Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa de sunet USB cu PCM2704

Depanatoru

Postări Recomandate

La o privire aruncata pe datasheet, primul, LF33CV are zgomot de doua ori mai mic(50uV fata de 100uV pt LD1117) si SVR(supply voltage regulation) mai bun 82 db fata de 75 db pt LD1117 la 120Hz. Plus de asta are si curentul in gol(quiscent current) de circa 10 ori mai mic(0.5 mA fata de 5-10mA) si necesita si un cond mic pt stabilitate, lucru bun daca ai o placa mica si inghesuita.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 367
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatoru

46

• adicontakt

39

• ratza

27

• Blacksmith

19

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am si eu un DAC cu PCM2702, inceput deja de acum cativa ani, e gata cam in proportie de 80%, m-am blocat la lipirea IC-ului.

Capsula aia ma depaseste, sunt alcoolic si-mi tremura mana :101

Cablajul e ceva in genul asta:

http://www.mcuzone.com/work/pcbproject/pcm2702/01.JPG

Toate piesele pe langa cele 2 ic-uri sunt lipite si nu sunt smd-uri, deci e putina inghesuiala acolo.

Ma poate ajuta careva cu lipirea lor? Ambele IC-uri. Dau o bere, 2, 3...cineva din Bucuresti.

Doar daca aveti cat de cat experienta cu capsule atat de mici, norocul mi-l pot incerca si eu.

Pot pune si o poza cu montajul in sine daca e nevoie.

Link spre comentariu
  • Administratori

Ti le lipesc eu, si eu sunt alcolic si imi tremura mana dar tu ti placa si eu lipesc, tremuraturile se anuleaza reciproc si va iesi bine :rade:Daca iti place cum lipesc, mi se pare ca ai un dac de la mine. Uita-te la lipituri si daca iti plac vi si lipim si aici

Link spre comentariu

Arata foarte bine lipiturile alea de pe DAC-ul de la tine, cat se poate de "industriale" :da Cand te pot deranja zilele astea? Vineri in jur de 10-12, sau sambata e ok? Eventual saptamana viitoare intr-o dimineata (lucrez pana la 10 - 11 seara si as avea o seara libera tocmai joia sau vinerea viitoare)?

Link spre comentariu
  • Administratori

imi dai un telefon inainte de a veni, nu prea imi convine dimineata ca nu sunt baut dar am sa fac un sacrificiu ca stiu ca voi bea dupa asta :freaza:

Link spre comentariu

Sursa "audiofila" :) pentru pcm2702-ul din dotare (care de la momentul pozei unde era bus-powered a mai primit niste stabilizatoare cu lm317)

Asa e cind ai un set de acumulatori noi si nu vrei sa-i arunci, si mai ai si un max713 free sample, si prea mult timp.

Un articol interesant despre zgomotul diverselor stabilizatoare:

http://www.tnt-audio.com/clinica/regula ... se1_e.html

Link spre comentariu

Am si eu un DAC cu PCM2702, inceput deja de acum cativa ani, e gata cam in proportie de 80%, m-am blocat la lipirea IC-ului.Capsula aia ma depaseste, sunt alcoolic si-mi tremura mana :101 Cablajul e ceva in genul asta:http://www.mcuzone.com/work/pcbproject/pcm2702/01.JPG

Lipe?ti to?i cracii, chiar ?i între ei, dup? care absorbi surplusul de cositor cu tresa. Ies ni?te lipituri boboc ?i dac? e cutremur.
Link spre comentariu

Dudi? cum ai facut pana la urma alimentarea. eu ma gandeam la un 78L33 (asta il am) dar nu poate sa furnizeze un curent suficient :95si cred ca mai poti ingusta putin filtru ala ! oricum nu ai nevoi de 20Khz (pana la 17 e ok)

Link spre comentariu

Eu o sa fac cu LF33CDT. Si din el, prin 2 x (100uH + 1uF), alimentez partea digitala si analogica separat (ca in schema care am pus-o).

Nu conteaza daca am nevoie sau nu de 20KHz, dar acest DAC trebuie facut la standard de calitate ISO2009, adica 20Hz-20KHz ! :freaza:

In ce faza se afla acum : Mai am nitel de proiectat la cablaj (sa vedem daca voi baga filtru sau nu) si trebuie sa mai fac rost de niste piese.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

La asa ceva nu v-ati gandit ?http://www.ecp.cc/NOS-USB-DAC.html (nu neaparat in NOS... )

Hehe si de asta m-am apucat, sunt campionul proiectelor incepute si abandonate :da PCB-ul e dublu placat si m-am blocat tot la IC, in sensul ca vin chiar sub integrat 2 trasee/treceri catre fata opusa care ar fi trebuit sa fie metalizate, dar nu sunt. Am incercat eu sa improvizez cu cate un fir subtire, dar firul si lipitura sunt prea inalte si nu mai vine bine integratul peste. Nu as vrea sa slefuiesc, ca apoi nu mai sunt sigur de lipitura ca rezista; as putea incerca sa trag fire pur si simplu, dar o sa cam arate ca un cur.
Link spre comentariu

Dudikoff, din ce o sa il alimentezi?Legat de partea analogica si digitala, cum o sa interconectezi masa? Daca treci traseul de masa analogic peste groundplaneul digital prin zone pe unde se afla si circ digitale atunci zgomotul din cele digitale se va cupla capcitiv in traseul de masa analogic. Eu zic ca cel mai bine ar fi sa plasezi partea digitala separat de cea analogica pe placa(cat se poate) si sa folosest tot un groundplane pt amandoua(pt ca prin groundplane curentii de intorcere circula pe sub traseele de pe front) sau poti sa imparti planul de masa in doua(o parte pt digital si una pt analog) si sa le conectezi intr-un singur punct.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări