Jimmy Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 mai bine fa-l de 295 x 80mm sau 300 x 80mm ca sa se potriveasca finalii in gauri exact. al meu are 290mm lungime, si gaurile pt tranzistoarele finale sunt putin mai apropiate decat pinii tranzistoarelor. (ma rog, eroarea e mica, ceva mai putin de 0.5mm) 1 Link spre comentariu
mistretzul Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Pt cine are un exemplar acasa : ce parere aveti? Cum se aude ,pareri Link spre comentariu
Jimmy Postat Martie 30, 2009 Partajează Postat Martie 30, 2009 am ajuns cu ampliful la faza de teste. am montat toate piesele, mai putin finalii, din care am pus doar o pereche, pt teste.am legat intrarea la masa, am pus o rez de 47 ohmi/10W pe iesire, si am pus cate un bec de 220V/15W in serie pe + si pe -, si am alimentat la +/-93V. nici strop de fum, nimic cald, doar ca becurile clipeau alternativ, ca un astabil cu 2 leduri. mentionez ca in acest timp tensiunea pe iesire se tot plimba in intervalul [-200mV ; +200mV] iar tensiunea intre portile finalilor creste treptat de la 8V pana pe la 25V.este posibil sa oscileze?simetria se regleaza cu finalii pusi? Link spre comentariu
Vizitator viktor1986 Postat Aprilie 4, 2009 Partajează Postat Aprilie 4, 2009 am ajuns cu ampliful la faza de teste. am montat toate piesele, mai putin finalii, din care am pus doar o pereche, pt teste.am legat intrarea la masa, am pus o rez de 47 ohmi/10W pe iesire, si am pus cate un bec de 220V/15W in serie pe + si pe -, si am alimentat la +/-93V. nici strop de fum, nimic cald, doar ca becurile clipeau alternativ, ca un astabil cu 2 leduri. mentionez ca in acest timp tensiunea pe iesire se tot plimba in intervalul [-200mV ; +200mV] iar tensiunea intre portile finalilor creste treptat de la 8V pana pe la 25V.este posibil sa oscileze?simetria se regleaza cu finalii pusi?De ce ai pus 47 ohmi pe iesire, trebuie mai putin.In loc de 220V/15W trebui sa fie rez. 10-20ohmi 10-20W. Probeste cu rezistoare si spune ce sa intanpla. Link spre comentariu
Jimmy Postat Aprilie 4, 2009 Partajează Postat Aprilie 4, 2009 buuuun....am pus rez de 18ohmi/17W inseriate in loc de becuri pe alimentari. cand am legat alimentarea o cam bazait trafu, si dupa ce-o cuplat soft-startu o inceput sa iasa putin fum din rez de 18 ohmi de pe alimentare, si finalii s-au incalzit putin. in acest timp, pe iesire aveam constant 500mVDC.am dat jos finalii si prefinalii si i-am verificat, si sunt buni toti. am pus tranzistoarele inapoi, si am alimentat iar, si am masurat tensiunea intre portile tranzistorilor finali => stupoare 90V :| , apoi am masurat intre fiecare poarta de la tranz finali si masa. la tranz de pe railu pozitiv aveam 4V iar la tranz de pe railu negativ aveam 88V. am invartit apoi de semireglabilul pt reglat biasul pana la minim, si intre poarta de la tranz de railu pozitiv si masa am avut 1.6V, iar intre masa si poarta tranz. final de pe railu negativ aveam tot 88V. de aici am tras concluzia ca am o problema pe partea de comanda de pe railu negativ. am dezlipit prefinalul MJE15033 si tranzistorul MJE340 si le-am verificat si sunt bune.aveti voi alta idee?ps: n-am gasit MJE15034/15035 si am folosit MJE15032/15033, dar nu cred ca asta e o problema, si in loc de BC547C si BC557C am pus BC547B si BC557B, acestia din urma avand factorul de amplificare mai mic. poate fi asta vreo problema? Link spre comentariu
Vizitator viktor1986 Postat Aprilie 4, 2009 Partajează Postat Aprilie 4, 2009 Priete, la parte negativa la poarta trebuie sa fie 87V...88V!Nu ai nici un problem!Doar la iesire nu trebuie sa fie 0.5V, trebuie cu semireglabilul de 100ohmi sa regulezi offset-ul!Te uita la schema! Link spre comentariu
Vizitator viktor1986 Postat Aprilie 4, 2009 Partajează Postat Aprilie 4, 2009 Pune picturile de QUAZOR sa vedem... Link spre comentariu
Jimmy Postat Aprilie 5, 2009 Partajează Postat Aprilie 5, 2009 am revenit cu niste poze 39.tinypic.com/2n8q887.jpg am masurat inca odata, dar de data asta intre poarta si sursa de la FETuri si am aprox 3V la FETurile de pe ambele ramuri, si cred ca e okay. am pus voltmetrul iar la iesire, am alimentat, si tot 500mVDC am pe iesire. oricat as invarti de potentiometrul pt simetrie, valoarea offsetului nu se modifica mai deloc. intr-un capat al potentiometrului am offset 512mV iar in celalalt capat am 535mV, diferenta infima Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 5, 2009 Partajează Postat Aprilie 5, 2009 Deriva la ie?ire e greu de reglat cum e în schem?, se face mai u?or din rez de 56 din emitoarele trz din diferen?ial, multe scheme au un semireglabil acolo, cam de 100, asta presupune înlocuirea semireglabilului de 200 cu o rez de 100. De asemenea po?i s? încerci prin schimbarea rez din emitorul MJE340 cu una de 22 ca la fratele lui, MJE350. Link spre comentariu
Jimmy Postat Aprilie 5, 2009 Partajează Postat Aprilie 5, 2009 multumesc pt sugestie zal, dar cred ca ai facut o mica confuzie. eu am construit legend Quazor, si schema e asta: si din ce ai spus tu, raportat la schema mea, ar trebui sa inlocuiesc semireglabilul cu o rez. de 51 de ohmi si sa pun un rez. de 56 de ohmi in emitorul lui MJE430, ca la fratele lui MJE350, nu? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 5, 2009 Partajează Postat Aprilie 5, 2009 Da, exact, am crezut c? e vorba de prima schem?.Da, cam a?a trebuie s? încerci, ar trebui s? scad? deriva. ?ine cont c? e vorba de o schem? destul de simpl? ptr tensiunile alea de alimentare, deci riscuri apar din mai multe p?r?i ale ei. Practic a fost la origine o schem? cu trz bipolari npn în configura?ie cvasicomplementar?, înlocui?i cu mosfe?i, dovada e dioda Baxendall cu rez în paralel, r?mas? în schem? ?i care nu are utilitate în cazul trz mosfet.În loc de BC-urile alea cu Uce de 45V trebuiau pu?i tot MPSA42/92. Link spre comentariu
Vizitator viktor1986 Postat Aprilie 5, 2009 Partajează Postat Aprilie 5, 2009 Ai masurat tranzistoarele in diferencial(MPSA92) dupa Hfe? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 5, 2009 Partajează Postat Aprilie 5, 2009 Ar trebui s? fie o diferen?? foarte mare la Hfe, ca s? aib? deriva de 500mV. Mai repede a? zice c? e vorba de înc?rcare diferit? a colectorilor celor 2 trz MPSA92 din diferen?ial. Link spre comentariu
Jimmy Postat Aprilie 8, 2009 Partajează Postat Aprilie 8, 2009 am pus o rez de 51 ohmi in loc de semireglabil si una de 56 ohmi in emitorul lui MJE340, si am lipit finalii direct pe placa, fara fire, dar deriva nu s-a schimbat deloc.MPSA-urile din diferential nu le-am imperecheat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum