Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa cu tensiuni fixe

Vizitator m0rTu

Postări Recomandate

am acasa mai multe surse in comutatie si m-am gandit sa le folosescvreau sa imi fac o sursa cu mai multe tensiuni fixe cu stabilizatoare de tensiune gen 78xx (5,9,12)si vreau sa folosesc 2 surse puse in paralel (fiecare sursa are in secundar 1x24v 0.8A CC si 1x5V 0.15A CC) si vreau sa am 24V 1,5A max si cei 5 V cred ca ii folosesc pt un ventilator pentru radiatorul pe care o sa se gasesca stabilizatoareleintrebarea este: Trebuie sa mai fac ceva ca sursele sa dea putere cat mai egala ? mentionez ca sursele sunt identiceare ceva daca pun toate stabilizatoarele pe un singur radiator fara sa le izolez ? stabilizatoarele au protectie la supracurent(nu numai scurtcircuit) ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

?:Trebuie sa mai fac ceva ca sursele sa dea putere cat mai egala ?Poti sa pui cate o rezistenta de 0.5 in serie cu cele 2 surse.?:are ceva daca pun toate stabilizatoarele pe un singur radiator fara sa le izolez ? Stab. 78xx au radiatorul legat la terminalul de masa, poti sa le pui pe aceiasi radiator?:stabilizatoarele au protectie la supracurent(nu numai scurtcircuit) ?Au protectie la supracurent(defapt e acelasi cu scurtcircuit) it da cam 2.5A in scurt, au protectie si la supraincalzire(teoretic), eu am patitca l-am ars, sa supraincalzit si dus a fost.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări