Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Functii MUTE/PLAY/STAND-BY la integrate

Vizitator eneelectronics

Postări Recomandate

Vizitator eneelectronics

Am facut un amplificator cu TDA 2052 (60W-music power) si are functiile descrise mai sus si nu stiu cum se actioneaza; pe schema apare ca un intrerupator care comuta intre PLAY si STAND-BY; asa se face oare, cu intrerupator? acolo zice ceva de tensiune de 1.3V care trece amplif. din STAND-BY in PLAY.... Daca stie cineva ceva sa-mi zica si mie va rog. Inca ceva: integratele trebuie izolate electric de radiator ca si tranzistorii?P.S.-Imi cer scuze fata de Vasile pentru ca acest subiect incadreaza la alta rubrica, dar acolo n-am primit nici un raspuns (aici la Amplificatoare sigur imi raspunde cineva).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

5

Vizitator eneelectronics

Nu inteleg ce e cu tensiunile alea; sunt tensiuni de comanda? Nu prea ma pricep. Vreau doar sa-l fac sa mearga cat mai simplu daca se poate.

Link spre comentariu

http://www.datasheetarchive.com/cgi-bin/q.php?pi=238687

http://212.57.231.17/datasheetarchive/D ... 102888.pdf

asta am gasit printre altele cand am scris la google.ro in casuta de cautare: "TDA2052 datasheet"

da sa lamurim treaba...

STAND-BY: e trecerea integratului intr-o pozitie de "adormire", adica consum mic... echivalent cu a TV-urilor

MUTE: integratul are nu scoate nimic pe iesire (mut :wink: )

PLAY: functionare normala

deci poti pune ori un comutator cu 3 pozitii, ori pui direct pinul 3 la o tensiune de -Us+5V ca sa functioneze corect, eventual sa ai un comutator ca sa ai si MUTE (si atunci o sa fie conectat pinul 3 la -Us)

la pag. 8/13 a datasheet-ului e clar desenata diagrama si in schema lor tipica de utilizate (pag. 7/13) arata cum obtii tensiunile respective :wink:

Link spre comentariu
Vizitator eneelectronics

Nu stiu ce sa mai fac; am facut amplificatorul si am facut conexiunea pentru PLAY si l-am alimentat, dar nu merge; tensiunea am masurat-o la intrarea in amplif. si are, integratul nu se incalzeste de loc, iar in difuzor nu am nici un fel de zgomot nici macar fashait sau altceva. Ce poate fi gresit? NU STIU ce sa fac. AJUTOR!!!

Link spre comentariu
Vizitator eneelectronics

Nu l-am alimentat si pe ala, ci doar am facut contactul electric de pe schema pentru PLAY adica am legat rezist. R5 de borna comuna lui R6 si R7.

Link spre comentariu

Nu l-am alimentat si pe ala, ci doar am facut contactul electric de pe schema pentru PLAY adica am legat rezist. R5 de borna comuna lui R6 si R7.

cum nu l-ai alimentat? R5 e la pinul de comanda.. masoara ce tensiune ai acolo.. sau R5 are un pin la R6 si R7 si apoi e in aer?
Link spre comentariu

da mey m-am prins.. da' de ce nu vrei sa masori tensiunea pe pinul de comanda? ca sa vezi clar care-i treaba? o fi vreo rezistenta decalibrata si intra in alt regim :cry:

Link spre comentariu
Vizitator eneelectronics

Merge!!!!!!!!!!!!!!!! Nu stiu exact ce avea dar acuma merge si se aude chiar bine. Are ceva putere, dar parca nu se aude foarte tare cum se aude la combine in general. O fi pentru ca n-am difuzorul in incinta.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator eneelectronics

O problema importanta: nu stiu ce are, ca la volum mai mare (nu am pus potentiometru, si modific volumul doar din winamp) se intrerupe sunetul cam o data la 2-3 secunde, de parca ar pica curentul. E foarte enervant si nu e mereu aceeasi perioada, uneori trec si 5 secunde si abia dupa aia se intrerupe timp de o fractiune de secunda. Ce are?

Nu cred ca e de la transformator ca are 6A.

Link spre comentariu

O problema importanta: nu stiu ce are, ca la volum mai mare (nu am pus potentiometru, si modific volumul doar din winamp) se intrerupe sunetul cam o data la 2-3 secunde, de parca ar pica curentul. E foarte enervant si nu e mereu aceeasi perioada, uneori trec si 5 secunde si abia dupa aia se intrerupe timp de o fractiune de secunda. Ce are?

Nu cred ca e de la transformator ca are 6A.

mey frate, chiar nu poti masura tensiunea pe pinul ala de comanda? :( pune aparatul de masura intre masa si pinul de comanda si vezi daca tensiunea este cea corecta... :twisted:

eu as pune si potentiometru :wink:

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator danielzane

eneelectronics a scris :

O problema importanta: nu stiu ce are, ca la volum mai mare (nu am pus potentiometru, si modific volumul doar din winamp) se intrerupe sunetul cam o data la 2-3 secunde, de parca ar pica curentul. E foarte enervant si nu e mereu aceeasi perioada, uneori trec si 5 secunde si abia dupa aia se intrerupe timp de o fractiune de secunda. Ce are? Nu cred ca e de la transformator ca are 6A.

Ai rezolvat problema asta ? De la ce era ?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări