ssilvviu Postat Octombrie 31, 2008 Partajează Postat Octombrie 31, 2008 Am o problema.Vreau sa montez o camera web la o oarecare distanta de calculator. Pentru asta am taiat un prelungitor USB si am intercalat un cablu UTP de aproximativ 15m mufat, cu priza, cat de cat inginereasca treaba.Problema e ca la conectarea camerei windowsul nu o recunoaste. Daca bag un memory stick functioneaza.Am incercat sa alimentez la o sursa suplimentara cu 5V, degeaba.O idee? Oare daca foloseam cablu FTP, ecranat, functiona? Link spre comentariu
MifTy Postat Octombrie 31, 2008 Partajează Postat Octombrie 31, 2008 nu, nu ar functiona...standardul usb prevede o lungime maxima a cablului de maximum 2 metri, fara "repetor", chestii...daca depasesti distanta, fara un asemenea stuff intercalat nu scapi!! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Octombrie 31, 2008 Partajează Postat Octombrie 31, 2008 Eu folosesc pentru un mediaplayer, 2 prelungitoare ( de 1 m ), 1 prelungitor (3m) si 1prelungitor (5m) + adaptor (1m) USB-USBmini ( cu ferita ).Merge ! ....calculati dvs. distanta . Si eu m-am mirat ca merge Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 1, 2008 Partajează Postat Noiembrie 1, 2008 cablu cat5e e facut sa mearga pana in jurul a 100MHz. Daca camera ta foloseste usb 2.0 la 480MHz... concluziile le tragi tu. vezi ca se gasesc prelungitoare relativ lungi cu repetor. nu stiu de cati metri. acum trebuie sa vezi cat consuma camera. ai limita de 500mA de pe portul din calculator. daca repetorul mai comsuma 100mA, camera nu trebuie sa consume mai mult de 400mA. btw, cum ai legat firele pe utp?vezi sa intre pe o pereche de utp alb+verde din usb, si baga rosu pe o pereche(in paralele 2 fire) si negru pe 2 fire. apoi masoara ce tensiune ajunge cand alimentezi camera. Link spre comentariu
ssilvviu Postat Noiembrie 1, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2008 La iesire am 4.97 si la intrare 5.0V.Am alimentat cu 5.2 si tot nu am reusit nimic.Nu am analizat perechile de fire din UTP.O sa leg alb cu perechea albastra, verde cu perechea verde, rosu cu perechea rosie si negru cu perechea maro si va comunic rezultatul. Link spre comentariu
ssilvviu Postat Noiembrie 1, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2008 Am legat cu perechile de culori din UTP, memory stick-ul merge mai bine, dar camera nu. :( Link spre comentariu
bogdan_ Postat Noiembrie 1, 2008 Partajează Postat Noiembrie 1, 2008 nu ai inteles.... deci ai 4 fire pe usb: rosu e plus, negru e masa, verdele si albul sunt date. lasand la o parte toata teoria despre transmisiunea diferentiala leaga asa: USB UTP verde verde alb verde-alb rosu maro+maro-alb negru albastru+albastru-maro. si apropo, fiind vorba de frecvente mari trebuie contacte realizate foarte bine. cel mai bine ar fi sa gasesti mufe de usb si sa lipesti direct utp-ul pe ele. din nou, amintesc frecventa la care functioneaza usb-ul comparativ cu cea pentru care e facut utp-ul. poate sunt sanse sa mearge, tinand cont ca iti merge flash-ul. oricum, mai multe informatii AICI adaugat mai tarziu: exista si repetoare comerciale speciale pentru marirea distantei Link spre comentariu
ssilvviu Postat Noiembrie 2, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 In varianta ta nu mai merge nici stick-ul :( Link spre comentariu
Blind Postat Noiembrie 2, 2008 Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 Eu la birou folosesc un cablu usb de 4m si functioneaza fara probleme..leaga o imprimanta de un router. Link spre comentariu
djlove Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 eu la la multifunctionala am cablu usb de 10metri si l-am cumparat din comert. Merge foarte bine cu el. Link spre comentariu
deep-blue Postat Noiembrie 4, 2008 Partajează Postat Noiembrie 4, 2008 USB UTP verde verde alb verde-alb rosu maro+maro-alb negru albastru+albastru-maro. Aualeu, nu cumva ai facut scurt ? Mai corect cred ca era negru albastru+albastru-alb ? Stick-ul probabil merge in fall-back mode (usb 1.1 adica 12Mbps) la fel ca si imprimantele amintite anterior. E posibil ca virgula camera sa nu accepte decat usb2.0. Desi restrictiile de timp pentru USB1.1 permit un cablu destul de lung, ma indoiesc ca un dispozitiv va merge vreodata in modul usb 2.0 cu un cablu de 15. Daca mai adaugi vreo 2 hub-uri intre s-ar putea ... Ca sa aflii ce moduri accepta e necesar sa citesti 'Device Descriptor'-ul camerei sau sa cauti prin specificatiile tehnice. Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 5, 2008 Partajează Postat Noiembrie 5, 2008 Am o problema.Vreau sa montez o camera web la o oarecare distanta de calculator. Pentru asta am taiat un prelungitor USB si am intercalat un cablu UTP de aproximativ 15m mufat, cu priza, cat de cat inginereasca treaba.Problema e ca la conectarea camerei windowsul nu o recunoaste. Daca bag un memory stick functioneaza.Am incercat sa alimentez la o sursa suplimentara cu 5V, degeaba.O idee? Oare daca foloseam cablu FTP, ecranat, functiona?am vorbit cu cineva care facuse exact acelasi lucru ca si tine ! camera a mers ceva timp dupa cere a zis ca nu ii mai functiona (de fapt camera functiona dar imaginea era foarte intunecata cu setarile de luminozitate la maxim).incearca cu un cablu de alarma sau telefonie 6/4 fire si pui ferite la capete, insa nici asa nu e garantata ca va functiona (incearca si cu un hub USB) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum