Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa de sunet USB cu PCM2704

Depanatoru

Postări Recomandate

Va prezint noua mea placa de sunet pe USB , ce foloseste circuitul integrat PCM2704 de la Texas Instruments . Schema e cea din datasheet , am ales modul de alimentare "self-powered" datorita performantelor mai bune .Instalarea se face foarte usor , Windows XP recunoaste placa si o instaleaza automat . Cat timp placa de sunet USB e conectata la calculator , placa de sunet interna e deconectata automat .Calitatea sunetului e foarte buna , clar mai buna decat o placa de sunet de slaba calitate ( din cele bune nu am ca sa compar :rade: ) si diferitele zgomote provenite din alimentarea PC-ului sunt eliminate.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 367
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatoru

46

• adicontakt

39

• ratza

27

• Blacksmith

19

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De auzit se aude foarte bine , zic ca mai bine decat placile on-board , mai ales una mai proasta , posibil mai bine decat unele placi PCI mai cu fite , cine stie . Un mare plus e faptul sunt eliminate diferitele zgomote pe care o placa obisnuita le ia din interiorul PC-ului . Eu aveam problema asta destul de deranjanta . Masuratori foarte exacte nu am cum sa fac , cel putin deocamdata .Va urma si o versiune care sa foloseasca un DAC extern , posibil un TDA1541 sau TDA1543 :da

Link spre comentariu

adicontakt, foloseste FireFox. :da

Am vrut sa fac si eu o placa de sunet cu DSD1792 care e cel mai tare DAC care l-am gasit, are 0,0004% THD si 129 dB SNR :dsaf

Am totul, si DAC-ul (sample) si operationalele recomandate ... dar nu stiu sa fac partea de conectare pe USB. :cry:

Link spre comentariu

http://www.ymec.com/products/dssf3e/Uite un soft foarte bun pentru teste audio. Dar nustiu daca merge si pe d-astea pe USB. Vezi si tu ...

Nu mi se pare posibil , PCM2704 are numai iesiri audio , placa on-board , sau ce placa de sunet ar fi , se dezactiveaza cand e conectata placa pe USB , asa ca nu nu-i pot folosi intrarea . Eventual cu 2 PC-uri s-ar putea incerca , dar nu am posibilitate deocamdata .
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări