Vizitator lowpy Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Salutari, Vreau sa-mi construiesc un reflector portabil si as avea nevoie de niste sfaturi. M-am gandit sa folosesc 2 acumulatori VRLA Phoenix de 12V KB1270 sau unul de 24 KB2470 de la GPBatteries (nu m-am hotarat inca pentru ca nu am aflat preturile si nu stiu cum e mai avantajos). Pentru iluminare ma gandeam la 4 becuri halogen 12V, legate cate 2 in serie si apoi in paralel. Intrebari : 1. Ar mai trebui sa adaug ceva electronica intre sursa de tensiune si becuri (in afara de intrerupator) sau este ok legarea pe direct ? 2. Stiti ceva despre acumulatorii pe care vreau sa-i folosesc ? Sunt ok ? Stiti altii mai ok ? 3. Unde as putea sa gasesc o schema pentru realizarea unui incarcator pentru astfel de acumulatori? Din cate am inteles cei de la GPBatteries vand si incarcatorul dar mai costa si ala ceva ... 4.Cum despre becuri halogen nu stiu prea multe si in general despre fluxul lumios , ati putea sa-mi indicati niste becuri care lumineaza puternic sau niste valori ale fluxului. Va multumesc anticipat Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 din cate stiu eu nu cred ca ar mai trebui sa mai adaugi altceva in afara de intrerupatoreu am un incarcator pt baterii auto de 12 v care e compus dintr-un transformator si o punte de diodeideea e ca transformatorul trebuie sa aiba minim 1/10 din puterea acumulatorului adica la un acumulator de 66 A trebuie un transformator de minim 6.6 A sau mai maredespre becurile halogene nu ma prea pricep si nici nu iti pot da un sfat in alegerea bateriilordar cred ca cel mai bine ar fi sa cumperi 2 baterii de 12 V si sa le pui in paralel doarece becurile vor lumina mai mult timp becurileacum ce am spus eu nu e batut in cuie daca cineva are ceva de corectat e liber sa o faca Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 hmm incarcatorul trebuie sa aiba maxim 1/10 capacitatea acumulatorului acumulatorii cu plumb sunt printre cei mai ieftini,dar au pana-n 600 de cicluri,vezi pd-f-urile pt mai multe detalii +ca sunt grei da,poti folosi diverse montaje care sa tina luminiozitatea constanta,daca consideri ca ai nevoie mai bine faci ceva cu leduri,sunt mult mai eficiente ca becurile cu halogen,si daca folosesti d-alea normale,cu cap de plastic cu lupa incorporata,nu mai ai nevoie de oglinda Link spre comentariu
Vizitator lowpy Postat Noiembrie 4, 2008 Partajează Postat Noiembrie 4, 2008 Va multumesc pentru raspunsurile prompte. As mai avea totusi ceva intrebari. 1. Astfel de acumulatori nu au nevoie de un regim special de incarcare ? Ma gandeam ca un incarcator pentru acumulatorii astia ar fi mai complex. 2. pt Dr.L : Exista si alte tipuri de acumulatori (la aceeasi tensiune si curent) care sa nu fie pe baza de plumb, mai usori si care sa aiba o viata mai lunga ? 3. pt Dr.L : De ce sunt mai eficiente ledurile (raport iluminare/consum) ? Ai putea, te rog, sa-mi spui mai multe despre ledurile de care vorbesti sau sa-mi dai un link unde as putea sa acitesc mai multe ? Pe mine ma intereseaza la acest reflector sa lumineze cat se poate de mult/tare. Sunt pasionat de speologie si deseori in fotografia in subteran e nevoie de o sursa de lumina sanatoasa care sa risipeasca intunericul absolut din salile mari unde cu o lanterna obisnuita nu face fata. Ca sa rezolv partea cu oglinda la varianta pe becuri halogen ma gandeam sa cumpar un reflector mic de genmul asta in care sa montez becurile, dar accept orice sfat bun aveti. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Noiembrie 4, 2008 Partajează Postat Noiembrie 4, 2008 Un pic mai offtopic: daca iti trebuie pentru fotografie nu ar fi mai bine sa achizitionezi niste flash-uri slave ?? Link spre comentariu
Vizitator lowpy Postat Noiembrie 4, 2008 Partajează Postat Noiembrie 4, 2008 Un pic mai offtopic: daca iti trebuie pentru fotografie nu ar fi mai bine sa achizitionezi niste flash-uri slave ??Am si asa ceva, dar pentru sali mari este mult mai ok cu reflector. Subiectul a fost cercetat de oameni mai cu experienta ca mine in ale fotografiei. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 4, 2008 Partajează Postat Noiembrie 4, 2008 1.acumulatorii cum plumb sunt printre cei mai usor de explatat,dar sunt grei si stau prost cu viatanu trebuie multe circuite pt incarcare,doar o limitare a curentului la maxim 1/10 din curentul acc si decuplat cand ajunge la 14,4vsi incarcaea in impulsuri e recomandata(adica cc pulsatoriu)2.nickel-cadmiu,dar incarcatorul e destul de complicat si trebuie supusi ciclurilor de minim cateva ori pe luna,trebuie descarcati complet inainte de a fi incarcati,ating 1000 de ciluri daca sunt explatati corectnickel-metal-capaciiatte mai mare in acelasi volum,fata de cei de mai sus,tot incarcator special,nu poti trage brusc curent prea mare din ei,ciclu 1 data pe luna,ating 400-600 de ciclurilitiu-ion/polymer-nu-s prea pretentiosi la incarace/descarcare,au eficenta mare,sunt mici si usori,au neaparata nevoie de un circuit electronic de protectie,ca sa-i apere de abuzuri,ca altfel explodeaza,ating vre-o 400-600 de ciclurivezi ca pe la alimentatoare am postat un site(arhivat) in care gasesti descrieri mai amanuntite3.n-am linkuri la indemana,dar cum un halogel da 90% din energie prin caldura si cum unele leduri merg recci...trebuie sa cauti singur din pacateoricum,daca e vorba de o sala,de ce nu folosesti proiectoare pe 220? ca si portabil si cu putere mare o sa iasa o namila si scump rau Link spre comentariu
Vizitator lowpy Postat Noiembrie 5, 2008 Partajează Postat Noiembrie 5, 2008 Multumesc pentru raspunsuri. 3.n-am linkuri la indemana,dar cum un halogel da 90% din energie prin caldura si cum unele leduri merg recci...trebuie sa cauti singur din pacateLa leduri, din cate stiu eu, este problema ca fascicolul de lumina pe care il genereaza este ingust iar subiectul va parea luminat intr-un singur punct. Becurile halogen "imprastie" mai bine lumina.oricum,daca e vorba de o sala,de ce nu folosesti proiectoare pe 220? ca si portabil si cu putere mare o sa iasa o namila si scump rauSalile cu pricina sunt in pesteri si din pacate varianta aducerii unui generator in gura pesterii nu merge peste tot, mai ales cand ai de mers cativa km prin pestera pana la locul in care vrei sa faci poze. Din pacate un reflector portabil este singura varianta care s-ar potrivi. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 5, 2008 Partajează Postat Noiembrie 5, 2008 exista leduri cu diferite unghiuri,de la 15 la 180 si peste! Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 6, 2008 Partajează Postat Noiembrie 6, 2008 daca-i vorba de pesteri, studiaza varianta leduri pana iti vine rau!!!era pe undeva pe forum, da nush unde, cineva a facut un far de motocicleta cu leduri, modulat pwm, etc, iar acumulatorii de motociclete sunt in general mult mai "firavi" ca dimensiuni ca cei de masina!!! dar nu si dpdv al capacitatii...cauta, citeste, si inspira-te!! Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 6, 2008 Partajează Postat Noiembrie 6, 2008 acumulatorii moto sunt ca cei auto,dar la scala mai micatot cei sigilati,cu gel,sunt superiori in acest caz (sunt facuti special pt descarcare gen deep cycle,care distruge acumulatorii auto) Link spre comentariu
Vizitator lowpy Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 M-am mai informat despre leduri luminoase si am dat de SSC P4 si SSC P7. Sunt LED-uri de putere mare (3W pt P4 si 10W pt P7). Ce stiti despre ele ? Ati folosit ? Ce magazine stiti care vand asa ceva? Pana acum nu am gasit decat la http://www.zexstar.com/product_info.php?info=p1_LED-Seoul-Z-Power-P4-Star--Alb--240lm--125--176-.html Link spre comentariu
Vizitator Eneloop Postat Iulie 13, 2011 Partajează Postat Iulie 13, 2011 Au aparut multe produse de acest gen de cand nu s-a mai scris la acest topic ;-) Te-ai descurcat lowpy ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum