vlad_2770 Postat Octombrie 28, 2008 Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Doresc sa realizez un convertor RS485 - PC. Cum nu prea mai sunt porturi seriale as dori sa realizez convertorul RS485 to PC cu un pic 18F2550 (port virtual RS232). Intrebarea mea este cum ar trebui sa abordez problema bufferului din PIC: tot ce vine de la dispozitivul conectat pe RS485 se pune intr-un buffer si apoi transfer spre calculator (in acest caz cat trebuie sa fie marimea bufferului), sau cum primesc un octet il si transmit computerului?multumesc Link spre comentariu
bobtech Postat Octombrie 28, 2008 Partajează Postat Octombrie 28, 2008 de ce ai nevoie de microcontroler ?foloseste direct un chip USB la care-i pui un driver de RS485.am facut mai demult unul cu FT232BM, nu stiu daca e mai scump decat PIC-ul, dar nu mai ai batai de cap cu softul. Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Octombrie 28, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Am cateva pic-uri 18F2550 si vreau sa le folosesc. Poate ulterior mai folosesc si alte intrari de la pic. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 29, 2008 Partajează Postat Octombrie 29, 2008 stiu ca undeva pe situl de la microchip era pus softul ca sa faci adaptor de la usb la serial, la paralel, mouse si alte chestiuni demonstrative cu un asa pic. am facut si eu. pui softul de adaptor usb-serial si un convertor la 485 si gata. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Octombrie 30, 2008 Partajează Postat Octombrie 30, 2008 Ca bine zici RS-485 e o specificatie de Layer 1, adica de semnale electrice, ce se preteaza la anumite conditii de utilizare pentru a transmisie seriala half-duplex. Deci, trebuie sa folosesti un port serial si un adaptor corespunzator la RS-485. Daca folosesti un UART/EUART/AUART de la un PIC, atunci poti folosi ceva de genul MAX-485/SP-485/SN75176/SN65176, cuplat la RxTx. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum