marius2006 Postat Noiembrie 2, 2008 Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 Salutare! Am pe scara montat un interfon romanesc cam asa arata ( http://www.pajeroserv.ro/custom.html ) si faza este ca firma care l-a montat s-a desfiintat. Aparatul functioneaza pentru 20 de apartamente pentru ca atatea sunt pe scara. Problema este ca acesta nu mai functioneaza in sensul ca la nici un apartament nu mai exista ton deci linia telefonica este moarta. Daca formez un numar de jos de la scara se aude un sunet si apoi se opreste sunetul. Deci in casa nu mai suna deloc. Pur si simplu nu mai este tensiune pe liniile telefonice. Cartela care se arata in fata interfonului merge ca sa deschiba usa. Partea a 2-a : Am desfacut cutia de alimentare unde este sursa in care se afla 2 trafo, o placa cu piese, legaturi, fire, etc. Am vazut ca era busit un tranzistor de putere D44H11, l-am inlocuit cu un 2N3055 ca nu am avut cel original si tot nu merge. Am verificat si cei 2 tranzistori BDW93C si sunt ok. Altceva pare sa nu fie busit... Stabilizatoarele de 5 si 12 sunt ok. Am scos integratul HTC34063A si am zis sa cumpar unul nou pentru ca asa mi se pare mie ca ar fi ars. Aveti cumva o schema? O parere? Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 2, 2008 Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 da,e foarte posibil sa fie arsgasesi mc34063 sigur,la 2 lei(ca e aceelasi lucru)scheme gasesti in cele 2 pdf-uri,citeste-le pe amnadoua ca sunt complementaredaca tranzistorul e comandat de integrat,vechiul 2n3055 nu merge,ca trebuie in comutatie Link spre comentariu
marius2006 Postat Noiembrie 7, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 Am facut niste poze sa vedeti poate are cineva schema acestui interfon. Ca in toata romania asta e imposibil sa nu existe schema acestui interfon. Din cate am inteles e facut la Cluj sau la Iasi. Problema lui este ca partea telefonica este moarta. Adica tranzistorul D44H11 (acolo unde se vede in poza cele 3 fire intr-o punga) s-a ars iar un rezistor de 0.22Ohmi era intrerupt. Am inlocuit rezistorul cu unul bun si tranzistorul D44H11 nu l-am gasit la magazin in schimb am pus un 2N3055 sau un BD911 si merge... dar problema este ca se incalzeste cam repede chiar foarte repede! La alte scari m-am uitat si nici macar nu are radiator pe D44H11. Iar la mine se incinge cu tot cu radiator in 5 min frige (si 2N3055 si BD911). Faza e ca folosind un 2N3055 merge chiar prea bine dar telefoanele nu mai suna cum trebuie deci nu mai au intensitatea aia sonora la sonerie si deja la etajul 4 nu mai functioneaza comanda de deschidere a usii, iar cu BD911 suna perfect, functioneaza deschiderea usii dar de fiecare data cand sun la un apartament imi da tensiune la iala cu electromagnet si-mi incinge tranzistorul pentru iala adica BDW93C si nu e bine. As vrea sa verific niste tensiuni dar nu am schema. O fi vreun scurt? este chiar jalnic un interfon ca asta sa se strice in 2 ani si sa stau pe afara daca nam cheie. A si inca ceva: e bine ca merge cardul ala electromagnetic care se arata in fatza interfonului si-mi deschide iala de la intrare! Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 7, 2008 Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 pai ar trebui sa scoata 12v,cel putin pt unitatea exterioara eu zic sa schimbi inclusiv integratul de pe alimentare,ala in comutatie pune mai bine un soclu,in caz ca se arde in timpul experimentelor sa-l inlocuiesti usor totusi,pune si un trz echivalent... uite datasheetul celui original: http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 4H11.shtml datasheetul lui bd: http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... D911.shtml dupa cum se vede,bd-ul are frecventa mai mica,lucru care conteaza intr-o sursa in comutatie! de radiator nu are neaparata nevoie,fiind in comutatie nu trebuie sa se incalzeasca,insa poti sa-i pui,pt a evita surprizele vezi ca rezistenta aia probabil limiteaza curentul pe instalatie,vezi in datasheetul integratului daca aia e si vezi as fie identica cu cea originala(ca valoare) verifica si dioda aia mare,shottky,sa nu fie dusa(de altfel mai toate componentele ar trebui verificate) poti scoate si schema placii de alimentare,nu e asa de complicata,uite si dataseetul integratului: http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 4063.shtml daca zici ca ai accesul la alte cutii de alimentare,poti masura d-acolo tensiunile,apoi poti sa compari data viitoare nu mai caut datasheeturi,ca daca scrii numele componentei in google,imediat iti apar daca zici ca ai accesul la alte cutii de alimentare,poti masura d-acolo tensiunile,apoi poti sa compari Link spre comentariu
marius2006 Postat Noiembrie 7, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2008 nu prea mai am acces la alte cutii ca nu mai mai lasa. Poate e cineva care sa aibe schema. O sa vad ce fac maine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum