Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

motor pas cu pas

lorik199

Postări Recomandate

am si eu un motor pas cu pas provenit dintr-o imprimanta lexmark si as vrea sa il pun din nou pe picioarela imprimanta mergeaprecizes ca as vrea sa il "controlez" din portul serialmotorul are 6 fire unu albastru si restu rosiicum trebuie facut?multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

3

• Laci

2

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Merge mai usor prin portul paralel :) Uitate in atasament, gasesti un soft care controleaza portul paralel cum vrei, cauti pe net pinout-ul pentru LPT si faci un circuit de interfata. sa nu cumva sa legi direct motorul la portul paralel :PCel mai simplu sa-l legi in mod unipolar. gasesti pe net explicatii...

Link spre comentariu

Pe baza intrebarii ce fel de raspuns vrei domn'le? ai zis ca ai un motor pas cu pas care are 1 fir alb restul rosii, si vrei sa conectezi la portul serial, intai identifica firele care la care bobina vine, fa un soft care trimite prin serial comenzi la o placa cu microcontroller(da, si ptr. asta e nevoie de soft) acesta interpreteaza si comanda motorul.Sau folosesti programul meu, faci un cablaj cu niste tranzistoare conectate open collector legi la parallel si gata, insa aca esti chiar -1 in electronica, atunci lasa balta.

Link spre comentariu

1 fir alb restul rosii

- unul albastru si restul rosii

insa aca esti chiar -1 in electronica, atunci lasa balta.

sunt amator nu ma pricem la montaje prea complicate dar reusesc sa le fac pe cele relativ simple
Link spre comentariu

incearca sa determini cu un multimetru cate bobine are motorul si cum vin conectate la fire,ca altfel n-ai sansealtfel e ca si cum ai zice ca ai un animal cu 4 picioare si ce poti face cu el

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări