Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa de sunet USB cu PCM2704

Depanatoru

Postări Recomandate

Poti folosi inductante mai mari .

Da , butoanele DAC-ului modifica volumul din Windows .

Formula condensatorului de cuplaj e formula filtrului RC "trece sus" . La frecventa la care reactanta condensatorului e egala cu rezistenta de sarcina Xc = Rsarcina vei avea o atenuare de 3dB a semnalului . Sa zicem ca-ti ajunge la 20Hz o atenuare de 3dB , atunci pentru o rezistenta de sarcina sa zicem de 10Kohmi , 1/(2 x pi x f x C)=10Kohmi si calculezi valoarea capacitatii , C=800nF.

Daca nu vrei sa fie atenuat deloc basul atunci poti alege frecventa de 1Hz la care atenuarea e 3dB si atunci C=16uF.

Sunt pe net calculatoare pentru asa ceva si programe care iti traseaza raspunsul in frecventa .

Poti sa-i pui buffer pe iesire , eu o sa-i pun un buffer cu lampa .

Deci rezistentele de 330 ohmi stabilesc impedanta de iesire ?

Dar nu inteleg cum vine C9 (100uF) in serie cu C13 (1uF) ... Adica ce rost are ? Nu era de ajuns unul singur ?

Ufff , ti-am zis ca e facut asa ca sa nu pacane cu acel amplificator , prin rezistentele de 300ohmi se descarca condensatorii , de asta e un compromis , cu cat sunt mai mici rezistentele se descarca mai repede si pacane mai putin , dar si distorsiunile sunt mai mari pentru ca rezistenta de sarcina e mai mica .

Pentru un amplificator obisnuit nu trebuie rezistentele de 300ohmi condensatorii de 1uF , ajunge numai un condensator de iesire pe care il calculezi ca mai sus ( 100uF e pus pentru rezistenta de sarcina de 300ohmi ) , pentru un buffer cu impedanta de intrere foarte mare , un condensator de 100nF e destul , fara sa mai calculezi nimic .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 367
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatoru

46

• adicontakt

39

• ratza

27

• Blacksmith

19

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am testat-o si merge super ! Zgomot mic, cum scrie si in datasheet, mai mic decit la placa onboard sau la cea Genius care o aveam eu.

Distorsiunile nu pot sa le masor ca n-am cu ce. Dar se aude bine.

Mi se aud din cind in cind niste spike-uri pe inalte ... Sa fie din cauza ca am folosit un cablu cam lung si de proasta calitate (partial ecranat) sau o trebui sa-i fac un filtru serios pe iesire ? Stiu ca are in el... dar cine stie cit de performant o fi ala.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Nu ma refer la condensatoare audiofile gen BLACKGATE , samd ci la niste condensatoare "normale" poliester.Nici eu nu sunt adeptul teoriei "crede si nu cerceta" asa ca am testat sa vad daca urechea mea sesizeaza diferente intre tipurile de condensatoare .Rezultat (practic nu pe osciloscop , ca nu cred ca asculta cineva muzica cu oscilscopul) : exista diferente intre diferitele tipuri de condensatoare testate .Ca regula , am observat ca se aplica " the bigger the better". Daca nu ma insel datasheet-ul specifica filtre pe iesire , asa ca .... Eu am testat PCM2706 ( alimentat din USB prin TL431 ) si pot sa zic ca se aude mai bine decat Audigy SE 24Bit .Frecventele inalte sunt mai bine reprezentate , imaginea spatiala a instrumentelor fiind mai aproape de realitate .Cat despre zgomotul de fond : aproape nu exista , cel putin eu nu il aud chiar daca dau amplificatorul de casti la maxim.

Link spre comentariu

Filtrele pe iesire conform datasheet-ului sunt C11 - R5 si C12 - R6. Parca le-am mai pomenit undeva mai inainte , trebuie montate obligatoriu , autooscileaza fara ele , sunt filtre Boucherot ca si cele ce se monteaza de obicei la iesirea amplificatoarelor de putere.

Link spre comentariu

Mai putin conteaza modelul stabilizatorului. Eu as pune neaparat filtru cu bobina serie pe alimentare. Spike-urile pe audio pot aparea si de la driver-e proaste (incearca altele dacas exista, eu nu am facut montajul) sau de la erori de comunicatie pe USB (masoara tensiunea pe USB-ul dat de calculator, trebuie sa fie cat mai aproape de 5V?5%, multe calc au mult sub 5V)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări