Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

1pf-10000 Mf

vasy_gsm

Postări Recomandate

• 2 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 94
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Flor

20

• vasy_gsm

18

• Craciun

11

• BRANCA

11

Top autori în acest subiect

Vizitator Tic

Uitati aici un link pentru un dispozitiv de masurat capacitati, 1 pf - 100 mF,

inductante bobine si frecvente in doua subgame 0-50 Mhz si 50 Mhz - 1.3 Ghz. Se numeste FCL-metru. Are schema, PCB si soft+. E facut cu pic 16F84A si 16F628, cu LCD-uri de 2x16 si 1x16 . Pentru vizualizarea schemelor si a PCB tot de acolo gasiti softul (Sprint-Layout si sPlan 5.0).

Personal am realizat montajul si merge excellent. Sint foarte multumit !

Link-ul aici http://www.cqham.ru/lcmeter3.htm

Bafta la realizare !!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Ar fi util daca am gasi si varianta in engleza sau franceza.

Cum recunsoc ca sunt bata in rusa am apelat la un transaltor web , cu copy-pastela cate un paragraf. A iesit ceva cam "furculition=furculita", dar tot e mai bine decat nimic...
Link spre comentariu

Schema de FLC care de altfel este excelenta , datorita pricipiului de masura folosit, masoara condensatoare numai pina la 2-300 de nano. Va pun o schema de capacimetru (daca reusesc pt ca pina acum nu am incercat sa atasez fisiere ) construit deja de mine si care se comporta foarte bine. Masoara de la un micro pina la 65.000 de micro. Succes !Vad ca nu reusesc sa atasez fisiere .hex daca imi da cineva o idee ii dau si hex-ul.

Link spre comentariu

L-am comparat cu un aparat de laborator si erorile sint minime. In plus, fata de cel de laborator, care fie vorba intre noi a costat o mie si ceva de euro, timpul de masura pentru capacitatile foarte mari este mai mic. Incerc sa pun arhiva.Cele bune, Emil

Link spre comentariu

Buna dimineata,nici nu am sustinut ca l-am inventat eu !!! Dar am avut salvate doar schema si hex-ul si nu mai stiam de unde l-am luat. Imi pare rau daca s-a crezut ca vreau sa ascund sursa. Emil

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Eu l-am facut. Si nu imi merge. Arata ceva pe LCD, dar cand ii pun un cond, sau daca ii scurtcircuitez firele de la Cx, tot aia imi indica. Acum stau sa reverific placa, sa vad daca s-a inscris corect softul, desi nu vad de ce..

Link spre comentariu

Eu l-am facut. Si nu imi merge. Arata ceva pe LCD, dar cand ii pun un cond, sau daca ii scurtcircuitez firele de la Cx, tot aia imi indica. Acum stau sa reverific placa, sa vad daca s-a inscris corect softul, desi nu vad de ce..

Dupa ce-l mai testezi si daca merge sa revii cu detalii, ca si eu vreau sa-l fac... Thx.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

A trecut aproape o luna de cand m-am apucat de acest montaj. Am tot refacut si de multe ori versiunile de programare. Tot nu merge, desi le-am potrivit cu ce este descris in documentatie...Si am rugat si pe altcineva care se pricepe sa ma ajute ..OHAEsti dragut sa pui pe forum ce ai facut ca sa rausesti? Sunt convins ca pe aici mai exista si alti incepatori, in afara de mine, care au nevoie de explicatii concrete, nu de "mie mi-a mers, daca tie nu-ti canta esti fraier "Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări