Vizitator catalinradu Postat Octombrie 24, 2008 Partajează Postat Octombrie 24, 2008 Va salut !Stiu ca pare o joaca... .Vroiam sa-mi fac un subwoofer mic, de apartament cu un difuzor de 20cm PROWEST cu doua bobine de 4 ohmi.Pana la urma, avand PAL de 2 cm, m-am apucat sa construiesc o incinta cu membrana pasiva ; calculul era dat intr-o carte de prin '80.Nu am avut cum sa fotografiez incinta, asa ca am desenat-o."Difuzoarele" de sus au magnetii scosi si bobinele in scurt ( difuzoare de pickul Darclee ).Problema este ca daca dau cu 15W ( clasa A cu 2n3055 ), se aude foarte incet. Remediu ma gandeam ca ar fi sa-i fac un port de bassreflex.Dar asa nu cred ca o sa mai mearga "membrana pasiva".Ce parere aveti ?PS: Totul m-a costat 25 lei ( difuzorul mare ) + vreo 3 ore de munca, asa ca paguba nu e mare. Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 24, 2008 Partajează Postat Octombrie 24, 2008 Mai bine pastrai difurile din Darclee, se auzeau mult mai bine. Pacat de ele. Link spre comentariu
Jimmy Postat Octombrie 24, 2008 Partajează Postat Octombrie 24, 2008 am impresia ca ai omis un aspect foarte important... membrana pasiva trebuia sa fie mai mare, sau cel putin egala ca dimensiuni cu membrana difuzorului din incinta. Link spre comentariu
Vizitator catalinradu Postat Octombrie 24, 2008 Partajează Postat Octombrie 24, 2008 :sad11: Stiu . Stiu si ca difuzoarele vechi sunau bine, si ca membrana pasiva trebuia sa fie mai mare sau cel putin egala. Nu am avut alt difuzor pentru membrana pasiva. Daca o sa gasesc unul, probabil ca o sa-l pun pe acela, deoarece nu-mi este greu sa modific incinta.Totusi ma gandeam la bass-reflex. Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 24, 2008 Partajează Postat Octombrie 24, 2008 :sad11: Stiu . Stiu si ca difuzoarele vechi sunau bine, si ca membrana pasiva trebuia sa fie mai mare sau cel putin egala. Nu am avut alt difuzor pentru membrana pasiva. Daca o sa gasesc unul, probabil ca o sa-l pun pe acela, deoarece nu-mi este greu sa modific incinta.Totusi ma gandeam la bass-reflex.Trebuia sa te informezi mai bine inainte de a te apuca de ceva!Incinta cu MP nu este altceva decat o incinta BR la care rezonatorul este MP! Deci:- trebuia acordat volumul incintei cu Fs a wooferului;- MP sa aiba Fs egala sau mai joasa decat a wooferului. Daca e peste Fs woofer se acordeaza cu greutati. Ma tem ca ai muncit de pomana! Link spre comentariu
Vizitator catalinradu Postat Octombrie 24, 2008 Partajează Postat Octombrie 24, 2008 Am inteles...ideea este ca difuzorului de bas nu-i cunosc nici un parametru.Nu vreau sa-mi iasa vreo Harman Kardon....nu am pretentiii de nici un fel.Totusi difuzorul poate da ceva bas si as vrea sa-l aud.Stiti cumva cum ar trebui modificata incinta? Link spre comentariu
bogdan69 Postat Octombrie 25, 2008 Partajează Postat Octombrie 25, 2008 Cu Toporu` Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 25, 2008 Partajează Postat Octombrie 25, 2008 Lasa-ti omul in pace. Daca lui ii place ceea ce a facut inseamna ca i se preteaza la aplicatia lui. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 1, 2008 Partajează Postat Noiembrie 1, 2008 Cind eram in liceu mi-am facut si eu asa ceva inspirindu-ma dintr-o carte de D. Oprescu. Am folosit difuri de 8W si membrane de dif de 12cm cumparate de la RadioProgres. A trebuit sa dau cu vopsea de cauciuc ca sa nu zbirniie. In final a iesit multumitor ptr puterea respectiva si ce scule aveam atunci. Am mai vazut si o pereche de boxe Sansui cu membrana pasiva la o consignatie, aparent fiind 2 difuri de 30cm. Venisera tiganii inapoi cu scandal ca au constatat ciudatenia, ei fiind convinsi cind le-au cumparat ca si-au luat cele mai tari boxe din cartier. Vai ce scandal a fost. Link spre comentariu
Sonic Postat Noiembrie 12, 2008 Partajează Postat Noiembrie 12, 2008 Prin anii 2003-2004 a aparut pe piata un mini-sistem audio marca phillips ce folosea membrana pasina. Din cate imi aduc aminte ei il numeau woox, era contruita dintr-un material plastic sau cauciuc. Uite niste poze, poate te ajuta. Link spre comentariu
Vizitator criminus Postat Noiembrie 15, 2008 Partajează Postat Noiembrie 15, 2008 Poate te ajuta cu ceva: http://en.wikipedia.org/wiki/WOOx_Technology am si eu un produs din gama asta(FWM70) si sunt f multumit Link spre comentariu
Sonic Postat Noiembrie 16, 2008 Partajează Postat Noiembrie 16, 2008 Poate te ajuta cu ceva: http://en.wikipedia.org/wiki/WOOx_Technology am si eu un produs din gama asta(FWM70) si sunt f multumit meserie ce ai tu, pe vremea aia Philips inca faceau lucruri de calitate. Acuma ... vaisamar Link spre comentariu
Vizitator criminus Postat Noiembrie 16, 2008 Partajează Postat Noiembrie 16, 2008 sunt multumit de e dar sunt de parere ca Philips au incetat sa fac lucruri de calitate cam prin 2000, au ramas in continuare inovatori dar produsele nu mai au aceiasi calitate de productie precum aveau inainte Link spre comentariu
stefanev Postat Decembrie 30, 2008 Partajează Postat Decembrie 30, 2008 am avut combina aia pe mana... mi-a lasat o impresie destul de buna la calitatea sunetului. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 31, 2008 Partajează Postat Decembrie 31, 2008 E tot o variant? de bas-reflex. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum