MifTy Postat Octombrie 27, 2008 Partajează Postat Octombrie 27, 2008 mai stie cineva caracteristicile microampermetrelor alora cu ac, fabricate de aem, si vandute ca piese de schimb pentru magnetofoane si casetofoane???ma intereseaza in special al unuia notat (in ruseste!!!) M 47 6/2...este modelul care are acul indoit la 90 de grade, si are ca scala o banda orizontala verde, apoi una neagra, si la final una rosie...sa cred ca are 47 de microamperi sensibilitate??? Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 27, 2008 Partajează Postat Octombrie 27, 2008 poti sa-l alimentezi printr-un potentiometru de la o sursa de tensiune si sa masori cu un microampermetru(sau multimetru) Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Noiembrie 29, 2008 Partajează Postat Noiembrie 29, 2008 Buna seara. Draga MifTy. Intradevar nu poti pretuii un instrument de masura analogic decat atunci cand il ai si te-ai obisnuit sa lucrezi cu el. Sa sti ca nici nu erau "inventati" comunisti cand se lucra cu instrumente analogice. Da, in principiu instrumentale acelea au cam 50 de microamperi, dar nu pot fi masurate decat cu instrumente de masura electro-analogice. Inchipuie-ti ca vrei sa il masori. Orice instrument il va sunta. Incearca cu un ohmetru electronic. sa vezi ce rezultate ai. Stiu ca nu ai avut nevoie dar ca sa masori o tens. de radiofrecventa sau tensiunea de poarta a unui FET nu vei reusii cu un oarecare. Cauta sa gasesti un GOERTZ Ultra sau un METRA Unimet electronic. te vei indragostii de ele. Despre URV2 nu mai vorbim caci sunt putini care stiu cu ce se mananca. Spor la treaba. Mosu Tuti. Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 29, 2008 Partajează Postat Noiembrie 29, 2008 Da, in principiu instrumentale acelea au cam 50 de microamperi, dar nu pot fi masurate decat cu instrumente de masura electro-analogice. Inchipuie-ti ca vrei sa il masori. Orice instrument il va sunta.Interesant...Se poate folosi si un multimetru digital. Majoritatea au un domeniu cu 200 uA cap de scala. Se inseriaza o baterie de 1.5V cu instrumentul care se testeaza, cu DMM, cu un trimer de 1M (cu toata rezistenta in circuit). Se reduce incet valoarea trimerului pina instrumentul testat ajunge la cap de scala si se citeste valoare pe DMM. Ce mare filozofie e aici? Cine pe cine se sunteaza? Link spre comentariu
Felis Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 mai stie cineva caracteristicile microampermetrelor alora cu ac, fabricate de aem, si vandute ca piese de schimb pentru magnetofoane si casetofoane??? ma intereseaza in special al unuia notat (in ruseste!!!) M 47 6/2... este modelul care are acul indoit la 90 de grade, si are ca scala o banda orizontala verde, apoi una neagra, si la final una rosie... sa cred ca are 47 de microamperi sensibilitate??? Au 500 microamperi cap scala respectivele vumetrenu mai stiu rezistenta interna dar parca era in jur de 1k (Asta oricum nu e o problema se poate determina relativ simplu cu ajutorul unei surse reglabile si un potentiometru +ohmetru)Atentie nu se masoara direct cu ohmetrul rezistenta unui microampermetru veti reusi doar sa-l ardeti(curentul utilizat de ohmetre este mult prea mare pentru microampermetre) . Determinarea se face indirect Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum