high_voltage_tm Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 La TME, vârfurile de la SR-621 până la SR-629 sunt pentru ciocanele de lipit PENSOL, utilizate de majoritatea celor care au cumpărat sau construit o stație de lipit; 5 lei nu cred că e mult pentru un vărf care ține pe puțin câteva sute de ore de utilizare. În loc de microscop folosesc așa ceva; 10 lei Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 Nu mi se pare prea performanta lupa,insa ansamblul nu trebuie sa lipseasca din atelier,ajuta cu mult mai mult decat costa Link spre comentariu
danb1974 Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Merge si cu o lupa cu lumina (din aia cu brat flexibil care se fixeaza de masa), virf subtire standard de la statia de lipit si pasta decapanta (din asta moderna pentru smd-uri), soic se poate lipi lejer picior cu picior si ssop doar cu multa atentie, dupa care puntile trase cu tresa sau daca-s mici inca o tura de pasta si reincalzit cu virful curat.Cea mai mare problema sint cablajele, cele industriale n-au greturi dar cele casnice se exfoliaza aproape instant. Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Am terminat de montat piesele pa placa USB, dar nu o recunoaste Windows-ul.PCM-ul este lipit bine,piesele ca in datasheet, mai putin rezistentele R3,R4 de 22 ohmi [am pus 39 ohmi] si R2,R9 am pus 1k in loc de 1k5, astea au fost mai la indemana .Am sa caut si am sa le inlocuiesc.Pana atunci, astept ceva sfaturi, pareri, idei. Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Am schimbat R 1k cu 1k5, Quartz am pus de 12 Mhz. Cablajul este corect realizat conform schemei din datasheet, l-am verificat. Tot nu vrea sa functioneze, Unknown Device in Windows. [attachment=4]Imagine1480.jpg[/attachment] [attachment=3]Imagine1472.jpg[/attachment] [attachment=2]Imagine1473.jpg[/attachment] [attachment=0]Imagine1474.jpg[/attachment] [attachment=1]Imagine1476.jpg[/attachment] Link spre comentariu
paul14 Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Verifica fiecare pini in parte sa nu fie in scurt sau traseul intrerupt. Din cate vad, ai ceva traseu sub cip, verifica sa nu fie intrerupt... Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 Verifica fiecare pini in parte sa nu fie in scurt sau traseul intrerupt. Din cate vad, ai ceva traseu sub cip, verifica sa nu fie intrerupt...Sunt verificate, dar mai verific inca odata pentru siguranta, dar asta maine, acum este tarziu.Poate cineva spune ca este acel traseu intrerupt, cel incercuit cu rosu in poza, il stiu si l-am remediat de la bun inceput.[attachment=0]PCM2704 modif.JPG[/attachment]Ciudat este ca nu il recunoaste, nici PC-ul, nici Laptopul, PCM-ul este lipit corect [referitor la pozitionarea pinilor] si lipiturie intre el si cablaj par OK [vizualizate prin lupa], firele de la USB sunt corect montate, schema conform datasheet-ului, cablajul realizat dupa schema din datasheet, este verificat, valorile pieselor deasemenea, exceptie rezistentele de 22 ohmi, dar nu cred ca influenteaza asta asa de tare. Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 7, 2011 Partajează Postat Mai 7, 2011 Gata, functioneaza si placa mea audio USB cu PCM2704. Am schimbat cablul de conectare usb, curatat lipiturile si totul este ok acum. :)Urmeaza acum incasetarea montajului. Link spre comentariu
mariandmd Postat Mai 7, 2011 Partajează Postat Mai 7, 2011 Bravo si felicitari GeomarFrumos proiectCred ca am sa-l execut si eu Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 7, 2011 Partajează Postat Mai 7, 2011 Daca tot am facut montajul sa functioneze, am confectionat si o carcasa pentru el. :)Deocamdata nu este "aratoasa", mai trebuie vopsita si prins capacul superior [cel din cablaj dublu placat, prima poza] cu suruburi, dar principalul este ca l-am montat in carcasa si nu "zace" pe vreun raft. [attachment=0]Imagine1488.jpg[/attachment] [attachment=2]Imagine1496.jpg[/attachment][attachment=1]Imagine1497.jpg[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator HIL Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 Este cineva din Iasi care a facut placa asta de sunet? Am si eu una luata de la lucian_80 si a mers perfect timp de un an, dar pustoaica mea de 3 ani cred ca a umblat la ea si acuma desi o vede windows-ul nu mai scoate nimic pe iesire. Ma poate ajuta cineva cu problema asta? Multumesc. Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 Salut. Vezi să nu fie pusă pe mute sau volumul dat la minim. Link spre comentariu
ionu7z1992 Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 Salut..baieti...Un cablaj cu, componente nonSMD cu alimentare separata...si unul cu alimentare din cablul usb...Se poate...Toate atasamentele/link-urile sunt moarte/decedate...Mersi anticipat... Link spre comentariu
GeoMar Postat Iulie 31, 2011 Partajează Postat Iulie 31, 2011 Salut..baieti...Un cablaj cu, componente nonSMD cu alimentare separata...si unul cu alimentare din cablul usb...Se poate...Toate atasamentele/link-urile sunt moarte/decedate...Mersi anticipat...Un cablaj cu alimentare USB, nonSMD, asa cum l-am realizat eu. Link spre comentariu
GeoMar Postat Iulie 31, 2011 Partajează Postat Iulie 31, 2011 Continuare ...Si cablajul in format PDF. Placa sunet USB cu PCM2704.pdfDe cand am realizat placa USB cu PCM2704, o folosesc la calculator zilnic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum