adicontakt Postat August 29, 2011 Partajează Postat August 29, 2011 10 euro? eu mai am sampleuri pe acasa cred ca , cu un schimb de piese rezolvai mai usor Link spre comentariu
mikella Postat August 29, 2011 Partajează Postat August 29, 2011 Da stiu dar buba este ca eu nu stau in tara si sa trimit un plic acasa ma costa 3,5 euro si inca 3,5 euro unul inapoi.Deci cu 7 euro as fi iesit, dar pentru 3 euro nu are rost sa ma complic.Cate nu as cumpara de pe forum dar nu prea am cum plati si este scumpa si posta :cry: .Ce sa-ii faci asta este viata! Link spre comentariu
babic2005 Postat Septembrie 20, 2011 Partajează Postat Septembrie 20, 2011 Va salut, vad ca cativa dintre colegii de forum s-au incumetat sa realizeze acest proiect, insa nu prea vad comentarii asupra sunetului, comparatii cu placi de top...placi modate...etc. (intradevar nu am citit chiar toate postarile).Sunt si eu interesat de un astfel de montaj, dar am vazut ca nu gasesc integratul PCM pe la noi prin bucuresti, si mai este si tehnica smd, cu care nu sunt prea prieten, acestea au fost motivele care m-au tinut pe loc.As dori daca cineva poseda si placi mai consacrate de sunet, sa faca niste compartatii (calitate semnal/zgomot, frecvente, genuri de muzica folosite, calitatea pieselor din calculator, etc....) chiar sunt curios daca merita sa ma stresez sa fac un astfel de proiectel, sau eventual sa iau unul realizat de la un coleg cu mai multa dexteritate.As fi interesat de cel cu alimentare separata, eventual fara a fi realizata si alimentarea respectiva (sctrict PCM-ul ma intereseaza).Bafta, foarte frumoase realizari. Link spre comentariu
luke Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Trebuie sa recunosc ca, citind topicul am ajuns sa ma intreb daca nu cumva PCM-urile astea nu sunt cumva un substitut DIY a placilor audio externe fara a aduce nimic nou in calitatea auditiei prin comparatie cu cele dedicate ale diversilor producatori de pe piata . Oricum sunt constient ca in anumite cazuri se pot face lucruri mult mai bune in regim de amator decat chinezismele de pe piata pentru ca sunt destule si asta stim cu totii dar in acest caz (cu riscul sa devin off topic ) sunt curios sa aflu cam la ce nivel se ridica acest DAC prin comparatie cu altele fie ele diy pentru ca sunt useri ce poseda in lantul lor audio amplificatoare de calitate cum ar fi cele cu tuburi.Ar fi interesant sa-si spuna parerea. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Se simte diferenta in bine fata de onboard , mai mult nu ma pronunt ... Link spre comentariu
ionu7z1992 Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 Nenea depanatoru' ne-ai promis si noua un schematics pentru versiunea dvs de cablaj...Se mai stie ceva de ea???....Multumesc anticipat.... Link spre comentariu
Vizitator Andry Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 Salutari!Am in continuare un PCM2704 pe care doresc sa il schimb cu un PCM2906. Voi reveni si cu realizarea mea PCM2704 . Link spre comentariu
Vizitator Andry Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Salutări, Am realizat in sfârşit ( nu am avut până acum timp să termin cutia de expunere la UV ) proiectul cu PCM2704. Cablajul este făcut în Eagle ( iniţial îl făcusem în Sprint Layout dar era destul de greu de nimerit capsule potrivite petru condensatoare de exemplu, deoarece nu era specificat acest aspect în detaliile footprinturilor şi/sau a silkscreenului ), cablaj pe care l-a proiectat ratza pentru a fi folosit cu componente SMD, adaptându-l pentru a acomoda componentele THD ce le aveam pe acasă. A ieşit măgărie cu lipiturile deoarece, grăbit fiind, n-am fost atent ca să aleg footprinturi cu dimensiunea pad-urilor mai mare, astfel că cele de pe placă au spaţiu destinat găurii de 0.6 mm, burghiul folosit fiind de 0.8mm. Condensatorul de filtrare a alimentării este un Elna Tonerex 47uF 16V, iar cele de cuplare sunt Nichicon FineGold 100uF 16V . Problema pe care am întâmpinat-o este următoarea : am parte de ecou, din ce-mi dau seama se manifestă numai la frecvenţele din jumătatea de sus a spectrului audibil. Din câte-mi dau seama, poate fi capacitatea condensatorilor de cuplare prea mare, astfel încât la frecvenţele ridicate ( unde perioada este mică ) să nu apuce a se descărca complet ? Voi încerca până una-alta schimbarea acestor condensatori cu unii de 47uF pentru a verifica veridicitatea acestei ipoteze ( proprie ). Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Salut. Versiunea asta de cablaj nu e proiectată de mine, eu am făcut 2704 doar cu SMD. Singurul pe care l-am proiectat în ambele variante e cel cu PCM 2906. Link spre comentariu
Vizitator Andry Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 cablaj pe care l-a proiectat ratza pentru a fi folosit cu componente SMD, adaptându-l pentru a acomoda componentele THD ce le aveam pe acasă. Una peste alta, am verificat si cu condensatori de cuplaj de 47uF pentru problema de mai sus, acelaşi rezultat. Dar am găsit indicii legate de balansul între canale : Left 50% ~ 50% Right : Se aude cu ecou în ambele canale, vocile şi toate cele se aud bine în stânga, ecourile in dreapta. Left 100% ~ 0% Right : Se aude semnal identic pe ambele canale, fără ecou sau alte efecte nedorite. Left 0% ~ 100% Right : Se aude doar canalul din dreapta, cel din stânga mute ( cum ar şi trebui de altfel ). Verific lipiturile între pinii integratului si pad-uri, să fie toate corect făcute. De nu, înseamnă c-am bulit şmecheria. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Ianuarie 20, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 E obligatoriu sa se verifice cu multimetrul eventualele scurturi intre pini inainte de punerea in functiune , fiind asa mic integratul nu se observa cu ochiul totdeauna eventualele legaturi fine ce se pot forma Link spre comentariu
Vizitator Andry Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Scurturi n-au fost de la bun început, era vorba doar să nu se fi dezlipit vreun pin de pe pad în situaţia în care am lipit şi restul componentelor, fără a mai verifica aceste lipituri la final. Le-am verificat, toate erau in regulă. La fel se manifestă placa, deci tot ce e posibil să se fi buşit PCMul. Pardon, să-l fi buşit. Oi face săptămâna viitoare un alt PCB pentru PCMul ce mi-a rămas, în care o să includ si un OPA4134. Link spre comentariu
Vizitator Andry Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Salutări, am realizat alt cablaj pe care l-am verificat sfinţeşte înainte, am folosit alt PCM, toate bune şi frumoase, lipirea rapidă şi corectă, dar IAR am probleme cu balansul ( moooor ! ) Am rezolvat problema, evident că era de ordin uman ( ruşine mie ! ), am conectat inversate între ele canalul Stânga cu Masa la mufa jack pe care am folosit-o pentru teste. Prostia umana la maxim. Acum trebuie sa vad ce componente mai am pe acasă, să refac şi vechiul PCM pe care-l credeam buşit şi să mă apuc şi de preamp cu OPA4134. La mai mare! Link spre comentariu
Vizitator Andry Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 Am dat < iar > de o problemă : după câteva scc-uri, canalul dreapta distorsionează foarte tare. Dacă şuntez pinii condesatorului ( am încercat cu diverşi C ) de ieşire, se aude foarte bine şi acest canal. Îmi dau seama că aceasta nu este o soluţie de luat în calcul pe termen lung, deoarece poate interveni şi componenta continuă, dar am altă posibilitate de cuplare a ieşirii ?Revin cu o completare : acest modul de placă de bază o să-l folosesc strict pentru semnal de linie, deci impedanţe mari. Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 asa imi facea mie cand probam pe casti , un canal se aude aiurea , dar cand bagam pe statie era totul perfect Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum