Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcare Li-ion mai "ciudati"

gabiz_ro

Postări Recomandate

• Răspunsuri 95
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

19

• Ovidanie

9

• kinderu56

8

• pavcostel

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

NU stiu ce aveti voi cu aceea tensiune de 4.2V insa va zic eu ca, cand ajunge acumulatorul la 4,2 V inseamna ca e incarcat si la 3,7 V e descarcat, iar daca scade sub 3,7 adio mama acumulator.Incarcarea se face in impulsuri de curent de aproximativ (1C-5C) la inceputul incarcari si scazand treptat spre sfarsit, unde C reprezinta capacitatea acumulatorului.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

tot la fel am nişte acumulatori de 3,6 volti tip LH16340 de 1 amper/ora I-am pus provizoriu la încărcat la o sursă de 5 volţi cu un bec care limitează curentul la cca 0,3 amperi serie, tensiunea fiind monitorizată permanent cu voltmetru şi în momentul când a atins 4.05 volţi au început să se încălzească uşor şi i-am deconectat.acum problema ar fi cum să încarc nişte acumulatori tip US18650S GR, De la cine i-am cumpărat zicea că sunt de 4,2 volţi la 2,2 amperi/ora, şi nu am ideie ce tensiune maxima suportă. Stau cu sonda temometrului electronic lipită cu adeziv de acumulator şi nu văd nici o schimbare termică deşi tensiunea a ajuns la 4,25 volţi.

Link spre comentariu

Daca acumulatorul e de 3.6V => tensiunea la finalul incarcarii este de 4.1V . Daca acumulatorul e de 3.7V => tensiunea la finalul incarcarii este de 4.2V . In mod normal acumulatorii Li-ion/Li-po se incarca la un curent maxim egal cu 1C , la un curent mai mare se incalzesc si nu se obtine nici un beneficiu intrucat ultima etapa a incarcarii (tensiune constanta ) este cea mai lenta .In orice caz , un acumulator din asta se incarca complet in minim 2h .

Link spre comentariu
SUB NICI O FORMA tensiunea pe acumulatorii Li-ion nu trebuie sa depaseasca 4,2V. Tensiune maxima pentru Li-polimer este 4,18V. Cand tensiunea depaseste valoarea maxima in acumulator incepe sa se depuna litiu metalic, proces ireversibil si distructiv. Daca acumulatorul a ajuns in stadiul pomenit mai sus practic este compromis, pierde din capacitatea de a stoca energie. Cel mai simplu mod in care se pot incarca acumulatorii litiu este o sursa stabilizata care livreaza 4,2V si un bec sau rezistor care sa limiteze curentul de incarcare. Daca va mananca-n fund sa ascultati de sfaturile nepriceputilor in cel mai fericit caz veti distruge acumulatorii. Am vazut blat de masa confectionat din PAL melaminat cu grosimea de 18mm gaurit de flacara care a iesit din acumulator. Era un acumulator model BL5C pe care proprietarul incerca sa-l 'formateze' folosind tensiunea de 5V disponibila pe portul USB.
Link spre comentariu

mulţumesc de informaţii, am aflat că problema este destul de serioasă, zilele astea încerc să modific o sursă pentru 4,2 volţi.

Link spre comentariu

tot problema cum să încarc nişte acumulatori tip US18650S GR

dispun de doua incarcatoare sony AC-L10A şi BC-V615 la care încarc cu succes bateriile camerei care sunt formate din 2 elemenţi de 3,6 volţi LGR18500P cât si perechi de LH16340 de 3,6 volţi

problema că acumulatorii US18650S GR mii refuză incărcătoarele,

iar dacă încerc să-i incarc la 4,2 volţi (tensiunea e exacta măsurata cu 5 multimetre ca să fiu sigur) pur şi simplu nu vor să se încarce, doar curent câţiva mA, am încercat pe riscul meu cu 5 volţi serie bec care limita curentul la 300 mA şi se incarcă, la tensiunea de 4,65 volţi acumulatorul era rece şi l-am deconectat deoarece îmi era frica de Bum !!!, am pus o sarcină de 1 amper pentru câteva sec sa-l verific iar a doua zi tensiunea este de 4,48 volti pe element

deja sunt derutat, am 8 elemenţi cumpăraţi de ocazie US18650S GR şi nu ştiu cum să procedez.

practic eu voiam sa folosesc acesti acumulatori ca sa inlocuiesc elementii din baterii tip NP-F550 de 7,2 volţi 10,8 waţi, deci nu m-aş complica cu alte surse de incărcare ca să-i forţez, doar cu cele originale la care tensiunea specificata e 8,4 volţi de 0,6 şi respectiv 1,5 amperi

Link spre comentariu

Acumulatorii aia cumparati de ocazie sunt fara electronica? Zici ca ai masurat 4,65 volti? Ceva nu e in regula, nu cumva ai acumulatori conectati in serie?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări