gabiz_ro Postat Noiembrie 2, 2008 Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 Am doi acumulatori li-ion mai diferiti.Pe ei scrie Rechargeable lithium ion battery packDC 4.0V 500mAhDin ce am gasit li-ion LiMnO2 ar avea tensiunea nominala de 4 volti,intrebarea e cum ii pot incarca?Un incarcator pentru li-ion livreaza ceva in jur de 4,1 4,2 volti ceea ce cred ca este insuficient pentru incarcarea acestora.Orice informatii sunt bine venite. Link spre comentariu
Lyvyutzu Postat Noiembrie 2, 2008 Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 Am doi acumulatori li-ion mai diferiti.Pe ei scrie Rechargeable lithium ion battery packDC 4.0V 500mAhDin ce am gasit li-ion LiMnO2 ar avea tensiunea nominala de 4 volti,intrebarea e cum ii pot incarca?Un incarcator pentru li-ion livreaza ceva in jur de 4,1 4,2 volti ceea ce cred ca este insuficient pentru incarcarea acestora.Orice informatii sunt bine venite.Incarcai cu 4 v si 4oo mAh . sau cu incarcatorul original. Nu conteaza cu cat ii incarci . Un voltaj aproape de cel care scrie oe el sa mai mare,dar ii poti strica adica nu mai tin mult. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 2, 2008 Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 ii incarci cu in curent mic(pana-n 200mA) la o tensiune limitata pe la 5v si vezi cand incep as se incalzeasca usor,atunci ar trebui sa fie incarcatidaca se supraincalzesc si n-au montaj de control,bubuie! Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Noiembrie 2, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 in cele din urma i-am desfacut ca ma frapa faptul ca scrie pe ei DC 4.0V 500 mAh si inauntru era un element us14430gr si un mic montaj.Prin el cred ca se facea incarcarea.Din pacate nu prea am gasit informatii despre componentelede pe acel mic montaj.Un tranzistor S8201 si un integrat 150A 079B.Am pus doar elementii us14430gr la incarcat si se incarca de ceva timp,inainte in 10-15 minute cica erau incarcati dar nu prea tineau mult. Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 2, 2008 Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 Stimabililor, Nu mai postati pareri despre ceva care nu ati facut niciodata! Incarcarea acumulatorlor cu litiu nu se face la shto si la ghici. Aveti aici sute de cazuri documentate in care oamenilor le-a luat foc casa ptr ca au gresit o setare la un incarcator de litiu omologat. http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=209187 http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=719116 gabiz_ro, Incarcarea acumulatorilor cu litiu trebuie sa urmareasca o anumita procedura. Incarcarea se face in curent constant la inceputul procesului, apoi se trece pe tensiune constanta. In a doua faza curentul incepe sa scada si incarcarea se considera terminata cand curentul de incarcare a scazut sub o anumita limita. Citeste pdfurile de pe pagina asta (linkurile sunt cam la jumatatea paginii), cele cu informatii generale despre acumulatoarele cu litiu: http://www.panasonic.com/industrial/bat ... index.html ca sa vezi cate precautii trebuie luate. Poti sa ai noroc si sa nu se intample nimic, dar daca ai ghinion este destul de costisitor. Bafta! Cirip Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Noiembrie 2, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 Incarcatorul e facut cu ... am uitat,ca e facut mai demult,dar parca e cu LTC4058Problema era ca m-a indus in eroare ce scria pe ei.4.0V 500 mAh,am crezut ca nu sunt standard la 3.6 sau 3.7 si cum incarcatorul termina incarcarea la max 4.2 credeam ca nu-i incarca.Sunt din niste telefoane Sony mai vechi,eu ii foloseam la aparatul de masura,demult tineau destul de mult incarcati dar in ultimul timp destul de putin si de incarcat in 10-15 minute nu mai incarca incarcatorul.Acum dupa ce i-am desfacut unul din ei s-aincarcat cam intr-o ora si ceva fata de max 15 min cat era inainte,al doilea inca se mai incarca putin caci palpaie putin led-ul ce indica incarcare. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 2, 2008 Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 eu n-am postat la misto,prima oara cand am intalnit acumulatori cu litiu,acesta n-avau montajele aferente si ii incarcam ca si pe restul(ni-cd),pana cand se incalzeau usor si la curent micsi da,am zis ca e periculoasa metoda,daca se supraincarca fac foarte urat Link spre comentariu
Swat Cat Postat Iulie 27, 2009 Partajează Postat Iulie 27, 2009 intrebare .... merita sa folosesc un lm317 setat pe 4.2v pt a incarca un acumulator 3.7v?..... in masina sta la 4.07v ;pe sursa in casa sta la 4.2... si nu stiu ce are. Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 27, 2009 Partajează Postat Iulie 27, 2009 foloseste si limitare de curent la LM-ul ala si astfel ii poti incarca linistit la 4,2Vam gaurit eu un LI-Ion BL4c si nu a bubuit nimic, e adevart ca am aruncat repede acumulatorul in sertar cand am vazut ca se incalzeste in halul ala (se topise holograma nokia ) Link spre comentariu
Swat Cat Postat August 2, 2009 Partajează Postat August 2, 2009 dar nu sta tensiune exact al 4.2... depinde de la ce sursa incarc... si nu inteleg dc imi variaza 0.1v Link spre comentariu
kinderu56 Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 am gasit scema asta pe net pare ok are si indicator de termnarea incarcari cu lm 339 ,dar cred ca este incompleta ma puteti ajuta? Link spre comentariu
kinderu56 Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 si asta Link spre comentariu
kinderu56 Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 intre timp am facut alta schema care are su un led de control, care ar trebui sa se stinga cand sunt incarcati acc (2x4.2) dar nimica sata aprins incontinu in loc de BC807 am folosit un BC327 , care o fi buba? sau nu functioneaz corect de incarcat incarca scade curentu pe masura ce se incarca dar ledu nu face decat sa stea aprins continu, semireglabilu este de 1k Link spre comentariu
iozsi Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 Spune-mi si mie de unde ai luat schema sa o incerc si eu.Ai reusit sa o faci sa functioneze? Link spre comentariu
kinderu56 Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... 1097266451 aicia sunt toate sunt 66 de scheme inclusiv cele de mai sus de mai sus Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum