Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tiparire color cu Canon i560

Vizitator

Postări Recomandate

am o imprimanta I560, care a fost o bijuterie din punctul meu de vedere. tancuri separate, super ieftina in exploatare, ocupa loc putin, calitate foto mai mult decat acceptabila, etc.

din pacate s-a dus ceva pe partea de color. are duze pt negru si alte duze pentru color care merg cumva ''la jumatate''.

culorile ies, dar super spalacite, pozele pe dominanta galbena, iar la testul de color paternul e cumva vargat.

poti sa-mi spui si mie cum se reseteaza ce e de resetat si orice alta idee ar fi binevenita.

Ti-am raspuns aici pentru ca pe privat nu am gasit cum se ataseaza fisiere. Eu am i550, nu i560 dar seamana foarte tare.

In manualul de service, parca scria pe undeva cum se reseteaza contoarele dar daca ar fi ceva de resetat n-ar mai scrie deloc si ar clipi LED-ul.

Cel mai probabil ca la tine este capul de scriere murdar sau partial infundat. Ar mai putea fi setarile pentru culori dereglate din driver sau din aplicatia cu care tiparesti. Culori sterse dar fara schimbarea nuantelor poti sa mai ai si daca imprimanta e pusa pe Draft sau Fast. Ca sa scoti fotografie trebuie sa o setezi pentru hartie foto chiar daca bagi coli normale A4, altfel trece singura intr-o rezolutie mai proasta si culorile ies mai spalacite.

Pune o poza cu ceva tiparit color si una cu pagina de autotest ca sa vedem si noi cum tipareste, altfel discutam discutii.

Poti incerca urmatoarele:

Da-i click dreapta pe imprimanta -> Properties -> Maintenance -> Nozzle Check). Ar trebui sa tipareasca pentru fiecare culoare cate o "scara" din care nu lipseste nici macar o "treapta", scara care privita de la distanta arata ca o dunga oblica trasata cu culoarea respectiva.

Tot in meniul de Maintenance mai sunt 2 butoane, Cleaning si Deep Cleaning. Incearca de maxim 3 ori Cleaning si dupa fiecare incercare dai Nozzle Check. Daca tot nu isi revine da-i o data Deep Cleaning. Vezi ca fiecare Cleaning consuma multa cerneala chiar daca nu tipareste nimic in timpul ala, iar un Deep Cleaning consuma foarte multa.

Daca nici dupa Deep Cleaning nu tipareste corect incearca sa ii scoti capul de scriere si sa il cureti. E foarte simplu, nici macar nu trebuie sa desfaci imprimanta, se scoate la fel de usor ca un rezervor de cerneala, scrie in manual cum. Daca nu ai mai curatat pana acum capete de imprimanta nu-ti recomand sa faci asta pentru ca e foarte usor sa le infunzi mai rau sau sa strici electronica din capul de scriere.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nicul

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

multumesc mult. am incercat cu hartie foto si tancuri de cerneala originale. nu am pus decat cerneala ei.a tiparit poze foarte bine, pe urma a inceput sa dea anomalii in zona unde se termina de tiparit, am zis ca poate e ceva din sistemul de antrenare al hartiei (niste roti fine cu dinti si niste cauciucuri) si imi zmuceste hartia spre sfarsit, dar pana la urma a inceput sa tipareasca total spalacit si pe galben.o sa incerc sa tiparesc ceva cu ea si o sa afisez aici rezultatele

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări