Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

miliohmmetru...

MifTy

Postări Recomandate

Nu vreau sa fiu carcotas si nici nu doresc sa intru in polemica cu nimeni,dar daca legea lui ohm nu s-a schimbat rezulta ca U=RI de unde I=U/R,deci un potentiometru de 5K alimentat chiar si direct la 1,5V ar suporta un curent de 0,0003A,acceptand ideea ca nu era de 1W cum se spune,ar fi disipat astronomica putere de 0,00045W! si de 0,25W daca era nu avea cum sa transpire,daramite sa mai scoata si fum!cred ca si mie imi pica fata :rade:norocul meu e ca eu n-am vazut inca asa ceva :dadoru3160 si daca potentiometrul respectiv era legat pe functia de rezistenta reglabila si era reglat la valoarea minima ce putere a suportat?!?!?!Iti garantez ca scotea fum instantaneu chiar si la 1,5VDe fapt asta e si cauza de crapa de multe ori semireglabilii in anumite montaje nu se respecta anumite precautii care spun ca semireglabilul se ajusteaza initial intr-o pozitie de mijloc sau valoare maxima in functie de schema in care este legat(Rezistenta reglabila sau potentiometru)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

14

• Mosu Tuti

8

• doru3160

6

• d2134

2

Top autori în acest subiect

Nu vreau sa fiu carcotas si nici nu doresc sa intru in polemica cu nimeni,dar daca legea lui ohm nu s-a schimbat rezulta ca U=RI de unde I=U/R,deci un potentiometru de 5K alimentat chiar si direct la 1,5V ar suporta un curent de 0,0003A,acceptand ideea ca nu era de 1W cum se spune,ar fi disipat astronomica putere de 0,00045W! si de 0,25W daca era nu avea cum sa transpire,daramite sa mai scoata si fum!cred ca si mie imi pica fata :rade:norocul meu e ca eu n-am vazut inca asa ceva :da

doru3160 si daca potentiometrul respectiv era legat pe functia de rezistenta reglabila si era reglat la valoarea minima ce putere a suportat?!?!?!Iti garantez ca scotea fum instantaneu chiar si la 1,5Vcum spuneam si mai inainte,daca vrei sa demonstrezi "musai"ca un potentiometru se "arde"la 1,5 V e posibil orice scenariu,cert e ca legat in punte si dimensionat cum trebuie acest lucru e imposibil sa se intample,si spun asta din punctul de vedere al unuia care nu numai a auzit de punti de masura ci le si are,si le si foloseste de cate ori e nevoie,mai mult nu are rost sa discutam ca devine off-topic.(daca esti curios- Ce aparate de masura vechi(deosebite)aveti-tuburi electronice-vintage) :nebun:
Link spre comentariu

[...]daca potentiometrul respectiv era legat pe functia de rezistenta reglabila si era reglat la valoarea minima ce putere a suportat?!?!?!Iti garantez ca scotea fum instantaneu chiar si la 1,5V

exact asta a ?i fost situa?ia, ?i exact o punte de m?sur? voiam s? ob?in!!!mai auzisem chestia cu poten?iometrul de un wat, doi sau 10, care scoate fum la un volt jumate, ?i cum eu sunt toma necredinciosu' am vrut s? v?d cu ochii mei!!!?i-am v?zut!!! :rade:(acum ?tiu ?i de ce majoritatea pun?ilor prev?d 2 rezisten?e înseriate cu poten?iometrul... :rade: )
Link spre comentariu

Ha, ha ! Ai bagat tensiune pe mediana potentiometrului. Ce faci domnule Mifty, nu ai nevoie de rez. de sarcina de 1500 W si 2000 W la 1,3 Ron si 2.3 Ron? Eu mi-am mai luat fo 4 buc. Ce ai facut ? ti-ai facut miliohmetru ? ca vad ca nu mai spui nimic. Povesteste-ne si noua de realizarile "reale". Asi vrea sa mai fac si eu un miliohmetru. Spor la treaba. Mosu Tuti.

Link spre comentariu

deocamdat? s-a "reactivat" un proiect mai vechi al meu... chiar sunt curios dac? o s? fiu în stare s?-l duc pân? la cap?t!!! :rade: ?sta de aici: viewtopic.php?f=19&t=25819a? fi încântat dac? mi-ai mai împ?rt??i câte ceva din cuno?tin?ele dumitale în privin?a "obiectelor" din categoria respectiv?.într-un fel, problemele ridicate de subiectul "miliohmmetru" mi-au reamintit o întrebare mai veche, pe care am pus-o aici: viewtopic.php?f=66&t=39985

Link spre comentariu

Salut. (ce bun? ar fi acum o cutie cu rezisten?e decadic?!!!

Iti trimet eu. spune-mi ce faci cu ea, Nu ai rezistente separate cu care sa simulezi montajul ? Spune-mi si domeniul de valoare. Decada ptr. valori mici(de ordinul Ohmilor) sau mari (de ordinul MegaOhmilor ? Mosu Tuti.

Link spre comentariu

în esen??, esr-ul ?la m?soar? rezisten?e mici, de ordinul ohmilor, în CA... deci cel mai comod etalonarea se face cu rezisten?e cunoscute, cu toleran?? cât mai mic?...am cump?rat deja 10 rezisten?e de 1 ohm, 1%, cum nu discut?m de valori mai mari de 2-3 ohmi aici, ajung foarte frumos...cutia cu rezisten?e ar fi fost mai comod?, dar ?i a?a mi-ar trebui din an în Pa?ti :rade: , a?a c? nu prea merit? s? te obose?ti, mo?u tuti, mul?umesc frumos!! :jytuiyu dar dac? pun mâna pe (m?car) 3 comutatori rotativi cu 1 galet ?i 10 pozi?ii, ?i mai ales vor avea rezisten?? de contact cât mai apropiat? de 0... :freaza: rezisten?ele necesare s-ar g?si, dar comutatorii de calitate, mai greu!!

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
Vizitator alex_pnp

buna ziua! am si eu de facut un proiect pentru facultate in care sa se realizeze un aparat de masura numeric care sa functioneze ca ohmetru cu scarile (2.20.200)kohmima puteti ajuta si pe mine cu o schema sau site-uri unde as putea gasi asa cevamultumesc!

Link spre comentariu

buna ziua! am si eu de facut un proiect pentru facultate in care sa se realizeze un aparat de masura numeric care sa functioneze ca ohmetru cu scarile (2.20.200)kohmima puteti ajuta si pe mine cu o schema sau site-uri unde as putea gasi asa cevamultumesc!

ai vreo restrictie la metoda de masura? ca pentru domeniul cerut sunt 2 metode, una mai simpla si una mai complicata
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări