Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplifu meu cu lm3886

Ciprian Alexandrescu

Postări Recomandate

Sper ca nu va cam plictisesc cu intrebarile :d ..tocmai am terminat testul comparativ de alimentare al amplifului meu care are 4 lm 3886cu 100 VA respectiv 200 VA.......nu prea se simte nici o diferenta decat la volume unde deja amplifirile sunt in clipping....:( intrebarea mea este are rost sa folosesc traf-ul de 200 va daca cu cel de 100 va merge cam la fel??..diferenta de tensiune in sarcina este de 10-15 volti de la 100 va la 200 va adica 45 volti la 100 V respectiv 60 volti la 200 w...am 2 difuri de 8 ohm si 2 difuri de 4 ohm...banuiesc ca daca le pun toate de 8 ohm diferenta va fi si mai mica.....astept pareri..10x :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ciprian Alexandrescu

6

• GigiZ

4

• csl1131

2

• Sharky

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

cum nu se intelege :?: ca am testat amplifu cu 2 transformatoare unul de 100 va si altul de 200 va si am ascultat diferentele..amplifu este facut cu 4 integrate lm3886 legate normal deci are 4 canele....este legat la 2 boxe de 4 ohm si 2 boxe de 8 ohm...diferentele nu prea se simt decat la un nivel unde deja amplificatoarele distorsioneaza mult..intrebarea:mai are rost sa pun tansformator de 200 va daca merge cam ca cel de 100 va facand abstractie de steresul asupa transformatorului de 100 va legat singur...sper ca e mai clar... :)

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

ca sa scoti 70W din un lm3886 ai nevoie de un traf de aprox 130W deci pentru 2buc ai nevoie de unu de 250W . ce tensiune ai in sarcina ? cu trafu de 100VA vei avea maxim 16,5W pe canal asta daca nu stresezi traful sa scoti mai multi VA din el .

Link spre comentariu

eu nu asta ziceam.....nu pot sa pun traf de 500 va pentru ca nu am loc si e prea scump...eu ziceam ca nu prea se simte diferenta intre unul de 100 si unul de 200...de ce? un singur lm 3886 deja distorsioneaza cu o tensiune in sarcina de 70 volti la 8 ohm de la unumit nivel adica pe la 50 wati cam atat duce in 8 ohm..degeaba pun un transformator mai puternic ca tot acolo sunt.......cand am 4 lm-uri am pus un transformator de 100 va respectiv unul de 200 va..altele nu pot pune!....dar nu prea se simte diferente....asta intreb 10x :) ..tensiuni:am cam 60-65 volti cand distorisoneaza deja puternic...cu transformatorul de 200 va si cam 45-50 cu cel de 100

Link spre comentariu

nu stiu ce sa zic...hai sa zicem daca ar fi macar de 150VA sau 200VA, dar la 100VA o sa se incalzeasca destul de tare, mai bine ia unu de 200 si o sa fii linistit...e drept ca muzica nu consuma tot ataat ca si un sinus dar totusi...

Link spre comentariu

poate si boxele sa fie vechi, sau naspa, sau sa fii tu "afon" ca sa nu auzi mare diferenta intre cele 2 amp-uri cand distorsioneaza(cand incepe sa dist unu, si cand incepe celalalt)daca iti place asa..lasa-le, doar tu asculti la ele....poate totusi e mai bine cu 200W....dar daca tie iti place....aaa...si un mic ventilator pe traful ala e obligatoriu(daca il lasi de 100W) sau poate vrei sa asculti numai 30 min tare, si pe urma sa faci pauza la amplif...problema ta daca vrei asa...

Link spre comentariu

pai am ales deja solutia de 200 va defapt am 4 transformatoare cu csl1131 am mai vorbit 1 de 100 VA si 3 de 50 VA...am testat lasandu-l doar pe cel de 100 va sau cu toate....dar m-am decis sa le pun...intr-adevar cel de 100 se incalzeste destul de tare singur(dupa 10 minute de testare intermitenta era deja destul de cald)...o sa fie mai bine acuma...am deja 3 ventilatoare in ampliful ala poate mai pun unul daca o sa am loc....multumesc de raspunsuri :)

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

dude!!!parerea mea este ca ai putea sa ai dreptete sau nu ai putea sa faci o alegere prea buna...eu optez pe varianta nr2 si iti pun o intrebare :Ai masurat tensiunea de alim a integratelor cand lucreaza toate sa vezi la cat scade ?!ca de asta s-ar putea sa distorsioneze mai ales ca ai c de 4700 .eu as sugera un 10000 macar pe 4 buc. cat ai tu..

Link spre comentariu

dude!!!parerea mea este ca ai putea sa ai dreptete sau nu ai putea sa faci o alegere prea buna...eu optez pe varianta nr2 si iti pun o intrebare :Ai masurat tensiunea de alim a integratelor cand lucreaza toate sa vezi la cat scade ?!ca de asta s-ar putea sa distorsioneze mai ales ca ai c de 4700 .eu as sugera un 10000 macar pe 4 buc. cat ai tu..

scade EXTRAORDINAR de mult, parca asa imi aduc aminte...orium zicea ca nu are loc sa puna in caracasa alt traf,si ca nu vrea sa dea $$$ pe unu de cati W trebuie....oricum parca deja le-a pus in carcasa si tot...
Link spre comentariu

DA deja le-am pus toate in carcasa....oricum castigul pentru cel ce asculta muzica nu semnal sinusoidal continuu e minim diferentele se simt la un nivel la care sunt distorsiuni suparatoare deja..oricum am ales solutia a doua....in felul asta evit si supraincalzirea transformatoarelor...10x:)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări