Vizitator master87 Postat Noiembrie 2, 2008 Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 salutari tuturor!am o mica problema..am o sursa de curent de 9V 1,3 A si as vrea sa "leg" la ea, in paralel, 11 leduri adica 220mA..problema e ca din cate stiu un led are 20mA si pana la 1300mA e cale lunga, deci clar am nevoie de o rezistenta si sincer nu stiu ce valoare ar trebui sa pun..multumesc anticipat! Link spre comentariu
RoCky93 Postat Noiembrie 2, 2008 Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 U=R*I....cred ca una de 41ohmi ar fi buna Link spre comentariu
EmyRulz Postat Noiembrie 2, 2008 Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 salutari tuturor!am o mica problema..am o sursa de curent de 9V 1,3 A si as vrea sa "leg" la ea, in paralel, 11 leduri adica 220mA..problema e ca din cate stiu un led are 20mA si pana la 1300mA e cale lunga, deci clar am nevoie de o rezistenta si sincer nu stiu ce valoare ar trebui sa pun..multumesc anticipat!Cred ca vroiai sa zici sursa de tensiune. Nu trebuie sa tragi neaparat 1.3A din ea, deci nu aici e problema. De exemplu daca ai leduri care au o tensiune de 2V atunci poti sa pui 4 in serie + o rezistenta de 50ohmi(ca sa limiteze curentul la 20mA). Apoi mai pui inca doua grupuri din astea in paralel si ai pus 12 leduri.Daca vrei sa le pui neaparat in paralel iti trebuie o rezistenta de aprox 350 ohmi in serie cu fiecare led(rez de calculeaza (V-Vled)/Iled unde V este tensiunea de alimentare, 9V in cazul tau, iar Vled este tensiunea care cade pe led(uri)). Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 2, 2008 Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 De ce nu pui 12 si sa inseriezi grupuri de cite 3-4 leduri pe care sa le pui in paralel, asa o sa ai consum mult mai mic, de 60-80mA si o singura rezistenta care va fi de putere mai mica, maxim 1W. Valoarea ei depinde si de ledurile folosite, sint unele care se aprind la 1,5V si altele la 2V, asa orientativ poti sa pui una de minim:- 15...22 Ohmi, daca faci 3 grupuri serie din cite 4 leduri de 2V si puse in paralel.- 39...47 Ohmi, daca faci 3 grupuri serie din cite 4 leduri de 1,5V si puse in paralel.- 39...47 Ohmi, daca faci 4 grupuri serie din cite 3 leduri de 2V si puse in paralel.- 56...68 Ohmi, daca faci 4 grupuri serie din cite 3 leduri de 1,5V si puse in paralel.Se poate pune si mai mare rez ca sa reduci stralucirea ledurilor si sa te tina mai mult timp. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 2, 2008 Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 11 rezistente de 380 ohmi (cite una la fiecare led) Link spre comentariu
Vizitator master87 Postat Noiembrie 2, 2008 Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 multumesc tuturor pentru interesul aratat..am facut cum a spus zal (multumesc!!!! ) si functioneaza perfect! presupun topic closed! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum