Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa de sunet USB cu PCM2704

Depanatoru

Postări Recomandate

• Răspunsuri 367
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatoru

46

• adicontakt

39

• ratza

27

• Blacksmith

19

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Super proiectul si realizarea !Felicitari si din partea mea !Am si eu in lucru un Dac extern dar partea cu USB nu e pe lista mea .... deh sunt mai conservator :nu am nici un fel de muzica pe calculator .Muzica sta doar pe CD, SACD si discuri de pickup originale ...

Link spre comentariu

Ce DAC vrei sa folosesti ? Eu am multe melodii mp3 , ascult radiouri pe internet , dar nu inseamna ca nu folosesc si alte surse . Ce se vede in poza e CD-playerul meu modificat , montajul cu lampa ECC88 este buffer pe iesire , montat direct dupa DAC , asa am scos din circuitul audio un operational si o parte din procesorul de comenzi :rade: . Imbunatatirea in calitatea sunetului se simte .

Link spre comentariu

eu unu nu ma supar si pot da si explicatia: am crezut ca daca comand doar unu sau doua nu o sa imi trimita, adica ce rost are sa cheltui o caruta de bani pe transport daca valoarea coletului e mai mica. e prima oara cand comand asa ceva si nu stiu cum trebuie facut exact. oricum aveam de gind sa donez din ele

Link spre comentariu

Schema e cea din datasheet , am ales modul de alimentare "self-powered" datorita performantelor mai bune .

Pai nu e mai bine cu alimentare externa? Ca tensiunea aia care vine din calculator numai lipsita de zgomot nu e.
Link spre comentariu

Tocmai ca e cu alimentare externa , "self-powered" asta inseamna , fata de "bus-powered" care inseamna ca se alimenteaza din portul USB . Placa se alimenteaza cu circa 9V din exterior , care se stabilizeaza la 3,3V cu un c.i TL431 ( are capsula ca un tranzistor BC in poza ) , apoi diferitele blocuri din integrat sunt alimentate prin filtre LC , pentru a reduce la minim zgomotul si alte probleme .

Link spre comentariu

Ce DAC vrei sa folosesti ? Eu am multe melodii mp3 , ascult radiouri pe internet , dar nu inseamna ca nu folosesc si alte surse . Ce se vede in poza e CD-playerul meu modificat , montajul cu lampa ECC88 este buffer pe iesire , montat direct dupa DAC , asa am scos din circuitul audio un operational si o parte din procesorul de comenzi :rade: . Imbunatatirea in calitatea sunetului se simte .

De fapt 2 dacuri / 2 proiecte :TDA1541 pentru primul proiect si TDA1543 pentru al doilea .
Link spre comentariu

DIn cate stiam eu, in audio, problema mare nu sunt DAC-urile ci filtrele analogice care vin dupa DAC-uri.

Pai nu am filtru dupa dac : o rezistenta direct pe DAC si apoi tuburi ca buffer !

Si gata !

:)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări