Laci Postat Octombrie 29, 2008 Partajează Postat Octombrie 29, 2008 Va salut,Din pacate nu am experienta in acest domeniu, si apelez la cunostintele altora:), cum functioneaza o centrala de interfon? Adica stiu ca in apartamente sunt puse niste telefoane normale, care formeaza un numar prin pulsuri sau tonuri, dar cum se face legatura intre 2 apartemente sau terminalul de scara? Nu cred ca sunt relee care leaga cele 2-2fire...Mersi anticipat. Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 30, 2008 Partajează Postat Octombrie 30, 2008 O versiune ar fi: cu un discriminator de nivel (de tensiune), fiecarui apartament se aloca un nivel de tensiune care mai apoi este detectat de un comparator...O alta versiune, des utilizata este digitala:se transmite serial nr-ul apartamentului, decodificarea se face cu numaratoare si registre.Se lucreaza pe 4 fire: masa, vorbit/ascultat, deschidere usa si serialul... si plus alimentare care se trimite deodata cu functia...Evident ca pot fi si multe alte principii...Schema concreta nu cere ca nu am, dar am mai reparat cate ceva... Link spre comentariu
Laci Postat Octombrie 30, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2008 La mine in bloc sunt montate niste telefoane, se poate vorbi si intre apartamente, sunt pe 2 fire... am incercat sa desfac un telefon sa vad ce mate are, dar n-am reusit Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 1, 2008 Partajează Postat Noiembrie 1, 2008 Pe doua fire? intre apartamente? Asta se poate realiza numai pe RF, modulatie si coduri, de altfel o minicentrala telefonica... Link spre comentariu
Laci Postat Noiembrie 1, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2008 Da te rog mai multe detalii Link spre comentariu
mishu_g Postat Noiembrie 1, 2008 Partajează Postat Noiembrie 1, 2008 Ideea este foarte simpla: se monteaza o centrala telefonica ce are posibilitatea de a comanda un zavor electromagnetic printr-o combinatie de taste.In acest fel, se poate vorbi atat intre posturile interioare cat si cu exteriorul Link spre comentariu
Laci Postat Noiembrie 2, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 @mishu_g: zau, chiar asa se face? nu masi fii gandit...Eu incerc sa-mi dau seama cum este facut centrala respectiva! Link spre comentariu
Vizitator lucianf Postat Noiembrie 2, 2008 Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 se pot toate cele de mai sus, pe 2 fire, fara modulatoare RF si alte complicatii. Asa cum spunea cineva mai sus, sunt folosite numaratoare digitale (in cutiile de distributie de pe etaje). Legatura intre postul central si cutiile de distrib. se face pe mai multe fire (Ex: alimentare, masa, clock, circuit de convorbire + cifratie in pulse-tone). Unitatea centrala prin semnalul de tact (nu stiu ce frecventa...de ordinul sutelor de Hz sau 1-2 KHz maxim) si un circuit de control, scaneaza secvential toate posturile de interior. Cand gaseste unul deschis (trage curent mai mare decat in stand=by), opreste scanarea si ii da ton de disc. apoi asculta cifratia ...etc (se comporta ca o mini-centrala telef.).Cam asta e in mare. Ideea e foarte buna si utila, a avut cap cel care-a conceput acest sistem. Link spre comentariu
mishu_g Postat Noiembrie 2, 2008 Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 @mishu_g: zau, chiar asa se face? nu masi fii gandit...Eu incerc sa-mi dau seama cum este facut centrala respectiva!Apreciez foarte mult tonul tau ironic insa nu apreciez la fel de mult lipsa de informare !Faptul ca este primul post pe acest forum nu inseamna ca nu il urmaresc de o oarecare perioada detimp sau ca incerc sa ma bag in seama.Revenind la topic, consulta te rog documentatia de la centralele telefonice Panasonic KX-TEMxxx (mai sunt si altele care au aceste functii insa cu aceste modele am lucrat mai mult).In cazul in care nu ai documentatia, ti-o pot trimite pe E-mail.Toate cele bune, Misu Link spre comentariu
Laci Postat Noiembrie 3, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Sa stii ca am cautat pe net destul, si chiar nu am gasit nimic relevant, stiu si eu ca sistemul se comporta ca o centrala telefonica, insa nu stiam cum este facut o centrala telefonica. Iti trimit pm cu adresa de mail, merci anticipat. Link spre comentariu
Vizitator Liviu-Ioan Postat Noiembrie 18, 2008 Partajează Postat Noiembrie 18, 2008 @ Laci daca vrei documentatie despre interfoane am eu! Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 18, 2008 Partajează Postat Noiembrie 18, 2008 Am desf?cut un interfon de curiozitate ?i are un montaj cu microcontroler. Probabil la formarea num?rului se trimite un mesaj la care r?spunde doar slave-ul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum