6ths3ns3 Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 http://www.okazii.ro/home-cinema/altele ... -a59771965 Link spre comentariu
Luca Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 Eu am intalnit un cablu (cum este cel din poza de mai jos) care litele din el doar era suflate cu cupru, si nu din cuprui.. Asa ca atentie pe ce dati bani. Specificatile gen: Professional Speaker Cable sunt chesti de Marketing. Link spre comentariu
baga Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 E bun orice cablu din cupru litat (verifica asta sa nu iei unul ca mai sus), de 2 x 2,5mm2 , de la orice magazin de electrice. este compus din 2 cabluri unul din cupru OFC si altul din cupru cositorit cu polaritatea recomandata (firul cositorit corespunde unor inalte naturale = polaritatea pozitiva de pe boxa , firul din cupru corespunde bass-ului = polaritatea negativa de pe boxa, un bass detaliat si natural). Chiar asa scrie pe siteul producatorului? Inseamna ca isi iau clientii de prosti. Nu ii mai suport pe astia ce spun ca un cablu bun are alte nu stiu ce calitati benefice sunetului... sunt doar lite de cupru, cum ar putea face asta? Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Iunie 14, 2022 Partajează Postat Iunie 14, 2022 (editat) Reinvii putin topicul. Avand un sistem 5.1 cu aproximativ 50w / boxa, pe lungimea maxima a unui cablu de aproximativ 10m, poate fi suficienta o sectiune de 0,5mm sau obligatoriu 0,75? Boxele la distanta, sunt cele mid-high. Bass-ul e langa amplificator, nu e afectat de sectiunile astea. E vorba de sonorizarea unui living, nu de facut discoteci. Editat Iunie 14, 2022 de cosmin ardelean Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 14, 2022 Partajează Postat Iunie 14, 2022 Merge și cu 0.5mm, posibil sa nu sesizezi nici o diferență cind treci pe 0.75mm. Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 14, 2022 Partajează Postat Iunie 14, 2022 Depinde si din ce metal sunt sarmele. Au mai pus unii prin pereti (pe sub rigips) sarma recuperata din vechea retea telefonica si apoi se mirau ca suna altfel. Link spre comentariu
merck Postat Iunie 14, 2022 Partajează Postat Iunie 14, 2022 Acum 3 minute, Shambala a spus: Depinde si din ce metal sunt sarmele. Au mai pus unii prin pereti (pe sub rigips) sarma recuperata din vechea retea telefonica si apoi se mirau ca suna altfel. N-am apucat sa pun mana si pe asa ceva . Poti da ceava detalii (sau poze daca se poate)? Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 14, 2022 Partajează Postat Iunie 14, 2022 Erau niste sarme cam de 0,7mm diam cu fier in ele (erau atrase de magneti) si aveau rezistenta ohmica destul de mare. Initial (anii 60-80) izolate cu un material textil impregnat cu ceva uleios, ulterior izolate cu pvc (destul de prost, in 10-12 ani deja se rigidizase si crapase). La inceputul anilor '90 se gaseau colaci de 100-200m din cea cu pvc, ii putai lua pe mai nimic. Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 14, 2022 Partajează Postat Iunie 14, 2022 Am avut nevoie de conductor bifilar pt difuzoare, am cerut la magazin sectiune de 1.5, mi au dat ceva transparent, un fir marcat cu dunga rosie, se vedea ca sunt albe firele. Zic la vanzator : nu mi trebuie cu aluminiu, dati ceva calitativ cu cupru! A adus alt mosor, scria pe el : *profesional * ok iau 20m.....prin plastic se vedea culoarea aramie... acasa cand ma uit la locul taieturii.... Argintiu....... Sunt in stare sa acopere cu cupru litzele ( multe si subtiri) decat sa puna cupru..... Ieri am avut nevoie sa fac un cablu de legatura de la RCA la jack 6.3.. mono.... Iau mufa, ( noua) demontez, iau un cablu rca-rca, tau mufa dintr-un capat jos, curaț, ca sa pun jackul.... Vad ca sunt 2 fire subtiri in mijloc, una langa alta, nimic ecranare..... Apoi te miri ca "bazae".... Prea se face economie, peste tot, plastic in loc de metal, tabla de conserva unde ar trebui ceva mai serios etc.... Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 14, 2022 Partajează Postat Iunie 14, 2022 Acum 3 ore, Shambala a spus: Erau niste sarme cam de 0,7mm diam cu fier in ele (erau atrase de magneti) si aveau rezistenta ohmica destul de mare. "Brida". Cea torsadata era pentru interior, cea netorsadata, cu doua straturi de izolatie textila bitumata, era pentru exterior. Firele rugineau într-o veselie si erau o sursa permanenta de deranjamente. Ma tra sase luni la mine pe sector pâna am scapat de problemele specifice. Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Iunie 15, 2022 Partajează Postat Iunie 15, 2022 (editat) Acum 13 ore, Shambala a spus: Depinde si din ce metal sunt sarmele. Au mai pus unii prin pereti (pe sub rigips) sarma recuperata din vechea retea telefonica si apoi se mirau ca suna altfel. Conductor de Cu multifilar. Dar CUPRU, nu mizerii. Zilele trecute am luat din Leroy cablu pentru boxe, frumos, 2x0,75 si cand ajung acasa, desfac rola si era... aluminiu cuprat. A 2-a zi l-am si dus inapoi si mi-am luat banii. Acum am cumparat cablu multifilar de cupru, ii ce trebuie. Editat Iunie 15, 2022 de cosmin ardelean Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum