Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare sensor perete pir 20


Ciprian Alexandrescu

Postări Recomandate

Am cumparat un astfel de aparat pentru al folosi in camera.Am observat ca acesta detecteaza doar trecerile(miscarea) si daca stau intr-un loc mai multa vreme imediar ce se dapaseste timpul setat lumina se stinge.Aveti ceva idei cum l-as putea modifica sa detecteze cand stau in camera si cand nu stau in camera.Circuitul este mixt..o plca de detctie si comanda smd si una de alimentare si de putere.Este folosit un tiristor iar caderea de tensiune alimenteaza montajul.Meltumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Ciprian Alexandrescu

    7

  • danutz49

    5

  • bogdan_

    3

  • Dr.L

    3

Vizitator catalinradu

Daca nu ma insel ( e posibil sa ma insel :d ), acestea functioneaza pe un echilibru ultrasonic.Adica daca la momentul To ai echilibru, cand a parut ceva, echilibru se pierde...deci releul este actionat. Daca acel ceva ramane in locul lui, apare iar echilibru, deci apare iar situatia de la timpul To.

Link spre comentariu

Pai detecteaza miscarea tot captand radiatia infrarosie emisa de corp.Insa in asa fel e facut sansorul ca doar modificarile acesteia sa fie inregistrate ca diferente de potential.Aveam atata spernte cu sonzorul acesta :cry:

Link spre comentariu

hmmpoate reusesti sa-l faci sa compare intre o valoare prestabilita si ce detecteaza in timp realdra aici posibil sa fie o problema cu temperatura mediului ambient,nu? dar si asta se poate compensa

Link spre comentariu

Pai asa si face..are un potentiometru de sensibilitate care compara semnalul de la senzor cu o valoare prestabilita.Cand trece de aceasta comparatorul conduce.Problema este ca sensorul efectiv nu produce tensiune decat la miscare.Eu voi desface totul in bucati sa ma conving de acest fapt..ce stiu pana acuma am gasit in diverse documentatii.O sa revin cu datele obtinute din masuratori directe.

Link spre comentariu

senzorul ala pir, adica doar senzorul in sine si nu cu tot cu circuitul de langa, poate avea una sau mai multe zone active. se masoara radiatia pe fiecare dintre zonele alea. daca tu te misti, apare o variatie a radiatiei functie de cum te-ai miscat. acea variatie trecuta printr-un circuit da un impuls. poti regla sensibilitatea la miscare pentru a face senzorul insensibil de exemplu la un animal. nu te poti baza doar pe cantitatea de radiatie pentru ca pur si simplu daca ti se incalzeste camera cu cateva grade asta poate fi echivalent cu o miscare foarte mare. dar cum incalzirea se face lent, nu o simte. cum ti s-a explicat si inainte, tot cam asa functioneaza si unul ultrasonic. doar ca acolo ai nevoie si de un emitator. apoi receptorul masoara fondul primit. daca apare cineva in camera si se misca, fondul variaza si deci se detecteaza miscare.pentru senzori de prezenta exista si alte medode, de exemplu senzori capacitivi sau inductivi, dar astia functioneaza doar oarecum local, e greu sa ii faci sa actioneze in toata camera. plus pot fi usor declansati de un telefon mobil sau alte jucarii electronice/electrice.

Link spre comentariu

pai daca reglezi un d-ala cu ultrasunete sa stea calm cand e camera goala si apoi tu stai in camera,simte ca e vorba de un dezechilibru,chiar daca tu nu te mai misti,cel putin asa mi se pare miede obicei emitatorul si receptorul sunt in aceeasi cutie

Link spre comentariu
Iti iei cu tine in camera o dansatoare din buric... :rade:

Da...si de fundu' ei agati si un felinar cu licurici in el.

Foarte :offtopic2 ... Mai exista licurici :d?

Si mai :offtopic2 ...eu n-am vazut in realitate licurici

Link spre comentariu

Eu am inteles cum functioneaza..dar as vrea sa-l modific.Cu un emitator ir si receptor ir poate ar iesi ceva...Ideea este ca acest senzor nu este asa de sensibil incat sa detecteze miscarea mea cand respir sau cand tastez..daca lucrurile ar sta asa ar fi totul ok.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări