Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcare Li-ion mai "ciudati"

gabiz_ro

Postări Recomandate

• Răspunsuri 95
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

19

• Ovidanie

9

• kinderu56

8

• pavcostel

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator smilex

TL3414A conform PDF si a configuratiei, citeste de la zero, dar e destinat curentilor mari de iesire (casti audio), incearca.LM258, 358 sunt intradevar de larg consum, s-ar putea ca pretul infim sa fie un motiv de a nu se comercializa. Se pot achizitiona pe net.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

@smilex,multumesc pentru toate informatiile oferite.Am facut montajul cu TL3414A,si functioneaza.Pt teste am zis ca n-are rost sa mai stabilizez tensiunea de referinta cu dioda,asa ca am folosit un divizor rezistiv alimentat de la 4,2V cu care am obtinut 3,3mV.Cred ca asa o sa-l si las,avand in vedere ca la sfarsitul incarcarii tensiunea pe acumulator ajunge 4,2VAm folosit comparatorul fara histerezis si e in regula,nu se observa nici-o oscilatie la stingerea ledului.Cred ca o sa folosesc si-al doilea operational,pt a-mi semnaliza un curent de incarcare mai mare de 2A,folosind pe intrarea neinversoare aceeasi cadere de tensiune de pe rezistenta de 0,05ohmi,iar pe cea inversoare o referinta de 100mV,de data asta stabilizata cu o dioda.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări