vasy_gsm Postat Octombrie 22, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2005 Nu ar fi rau daca l-ai trimite ,cel putin pentru studiat,asa ca idee... :smt003 Link spre comentariu
Vizitator Tic Postat Ianuarie 20, 2006 Partajează Postat Ianuarie 20, 2006 Uitati aici un link pentru un dispozitiv de masurat capacitati, 1 pf - 100 mF, inductante bobine si frecvente in doua subgame 0-50 Mhz si 50 Mhz - 1.3 Ghz. Se numeste FCL-metru. Are schema, PCB si soft+. E facut cu pic 16F84A si 16F628, cu LCD-uri de 2x16 si 1x16 . Pentru vizualizarea schemelor si a PCB tot de acolo gasiti softul (Sprint-Layout si sPlan 5.0). Personal am realizat montajul si merge excellent. Sint foarte multumit ! Link-ul aici http://www.cqham.ru/lcmeter3.htm Bafta la realizare !! Link spre comentariu
Craciun Postat Ianuarie 20, 2006 Partajează Postat Ianuarie 20, 2006 Ar fi util daca am gasi si varianta in engleza sau franceza. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 2, 2006 Partajează Postat Aprilie 2, 2006 Linkul pt LC meter pe PIC16F84 sau PIC16F628 este http://ironbark.bendigo.latrobe.edu.au/%7Erice/lc/ Este un produs bine "ros",originar din proiectul comercial [kit] AADE. Link spre comentariu
Flor Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 Ar fi util daca am gasi si varianta in engleza sau franceza.Cum recunsoc ca sunt bata in rusa am apelat la un transaltor web , cu copy-pastela cate un paragraf. A iesit ceva cam "furculition=furculita", dar tot e mai bine decat nimic... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 Schema de FLC care de altfel este excelenta , datorita pricipiului de masura folosit, masoara condensatoare numai pina la 2-300 de nano. Va pun o schema de capacimetru (daca reusesc pt ca pina acum nu am incercat sa atasez fisiere ) construit deja de mine si care se comporta foarte bine. Masoara de la un micro pina la 65.000 de micro. Succes !Vad ca nu reusesc sa atasez fisiere .hex daca imi da cineva o idee ii dau si hex-ul. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 Arhiveaza fisierul in zip , ca nu accepta forumul extensia hex.Interesanta schema , zici ca masoara exact ? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 L-am comparat cu un aparat de laborator si erorile sint minime. In plus, fata de cel de laborator, care fie vorba intre noi a costat o mie si ceva de euro, timpul de masura pentru capacitatile foarte mari este mai mic. Incerc sa pun arhiva.Cele bune, Emil Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 Capacimetrul plasat anterior este de pe linkul http://www.sprut.de/electronic/pic/prog ... elkoc.html . Pagina e in germana,dar se poate traduce in engleza [online]. Proiectul e interesant si,find "nemtesc",ar trebui sa lucreze bine! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 4, 2006 Partajează Postat Aprilie 4, 2006 Buna dimineata,nici nu am sustinut ca l-am inventat eu !!! Dar am avut salvate doar schema si hex-ul si nu mai stiam de unde l-am luat. Imi pare rau daca s-a crezut ca vreau sa ascund sursa. Emil Link spre comentariu
vasy_gsm Postat Mai 14, 2006 Autor Partajează Postat Mai 14, 2006 Capacimetrul plasat anterior este de pe linkul http://www.sprut.de/electronic/pic/prog ... elkoc.html . Pagina e in germana,dar se poate traduce in engleza [online]. Proiectul e interesant si,find "nemtesc",ar trebui sa lucreze bine! Voi a-ti facut careva capacimetrul de aici ca arata deosebit,este foarte simplu ,numai sa mearga asa cum descriu baietii... Merita facut...10x Thx. Link spre comentariu
Flor Postat Mai 15, 2006 Partajează Postat Mai 15, 2006 Eu l-am facut. Si nu imi merge. Arata ceva pe LCD, dar cand ii pun un cond, sau daca ii scurtcircuitez firele de la Cx, tot aia imi indica. Acum stau sa reverific placa, sa vad daca s-a inscris corect softul, desi nu vad de ce.. Link spre comentariu
vasy_gsm Postat Mai 15, 2006 Autor Partajează Postat Mai 15, 2006 Eu l-am facut. Si nu imi merge. Arata ceva pe LCD, dar cand ii pun un cond, sau daca ii scurtcircuitez firele de la Cx, tot aia imi indica. Acum stau sa reverific placa, sa vad daca s-a inscris corect softul, desi nu vad de ce..Dupa ce-l mai testezi si daca merge sa revii cu detalii, ca si eu vreau sa-l fac... Thx. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 15, 2006 Partajează Postat Mai 15, 2006 Merge sigur, am facut 4 pina acuma. Vezi eventual optiunile pentru de programare pentru pic. Emil Link spre comentariu
Flor Postat Iunie 12, 2006 Partajează Postat Iunie 12, 2006 A trecut aproape o luna de cand m-am apucat de acest montaj. Am tot refacut si de multe ori versiunile de programare. Tot nu merge, desi le-am potrivit cu ce este descris in documentatie...Si am rugat si pe altcineva care se pricepe sa ma ajute ..OHAEsti dragut sa pui pe forum ce ai facut ca sa rausesti? Sunt convins ca pe aici mai exista si alti incepatori, in afara de mine, care au nevoie de explicatii concrete, nu de "mie mi-a mers, daca tie nu-ti canta esti fraier "Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum