Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

'"boxe de firma"

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Nu-l mutati la bodega ! Ar merita chiar facut sticky .Sa vada si altii ce firme de exceptie ( ridicate in slavi pe alte forumuri romanesti , dar ciudat ,nerecunoscute pe alte forumuri de exemplu pe diyaudio !! ) si ce boxe "minunate " fac chinezii nostri made in Danemark .Cand spunea VTP ca 100% e marketing si doar 25% realizare ( citeste valoare ) i-au sarit unii in gat ( citez aproximativ din memoria slaba pe care o posed ) .....

salut,ce inseamna la bodega?
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

5

• radue

4

• bogdan69

3

• danzup

3

Top autori în acest subiect

Nu-l mut la bodega pentru ca tot ce este aici este la subiect.Parerea mea era ca se stia ce componente proaste si putine au asemenea boxe. Trebuie sa mai spun si ca in general componentele putine inseamna lucru de calitate proasta doar in cazul in care filtrul nu este proiectat adecvat. Sunt absolut sigur ca dl Mateescu are destul exemple in care boxe foarte bune au filtre de ordinul I, care par banale pentu unii, dar care reprezinta cheia sunetului lor.Ma mai gandesc daca o sa-l fac sticky.@ viobio multumesc de intelegere

Link spre comentariu

Nu-l mut la bodega pentru ca tot ce este aici este la subiect.Parerea mea era ca se stia ce componente proaste si putine au asemenea boxe. Trebuie sa mai spun si ca in general componentele putine inseamna lucru de calitate proasta doar in cazul in care filtrul nu este proiectat adecvat. Sunt absolut sigur ca dl Mateescu are destul exemple in care boxe foarte bune au filtre de ordinul I, care par banale pentu unii, dar care reprezinta cheia sunetului lor.

Da ai dreptate ! Mai ales ca acum si sunt pe val si filtrele minimaliste . ( Vezi discutii pe alte forumuri romanesti si straine)Dar ca intotdeauna divolul e in detalii .Unde sa mergi pe ordinul I si unde sa te arunci la 2 sau chiar 3 ...
Link spre comentariu

Unde sa mergi pe ordinul I si unde sa te arunci la 2 sau chiar 3 ...Aici lucrurile sunt destul de clare:- daca "mergi pe urechile personale" ca arbitru suprem, atunci poti merge linistit pe orice solutie inclusiv ord.I- daca cunosti unele date si vrei sa adaugi un pic de logica la un proiect la care nu ai posibilitati reale de masura decat urechile, incerci sa vezi ce s-ar potrivi pe caracteristicile de frecventa ale difuzoarelor.Indiferent de solutia adoptata e bine sa ai in vedere:- filtrele de ord.I, atat de audiofile, sunt cele mai greu de implementat fara masuratori si datele amanuntite ale traductoarelor. In plus, desi se sustine ca nu introduc defazaje, sunt cele la care defazajele se aud realmente (imagine stereo de kko)- filtrele minimaliste ascund multe compromisuri grave si se preteaza la traductoare cu SPL mic;- filtrele de ordin mare, pline de compensari, necesita un nivel de toleranta al componentelor f.mic, ceea ce le face extrem de scumpe. Astfel un filtru de ord IV. necesita bobine si condensatori cu toleranta de max. 1% pentru o functionare corecta! In plus, bobinele trebuie sa respecte cerinta de rezistenta in c.c. < 0,5 ohmi.- filtrele serie sunt pretentioase in tolerante si fara o modalitate de calcul precisa a rezultatului, orice modificare de valoare in filtru duce la modificari majore a caracteristicii de raspuns.- compensarile numeroase ale impedantei, caracteristicii de frecventa, etc. cu circuite Zobel, notch, rezistente, etc. modifica NEGATIV echilibrul timbral si mai ales comportamentul transient si total al incintei. In final se obtine o incinta cu un dosar tehnic impecabil, dar care nu este deloc apreciata ca sunet desi in ea s-a investit multa munca si bani. Deseori am auzit de nemultumirea celor ce au cumparat componente excelente, scumpe, mult laudate, au lucrat din greu la constructie si in final rezultatul proiectului atat de laudat e comun, apropiat de o incinta chinezeasca doar ca respectivul se poate lauda ca a folosit nume faimoase: Scan Speak, SEAS, Dynaudio, Mundorf, WBT, Kimber Cable sau mai stiu eu ce!- Ultimul lucru si cel mai important, uitat de toata lumea, in doua "axiome": 1. - RASPUNSUL ELECTRIC AL UNEI INCINTE NU ESTE IDENTIC CU RASPUNSUL ACUSTIC! 2. - TIMBRUL UNEI INCINTE NU POATE FI DETERMINAT INAINTE DE A CONSTRUI SI ASCULTA INCINTA!

Link spre comentariu
Vizitator viobio

bobinele sunt asezate extrem de prost!la fel conzii aia eletrolictici nu au ce cauta acolo(sunt cam multi si tind sa cred ca sunt si in calea semnalului(serie))Tot la stadiul de lada cu difuzoare se afla :sparge:

am vazut filtrele din boxele tale ,cara sunt de vinzare,acelea sunt ok? :ciuda:
Link spre comentariu
Vizitator catalinradu

bobinele sunt asezate extrem de prost!la fel conzii aia eletrolictici nu au ce cauta acolo(sunt cam multi si tind sa cred ca sunt si in calea semnalului(serie))Tot la stadiul de lada cu difuzoare se afla :sparge:

am vazut filtrele din boxele tale ,cara sunt de vinzare,acelea sunt ok? :ciuda:
Nu stiu daca sunt prost facute sau nu filtrele domnului VioBio dar pot sa va spun ca ce am vazut la dansul m-a lasat complet perplex.Boxe DIY care pe Dire Straits parca te luau pe sus. Sunet dupa parerea mea perfect.Cred totusi ca "omu' " stie ce face si nu face lucruri de mantuiala.
Link spre comentariu

Filtrele acelea,ca de altfel si boxele sunt facute de mai bine de 1 an jumate si sunt printre primele mele boxe mai de Doamne-ajuta

Componentele din filtre sunt masurate ,cred ca am precizat si acolo.Daca exista pretentii de tolerante sub 20-25%(si asta cu experienta) bobinele se masoara cu aparat,altfel nici nu are rost .

Conzii aia sunt numai mkp si mkt,chiar si la zobel unde nu era nevoie.Acei cativa IPEE sunt conzi cu mylar cu 100v aproximativ noi(nu recuperati de acum 10-15 ani) si sunt de departe mai buni decat caramele no-name ,nu mai zic de tolerante

Bobine sunt dispuse in planuri de radiatie diferite,puteam sa le pun si mai aproape si tot nu se cuplau.O masuratoare cu aparatul ajuta f mult

Cand am zis prima data ce am zis poate ca din graba a sunat cam cu rele intentii,dar conzii aia negrii sunt bipolari(presupun ca stii ce sunt astia),scrie clar pe ei!(si da,sunt un fel de nepolarizati,dar nu e tot aia)(daca s-au folosit la sectiunea de low-pass sa zicem ca merg),iar ceilalti par caramele.DAR,la ce difuri sunt in cutii sunt prea buni!

Bobinele din poza pusa arata facute cu sarma de max 0,8mm,ale mele sunt cu 1,2mm si au 1,05mH si e o diferenta totusi.Poate e doar sectiunea de medii-inalte ?? Sincer alea nu arata a bobine de 2,56mH,4,67mH si ce mai era.Nici a sarma de 1,1(1,1 am si eu la aia ridicata in dunga).

La filtrul din pozele de mai jos ce nu e bine?Bobinele alea sunt cu sarma de 1,45mm si au 1,4mH,pe diametru 30mm si inaltime 20mm.E totusi o diferenta parca

Corzile acelea de legatura par cam multe si sunt lasate slab,2 stranse bine si cu putin lipici dedesubt erau parasuficiente

Bobinele in felul cum sunt asezate acum se cupleaza enorm,deci in cazul in care chiar le-ai masurat cu ceva aparat (parca ai zis ca le-ai facut ...),montate pe placa isi vor schimba valorile in acele pozitii

Nu ma intereseaza cata experienta este in spate,treburile sunt asa cum se vad.Nu trebuie sa va suparati pe mine ca incerc sa dau niste indicatii

@catalinradu

unii sunt lasati perplexi de boxe de supermarket,de MM220,din pacate mai exista si alta/alte categorii

Faptul ca ai ascultat niste dire straits,o muzica relaxanta cu inalte calde si bas solid natural care suna bine pe orice nu inseamna nimic.Cu ce le compari?Ce boxe detii ?ma indoiesc ca niste boxe de market ce au fost initial la care li s-au adaugat niste filtre (cu care nu se mai ard) si niste difuri de medii si inalte din aceeasi categorie cu SAL si ying Ciung te 'vor lua pe sus'

Cum am zis si prima data eu nu vreau sa supar pe nimeni,dar asta e realitatea privita prin ochii mei.Daca altii vad altceva e treaba lor

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Filtrele acelea,ca de altfel si boxele sunt facute de mai bine de 1 an jumate si sunt printre primele mele boxe mai de Doamne-ajuta

Componentele din filtre sunt masurate ,cred ca am precizat si acolo.Daca exista pretentii de tolerante sub 20-25%(si asta cu experienta) bobinele se masoara cu aparat,altfel nici nu are rost .

Conzii aia sunt numai mkp si mkt,chiar si la zobel unde nu era nevoie.Acei cativa IPEE sunt conzi cu mylar cu 100v aproximativ noi(nu recuperati de acum 10-15 ani) si sunt de departe mai buni decat caramele no-name ,nu mai zic de tolerante

Bobine sunt dispuse in planuri de radiatie diferite,puteam sa le pun si mai aproape si tot nu se cuplau.O masuratoare cu aparatul ajuta f mult

Cand am zis prima data ce am zis poate ca din graba a sunat cam cu rele intentii,dar conzii aia negrii sunt bipolari(presupun ca stii ce sunt astia),scrie clar pe ei!(si da,sunt un fel de nepolarizati,dar nu e tot aia)(daca s-au folosit la sectiunea de low-pass sa zicem ca merg),iar ceilalti par caramele.DAR,la ce difuri sunt in cutii sunt prea buni!

Bobinele din poza pusa arata facute cu sarma de max 0,8mm,ale mele sunt cu 1,2mm si au 1,05mH si e o diferenta totusi.Poate e doar sectiunea de medii-inalte ?? Sincer alea nu arata a bobine de 2,56mH,4,67mH si ce mai era.Nici a sarma de 1,1(1,1 am si eu la aia ridicata in dunga).

La filtrul din pozele de mai jos ce nu e bine?Bobinele alea sunt cu sarma de 1,45mm si au 1,4mH,pe diametru 30mm si inaltime 20mm.E totusi o diferenta parca

Corzile acelea de legatura par cam multe si sunt lasate slab,2 stranse bine si cu putin lipici dedesubt erau parasuficiente

Bobinele in felul cum sunt asezate acum se cupleaza enorm,deci in cazul in care chiar le-ai masurat cu ceva aparat (parca ai zis ca le-ai facut ...),montate pe placa isi vor schimba valorile in acele pozitii

Nu ma intereseaza cata experienta este in spate,treburile sunt asa cum se vad.Nu trebuie sa va suparati pe mine ca incerc sa dau niste indicatii

@catalinradu

unii sunt lasati perplexi de boxe de supermarket,de MM220,din pacate mai exista si alta/alte categorii

Faptul ca ai ascultat niste dire straits,o muzica relaxanta cu inalte calde si bas solid natural care suna bine pe orice nu inseamna nimic.Cu ce le compari?Ce boxe detii ?ma indoiesc ca niste boxe de market ce au fost initial la care li s-au adaugat niste filtre (cu care nu se mai ard) si niste difuri de medii si inalte din aceeasi categorie cu SAL si ying Ciung te 'vor lua pe sus'

Cum am zis si prima data eu nu vreau sa supar pe nimeni,dar asta e realitatea privita prin ochii mei.Daca altii vad altceva e treaba lor

daca am acest aparat ce zici am masurat sau nu conzii si bobinele,cum poti masura tu diametrul unei sirme din ochi ca eu pina la 37 de ani nu am reusit?

hai sa va spun eu ce este cu dumneavoastra

1 singurul lucru ok si de calitate este cel facut de dumneavoastra

2 intotdeauna aveti dreptate in ce spuneti

3 toti partenerii cu care discutati sunt in cel mai bun caz slab pregatiti daca nu extrem de prosti

4 nu credeti in inductanta bobinelor construiti una si masurati o simplu nu?

5 boxele pe care a ascultat Catalin sunt facute de mine nu sunt de magazin ,un sistem 5.1,cu difuzoare celestion,tonsil ,arcus

6 personal cred ca ai o baza solida de cunostinte ,dar credema nu tot ce facem noi place si altora ,filtrele tale sunt ok fara nici o ironie,boxele frumoase cutiile chiar greu de facut

7 niciodata sa nu speri va vei atinge perfectiunea,fiecare ureche cauta perfectiunea ei,niciodata nu o sa auzim sunetul iesit din calcul sau aratat pe osciloscop

8 cauta sa ajungi la aceasi intelepciune psihica ca cea tehnica

salut si mult succes

Link spre comentariu

am apreciat grosimea(implicit marimea bobinei) sarmei comparativ cu conzii.Daca conzii aia rosii au 3-4cm cum cred ca au,sunt prea mici ca aiba acea inductanta si fara miez.Chiar nu stiu cum sa o zic altfel.Am facut multe bobine si eu si nu au iesit asa mici la inductanta aia(de fapt nici nu prea au cum)

In poza pusa se vad 6 bobine toate cam cu aceeasi sarma

Nu vreau sa insiunuez nimic,nici sa ne vorbim urat,dar sa mai confirme cineva de pe forum mai priceput ca alea arata a bobine cu sarma de 1,1mm si 4,5mH si 2,5mH(deci miliHenry) sau cat mai era,sau sunt eu chior si apreciez prost.Mai este vreo poza cu sectiunea de joase si nu o vad eu?

download/file.php?id=21241&mode=view

Boxele alea au ajuns acolo pt ca am facut altceva mult mai bun si asta se intampla.Nu sunt chiar asa precum par,ca doar sunt DIY

Toata acesta mica cearta a plecat de la bobine din cate tin minte,mama lor.

Mult succes si dvs si sanatate :101 si imi cer scuze ca v-am 'poluat' topicul care era despre cu totul altceva

Link spre comentariu
Vizitator viobio

am apreciat grosimea(implicit marimea bobinei) sarmei comparativ cu conzii.Daca conzii aia rosii au 3-4cm cum cred ca au,sunt prea mici ca aiba acea inductanta si fara miez.Chiar nu stiu cum sa o zic altfel.Am facut multe bobine si eu si nu au iesit asa mici la inductanta aia(de fapt nici nu prea au cum)

In poza pusa se vad 6 bobine toate cam cu aceeasi sarma

Nu vreau sa insiunuez nimic,nici sa ne vorbim urat,dar sa mai confirme cineva de pe forum mai priceput ca alea arata a bobine cu sarma de 1,1mm si 4,5mH si 2,5mH(deci miliHenry) sau cat mai era,sau sunt eu chior si apreciez prost.Mai este vreo poza cu sectiunea de joase si nu o vad eu?

download/file.php?id=21241&mode=view

Boxele alea au ajuns acolo pt ca am facut altceva mult mai bun si asta se intampla.Nu sunt chiar asa precum par,ca doar sunt DIY

Toata acesta mica cearta a plecat de la bobine din cate tin minte,mama lor.

Mult succes si dvs si sanatate :101 si imi cer scuze ca v-am 'poluat' topicul care era despre cu totul altceva

cbi lasa cearta laoparte :da esti printre putinii de pe forum care au un cap destept ,apreciez ce faci si sa stii ca faci lucruri deosebitesincer imi pare rau ca ne am ciondanit in loc sa facem ceva constructiv :cry: trimite adresa ,nume ,tel pe privat si trimit o bobina pe cheltuiala mea sa o masori,trimit si un l metru sa ramina la tine bonus GRATIS dupa acea sa mi spui cit are o bobina inductanta

salve

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări