Vizitator catalinux Postat Octombrie 27, 2008 Partajează Postat Octombrie 27, 2008 Salutare!Am cautat pe forum si nu gasesc o rezolvare cat mai fiabila, poate ma puteti ajuta.Ma interesa o solutie de a folosi cele 4 difuzoare ale masinii (4 cai) la 2 surse: radioCDul masinii 4X20W si iesirile de la un amplificator cu 4 cai - ma gandeam sa achizitionez un kit de ~4x20W minim, clasa D pt consum redus (pentru putere mai mare as schimba si difuzoarele masinii) - accept idei si pentru un astfel de montaj - ma orientasem spre un kit 4x40W max, gasit pe un site al unui magazin virtual de componente/kituri electronice.Se pot lega direct toate in acelasi timp dar sa am grija sa nu tin deschise ambele surse in acelasi timp? Ce riscuri sunt in cazul in care pe aceleasi difuzoare intra semnal de la 2 surse?Se pot pune diode cumva astfel incat sa nu dau semnal dintr-o sursa in cealalta, sa se duca doar in boxe?O solutie ar fi sa folosesc un intrerupator, sa comut intre cele 2 surse, sau mai bine daca exista cumva releu cu mai multe contacte si sa comut doar prin apasarea unui buton, sa las toate firele in spatele bordului?Exista montaje de mixere de semnal amplificat? Asta as fi vrut mai mult in caz ca e posibil la un cost redus.Multumesc pt ajutor in avans.Bafta! Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 28, 2008 Partajează Postat Octombrie 28, 2008 doar variantele cu releul si intrerupatorul sunt bunenu difuzorul are de suferit(adica are si el,da mai putin) cat amplificatoarelevezi la ce tensiune si sarcica sunt aia 40W,ca cel mai probabil sunt dati pt 2 ohmi si cum difurile obisnuite sunt pe 4 ohmi,obtii pana-n 20w,sau chiar mai putin,in functie de tensiunea baterieipune un link catre kitul in clasa D,te rog,ca ma intereseaza si pe mine asa ceva Link spre comentariu
Vizitator catalinux Postat Octombrie 28, 2008 Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Salut! Multumesc pentru raspuns! Acei 40 W sunt maximi la 4 ohmi. El este de fapt 4x19W pt 0.5% distorsiuni. Uite aici linkul: http://www.adelaida.ro/product_info.php?cPath=21_25&products_id=42. Gasesti si specificatiile in pdful de la ei de pe site. Nu stiu exact daca asta este sau nu in clasa D. Poate ne ajuta si altcineva cu o schema daca stie ceva mai bun. Bafta! Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 28, 2008 Partajează Postat Octombrie 28, 2008 nu este in clasa D,este in clasa B(adica normal),iar ca putere,tot asa,nu are nimic special,scoate vre-o 17w,in conditiile standard(adica cele de pe masina,cu ~13V alimentare,dif de 4 ohmi si 0,5% dist,ca daca sunt mai mari distorsiunile,deja nu mai e muzica aia)e recomandat sa nu cumperi de la magazinul ala,au un renume pt chestii de calitate indoielnica spre rebuturidar dc vrei sa folosesti un amplificator extern? cel mai probabil radioul masinii scoate tot atat Link spre comentariu
Vizitator catalinux Postat Octombrie 28, 2008 Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Am mai gasit ceva, nu e in clasa D nici asta, consumul e mult mai mare in acest caz: http://www.psc-audio.ro/catalog/product_info.php?cPath=72&products_id=320. Multumesc si de pontul cu calitatea Am radio cu CD al masinii dar vreau sa pot folosi o alta sursa externa. Ar mai fi poate posibil sa leg direct in radio CD inainte de etajul de amplificare dar nu m-as baga in el. Ar trebui sa folosesc intrarea pe modul CD si sa pacalesc unitatea cu un CD cu un track gol de 74 minute. Practic merge CDul si bag semnal de la sursa externa direct la amplificator. Nu stiu nici ce fel de circuit foloseste acel tip de unitate. Bafta! Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 28, 2008 Partajează Postat Octombrie 28, 2008 pai nu e radio-cd?daca da,pui ceva comutator pe calea se semnal radio(cu un intrerupator/releu/integrat specializat) si injectezi acolo semnalul tau e mult mai simplu am facut asa ceva de mai multe ori Link spre comentariu
Vizitator catalinux Postat Octombrie 28, 2008 Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Am mai gasit ceva pe afara: http://www.41hz.com/main.aspx?pageID=130. Acum caut schema unitatii audio sa vad ce e pe acolo, dacasi cum ar merge aplicata soutia ta. Multumesc. Bafta! Link spre comentariu
dj_tepex Postat Octombrie 31, 2008 Partajează Postat Octombrie 31, 2008 fratilor dar de emitatoare fm nu ati auzit???? luati un dintr-asta si il puneti sa emita pe o frecventa unde radio nu prinde nimic... si la intrarea emitatorului conectati n-spe mii de surse de semnal.. ca sa nu mai zic ca sunt emitatoare care redau mp3-uri direct de pe memory stick via usb.. Link spre comentariu
Mihai85 Postat Noiembrie 1, 2008 Partajează Postat Noiembrie 1, 2008 fratilor dar de emitatoare fm nu ati auzit???? luati un dintr-asta si il puneti sa emita pe o frecventa unde radio nu prinde nimic... si la intrarea emitatorului conectati n-spe mii de surse de semnal.. ca sa nu mai zic ca sunt emitatoare care redau mp3-uri direct de pe memory stick via usb.. sunt varza.nu va cumparati asa ceva Link spre comentariu
Vizitator catalinux Postat Noiembrie 2, 2008 Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 fratilor dar de emitatoare fm nu ati auzit???? luati un dintr-asta si il puneti sa emita pe o frecventa unde radio nu prinde nimic... si la intrarea emitatorului conectati n-spe mii de surse de semnal.. ca sa nu mai zic ca sunt emitatoare care redau mp3-uri direct de pe memory stick via usb.. De emitator am auzit si folosesc asa ceva de-un secol sa zic asa...E bun pentru inceput. Doar ca la un moment dat poate iti doresti ceva mai mult. Asta e cazul meu.Bafta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum