Vizitator Traiann Postat Martie 21, 2005 Partajează Postat Martie 21, 2005 Oameni buni, voi cum sau cu ce va scrieti panoul frontal ca sa arate cat de cat profesional. erau pe timpuri niste litere pe care le lipeai si apoi dadeai cu lac si oarecum rezolvai problema ,acum habar nu am, o exista vreo firma specializata in asa ceva ? Link spre comentariu
Adi Florin Postat Martie 21, 2005 Partajează Postat Martie 21, 2005 Si pe mine ma intereseaza asa ceva. Vreau si eu sa fac panoul sin fata si din spate la un amplificator.Mersi de ajutor! Link spre comentariu
Purple Postat Martie 21, 2005 Partajează Postat Martie 21, 2005 Eu am facut la o masca de aluminiu : dupa o finisare completa a suprafetei se poate scrie cu sablon si tragator de diam. 0,18 (cu tus de desen Rotring) . Atentie sa nu atinga mana suprafata de lucru . Dupa uscare se lacuieste. Exista tus de diferite culori si sabloane de diferite marimi .Litere de lipit nu am mai vazut... Link spre comentariu
andiy Postat Martie 21, 2005 Partajează Postat Martie 21, 2005 Eu ma gandeam la o metoda asemanatoare ca cea prin care se corodeaza cuprul la placute. Sa imi fac pe calc un fel de sablon, pe o folie transparenta, asa incat scrisul si desenele (ce urmeaza sa apara pe front) sa ramana neacoperite (sa ramana folia asa cum e ea), iar restul sa fie acoperit cu tus, tonner, whatever! Dupa care sa incerc sa imprim sablonul pe placa (ca la folia PnP) si apoi sa arunc placa intr-o solutie de corodat! Iar la sfarsit sa sprayez cu vopsea adanciturile, dupa care sa indepartez tonnerul. Sau invers, sa ramana partea corodata (adanciturile) neacoperite cu vopsea. E doar o sugestie, dar nu stiu cat de viabila pt ca inca nu am ajuns la faza asta! Inca mai caut aluminiu P.S.: Aluminiu de unde? Dar fara micronix sau alte firme ca iti vand cate 50 buc! Link spre comentariu
i0nutzb Postat Martie 21, 2005 Partajează Postat Martie 21, 2005 pai ai putea folosi folie pnp cu succes.. daca panoul este inchis la culoare, recomand pnp white :roll: altfel.. pnp blue ;) Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 21, 2005 Partajează Postat Martie 21, 2005 sau cel mai simplu iei o folie transparenta pe care scrii cu imprimanta laser, bineinteles pe partea celalaLTA ca sa nu se stearga... Link spre comentariu
dj fratisu Postat Martie 23, 2005 Partajează Postat Martie 23, 2005 ...sau mai simplu prin scriere fotochimica (grafiere fotochimica).... (dezavantaj = la o expunere indelungata la UV se sterge) :( daca nu prin serigrafiere... sau....dupa fiecare procedeu se lacuieste . Link spre comentariu
csl1131 Postat Martie 23, 2005 Partajează Postat Martie 23, 2005 parca tot mai simplu e cu o folie transparenta pe care o lipesti (cu scrisu inauntru) si gata.... p.s. cu ce o lipesti.... Sharky Link spre comentariu
nicu_stef Postat Martie 23, 2005 Partajează Postat Martie 23, 2005 am vazut la cineva cum facuselistat la imprimanta (color) apoi laminat in plastic, preferabil matindividul lipea apoi cu un adeziv ordinar laminatuldar am auzit ca ar exista si variante autocolante pt laminat -supermai profi sunt foliile din policarbonat facute de firma, practic ceea ce am zis mai sus sunt o imitatie a foliei din policarbonat. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 23, 2005 Partajează Postat Martie 23, 2005 acum depinde pe ce suprafata o lipesti...poti si cu lipici, poti numai sa o prinzi cu ce pui pe panou(potrentiometre, butoane..etc) daca o ti bine intinsa, is o groaza de metode sa o prinzi...mi se pare solutia asta usoara pt ca iti faci desenul pe calculator si apoi mergi la cineva care are imrpimanta laser si iti inscriptionezi o folie transparenta.... metoda nu e cea mai buna..dar e la indemana oricui(care are calculator) Link spre comentariu
dj fratisu Postat Martie 24, 2005 Partajează Postat Martie 24, 2005 ...apoi laminat in plastic, preferabil matindividul lipea apoi cu un adeziv ordinar laminatuldar am auzit ca ar exista si variante autocolante pt laminat -supermai profi sunt foliile din policarbonat facute de firma, practic ceea ce am zis mai sus sunt o imitatie a foliei din policarbonat.cred ca ar fi mai simplu sa se printeze pe "orapaper" peste care se aplica o folie de "oracal" (simplu si ieftin)ex.- 1 buc. orapaper A4 = 5000 lei- 1 buc. oracal A4 ~10000 lei- 1 buc. printare (posibil gratis , prietenii stiu cum si mai ales de ce!)iar pentru profi. ar fi frumos facut prin pantografiere.dar este mai ieftin varianta cu print-ul... Link spre comentariu
i0nutzb Postat Martie 24, 2005 Partajează Postat Martie 24, 2005 ce este oracal si orapaper? :shock: Link spre comentariu
Vizitator d_mih Postat Martie 24, 2005 Partajează Postat Martie 24, 2005 Oracal si Orapaper: Autocolante pe care le folosesc cei din care se ocupa de reclame s.a.m.d. De fapt sunt marci si nu denumiri generice.Mai exista niste folie autocolanta care se poate imprima la imprimantele laser color. Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 iti faci desenul pe calculatorCe program poate face acest desen(respectand cote)?Exista programe free? Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 14, 2009 Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 Pentru dxf-uri Qcad. E aproape la fel de bun ca AutoCAD, dar e gratuit. Am f?cut ni?te desene pentru licen?a cuiva ?i dxf-urile sînt perfect compatibile cu cele din AutoCAD. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum