu setarile pentru ICPROG. O fi microcontrolerul defect ? Cele bune, Emil Link spre comentariu
Flor Postat Iunie 14, 2006 Partajează Postat Iunie 14, 2006 Salut Si iti multumesc atat pt raspuns cat si pt promtitudinea lui. Sincer, recunosc ca sunt incepator si e foarte posibil sa fi uitat sa bifez ceva. Si sa fi repet greseala pana cand am intrat in cerc... Sau, de ce nu, sa fi busit uC, desi nu imi pot imagina cum. Oricum, o sa mai sap. Dupa ce il voi face sa "cante" o sa scriu unde m-am "impiedicat" . Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 14, 2006 Partajează Postat Iunie 14, 2006 Si pe mine ma intereseaza daca merge! Imi vine greu sa fac experimentul findca am PIC16F876A tip smd si trebuie sa-l lipesc pe placa. Pt Flor o observatie-la programarea variantei cu A se impune legarea pinului PGM la masa prin o rez de 10k. Secventa este read-erase -program all-read all.Daca hexul citit e identic cu cel original "buba' e in partea de hard,daca nu ai setat ceva aiurea in IC prog de exemplu.Oricum afisorul LCD trebuie sa fie cu HD44780 sau compatibil si,am impresia, tip 2x16! Uita-te la http://www.sprut.de/electronic/lcd/index.htm. Iti recomand sa vezi tutorialul How to use Intelligent LCDs in doua arhive la http://www.epemag.wimborne.co.uk/lcd1.pdf si http://www.epemag.wimborne.co.uk/lcd2.pdf. Asteptam "de bine"! Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 14, 2006 Partajează Postat Iunie 14, 2006 Salut Flor,nu are motive sa nu mearga. As pune o poza cu aparatul, dar imi este cam jena pentru ca fiind asa simplu nu l-am facut pe cablaj ci direct pe un soclu ZIF si nu prea are aspect. Colegul nostru de forum Nikos care l-a vazut functionind poate sa confirme. Am pus pe noua mea pagina de web http://www.digitronics.ro la sectiunea A.M.C. o captura de ecran cu setarile pentru ICPROG. O fi microcontrolerul defect ? Cele bune, Emil fcl-ul lui Buev pe ce cablaj l-ai facut? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 14, 2006 Partajează Postat Iunie 14, 2006 Pe FR2 ! Glumeam. Un cablaj luat de pe net. Am obiceiul de nu notez link-urile, dar am verificat si mai am arhiva cu documentatia completa. Practic este schema clasica de masurare LC cu deplasarea frecventei, la care s-a mai adaugat un frecventmetru. Merge si asta din prima, fara probleme. Sistemul de comutare e mai ciudat dar se poate simplifica. Pentru bobine si condensatoare chiar da erori de masura foarte mici si deci merita efortul. Mai usor de realizat este varianta clasica numai L si C, pentru frecvente presupunind deja ca avem cu ce le masura. Cele bune, Emil Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 14, 2006 Partajează Postat Iunie 14, 2006 Se sapa!Baietii cu linkul inca nu mi-au raspuns![mai astept totusi...] Am gasit si un link pe emule,dar eu fiind in spatele unei retele am viteza f mica.De aici nu am reusit sa descarc decit 34m din 46m in doua zile si in ritmul asta mai dureaza!... Daca cineva e mai rapid la download sa intre la http://board.verycd.com/t129541.html.E un link de emule pt arhiva de 46M [iso]. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 14, 2006 Partajează Postat Iunie 14, 2006 Sorry!Am postat aici aiurea,din cauza ca aveam doua ferestre reply deschise!Vreau sa multumesc pt arhiva FCL meter! Link spre comentariu
Flor Postat Iunie 18, 2006 Partajează Postat Iunie 18, 2006 ...Pt Flor... Asteptam "de bine"!Acum am citit mesajul. O sa fac cum mi-ai spus si o sa "rod" tutorialul indicat..Afisajul meu este un AC162BYILY4H-AR, adica are 16 coloane pe 2 linii, cu backlight..Iti multumesc pentru bunavointa. Si sper sa ma pot revansa candva. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 18, 2006 Partajează Postat Iunie 18, 2006 Nu stiu tipul asta de afisaj,posibil sa nu fie citit bine indicativul.E bine sa cauti unul compatibil cu HD44780. De regula cei care vind pt hobisti specifica compatibilitatea,deoarece aproape toate prog de afisaj sint scrise pt HD44780. Totusi mai citeste o data codul si cauta afisajul pe net-s-ar putea sa fie compatibil HD. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 18, 2006 Partajează Postat Iunie 18, 2006 Sorry!Afisorul tau e cu controler Samsung KS0066U si se zice :The timings in the initialization procedure are different!Check out the datasheet of the KS0066U. The rest should be the same as the Hitachi. Codul e numai AC162B [AMPIRE]. Link spre comentariu
Flor Postat Iunie 20, 2006 Partajează Postat Iunie 20, 2006 Adica afisajul nu e cel care trebuie in acest montaj? beep....Adevarul e ca n-am intrebat nimic despre compatibilitati..Uf. Era sa mor de inima rea.Multumesc frumos. Link spre comentariu
vasy_gsm Postat Iulie 4, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2006 Pe FR2 ! Glumeam. Un cablaj luat de pe net. Am obiceiul de nu notez link-urile, dar am verificat si mai am arhiva cu documentatia completa. Practic este schema clasica de masurare LC cu deplasarea frecventei, la care s-a mai adaugat un frecventmetru. Merge si asta din prima, fara probleme. Sistemul de comutare e mai ciudat dar se poate simplifica. Pentru bobine si condensatoare chiar da erori de masura foarte mici si deci merita efortul. Mai usor de realizat este varianta clasica numai L si C, pentru frecvente presupunind deja ca avem cu ce le masura. Cele bune, Emil A facut cineva aparatul asta , ca pare destul de interesant ? Cum merge ? ceva detalii ... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 4, 2006 Partajează Postat Iulie 4, 2006 Da ! L-a facut Je, in mai multe exemplare si da rezultate. Merge din prima, nu sint erori pe schema, cabalaj sau soft. Am pus o poza pe site-ul meu de care n-am mai avut timp sa ma ocup deoarece fiul meu da bac-ul. http://www.digitronics.ro la A.M.C. Link spre comentariu
Blind Postat Iulie 19, 2006 Partajează Postat Iulie 19, 2006 Pentru acest afisaj trebuie schimbata secventa de initializare a sa, din cate am citit pe net. Si eu sunt la inceput cu asta si "aceeasi teapa" mi-am luat-o cu lcd-ul. Am gasit pe net secventa de initializare sunt vre-o 4-5 fisiere cu extensia .c si .hDaca va sunt necesare si stiti cum sa le folositi...dati-mi PM, vad ca nu se poate atasa nimic pe forum.Apropo, in cazul in care stiti sa le folositi spuneti si la altii mai "neinitiati" (eu de exemplu :rolleyes: ) Puteti sa postati direct pe forum, sa mai vada si altii care vor face acelasi lucru.Se pare ca am reusit sa atasez arhiva cu acele fisiere...Spor la testari :smt001 Link spre comentariu
Craciun Postat Iulie 19, 2006 Partajează Postat Iulie 19, 2006 Am incercat hex-ul pe simulatorul Oshon si nu arata nimic pe LCD !? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum