Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema stabilizator hv cu mosfet si diode zenner

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

1. topicul nu are legatura cu audio

2. din diodele alea se regleaza tensiunea asa ca cel mai simplu ar fi sa cumperi ceva diode zener cu tens diferite sau sa faci cum a zis zal...

3. numele topicului trebuia sa fie mai explicit nu "SCHEMA" ca daca toti ar posta ca tine sa fii sigur ca nu s-ar mai intelege nimic din forum

4.topicul se muta la alimentatoare! si data viitoare ai grija unde postezi :aut:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Da, nu vad valorile ca e puchinoasa schema, insa poti sa pui in paralel cu grupul de diode zener un putometru de citeva zeci de kOhmi, liniar. Trebuie testat sa nu incarce prea mult zenerele. Eu l-as pune de tipul bobinat, ca are contactele sigure.

ia mai zi odat?!!!! :bataie

nu ?tiu cum o fi fost cu tine, sau cu al?ii, dar eu am avut nepl?ceri... asta civilizat spus, cu ni?te poten?iometre bobinate!!! :nebunrau:

a nu se în?elege c? putzometrii chimici sunt mai siguri... mai ales dac? sunt made în ceaun... aka china!! :rade:

Link spre comentariu

Salut.Am si eu o rugaminte. :101

Cum se poate modifica schema din imagine ca sa fie reglabila?

tensiunea la intrarea in punte este 325V

multam cu respect

Salut,

Nu e prea clar ce vrei sa faci, dar daca ideea este sa obtii un alimentator de uz general, cu gama foarte larga de tensiuni de iesire, nu merge.

Intai, ai grija sa alimentezi neaparat din secundarul unui traf. Nu baga direct la priza ca ori bubuie, ori te curentezi.

Daca aplici 325V la intrarea puntii (banuiesc ca alternativ), dupa redresare se obtin 460V. Tensiunea este foarte mare si daca se arde mosfetul, face ravagii. In plus, e periculos ptr utilizator.

Daca vrei sa obtii tensiuni mici pentru experimente cu mici montaje, la un curent debitat de numai 10mA, disipatia pe mosfet va fi de peste 40W. 10mA este un curent prea mic ptr o sursa de uz general.

Deci, eterna intrebare: Ce vrei sa faci de fapt?

Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări