Sharky Postat Aprilie 6, 2005 Partajează Postat Aprilie 6, 2005 cel mai bine te uiti in foaia de catalog...alimentarea aia e recomandata de ei, si probabil ei se dau mari si tari ca poti sa scoti din ampliful ala un sinus care intr-o sarcina de 8 ohmi sa bage min 60W daca alimentarea e de 35V..dar daca asculti muzica, nu sinusuri atunci poti sa mai fortezi nota si sa alimentezi cu mai mult..uite-te si tu in catalog, scrie ca il poti folosi si la +-40V simetric, dar puterea disipata atinge maximul admisibil la 75C si daca nu ai radiator baban nu stiu cum rezolvi problema Link spre comentariu
GigiZ Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 helloww!!!da... e adevarat cand cresti tensiunea de alimentare creste si puterea pe iesire dar voua nu v-a zis nimeni ca in momentul in care creste puterea, creste si impedeanta de iesite!!! un lucru care de obicei nu se omite zic eu! Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 pai logic ...creste ca sa nu depasesti curentul de iesire..de aia creste...odata cu curentul creste si puterea disipata...aici i problema...dar avand in vedere ca muzica nu ii asa stresanta pt amplif ca si un semnal sinusoidal(cu care e testat ampliful) atunci poti sa mai fortezi....dar cand o sa bagi un sinus pe o perioada mai lunga o sa crape Link spre comentariu
Murcielad Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 problema la cresterea tensiunii zic eu cea mai mare este scaderea eficientei la volume mici/moderate ! :cry: Link spre comentariu
csl1131 Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 problema la cresterea tensiunii zic eu cea mai mare este scaderea eficientei la volume mici/moderate ! :cry:daca e pus de la 220, atunci un cativa W disipati in + nu conteaza fff mult....daca e de al masina..conteazaaa...si oricum ca\ldura nu e problema ca oricum fac fata radiatoarele.... Link spre comentariu
moro Postat Aprilie 12, 2005 Partajează Postat Aprilie 12, 2005 din cate stiam eu TDA7294 poate fi alimentat pana la +/- 50Vasta desigur cu o racire cat de cat buna Link spre comentariu
csl1131 Postat Aprilie 12, 2005 Partajează Postat Aprilie 12, 2005 din cate stiam eu TDA7294 poate fi alimentat pana la +/- 50Vasta desigur cu o racire cat de cat bunateoretic, fara semnal....si in datasheet scrie ca max la care sa il alimentezi ii 45V cu semnal...unii ziceau ca l-au alimentat la 47V in sarcina si n-o patit nimic.. dar in general din cate am vazu+auzit daca urci peste 42V iese fum din el instantaneu... Link spre comentariu
GigiZ Postat Aprilie 12, 2005 Partajează Postat Aprilie 12, 2005 hh mi-am luat 2 tda7294 si le-am alimentat direct la priza si merg beton !!!si nu ai nevoie de transformator sau altele chiar toti sintem experti si daca tot ati zis ca alimentati la 2x47 si eu zic ca merge la 220v .....ca tot aceeasi treaba iese poc poc +mult fum bwhahahahaa!!!! Link spre comentariu
Murcielad Postat Aprilie 12, 2005 Partajează Postat Aprilie 12, 2005 crezi ca as avea motive sa te mint ? :? Link spre comentariu
csl1131 Postat Aprilie 13, 2005 Partajează Postat Aprilie 13, 2005 si eu am aimentat direct de la 220, si a mers. :wink: (probabil ca mai aveam si un transformator intre 220 si tda, da n conteaza..traful era bagat in priza, ce naiba...) :lol: :lol: poate alea 7294, erau 7293 deghizate in 7294....... :lol: :lol: :lol: :lol: Link spre comentariu
csl1131 Postat Aprilie 14, 2005 Partajează Postat Aprilie 14, 2005 da asa e...probabil ca toate care le-am avut erau cam..false...daca iei originale, inseamna ca sunt bune..probabil...problema e ca nu stii daca sunt sau nu originale...si..cum ziceam inseamna ca toate care le-am luat eu erau falsuri...deci probabil ca sunt >95 % falsuri si la tda... :shock: sau am vazut undeva un tda cu aproape 800.000...inseamna ca numa alea is originale... :shock:pai la 800 + inca 50 restu pieselor, mai bine mai pun inca 200 si imi fac un amp numai pe tranzistor de minim 200W reali...(de ex ala M250, care imi place cum se aude...125.000 mj15024/5 =750 6 buc + 230 piesele restu + 70 cablaju, si gata) si cica scoate >250W pe 4 ohmi... inca nu stiu ca nu am apucat sa il pun pe un osciloscop... Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Aprilie 18, 2005 Partajează Postat Aprilie 18, 2005 Putin offtopic:Acuma am in fata ochilor 3 bucati TDA7293 in paralel, alimentati la +/- 43V masurati in sarcina la un semnal de 1Vvv pe intrare. Se incing excesiv, dar radiatorul + ventilatoarele fac fata cu brio. Nu stiu ce m-as fi facut fara vaselina siliconica :)p.s.: TDA-urile sunt chinezesti, pana si scrisul de pe ei este stramb, i-am cumparat cu 13 lei bucata! Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Aprilie 19, 2005 Partajează Postat Aprilie 19, 2005 Or fi ele rezistente dar imi capteaza brum pe fiecare pin 11 (buffer driver) de la fiecare chip. Am sa incerc maine sa ecranez cumva buffer driver-ul si am sa fac si ceva teste sa vad care-i diferenta dintre conectarea pinilor IN+ si IN- (de la integratele SLAVE) la -VE si GND. Ma mai deranjeaza la el un brum de vreo 50Hz (cand IN este la GND) de care nu pot sa scap deloc. Ehh... am sa-i dau eu de cap, dar nu la ora asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum