Vizitator Bobbi Postat Martie 19, 2005 Partajează Postat Martie 19, 2005 Salutare! In primul rand trebuie sa precizez ca mare lucru nu prea stiu in acest domeniu (asta nu inseamna ca nu pot sa invat). Oricum ideea e in felul urmator: se dau 2 woofere Tonsil de 20 cm, putere nominala 60W pe 8 ohmi. Intrebarea este: am vreo sansa sa fac cu asa ceva niste boxe acceptabile pt o camera mai mica? BassBox Pro sugera o incinta fara bass reflex de aprox 25l. Imi trebuie un plan de incinte pt asa ceva, doar ca nu am timp sa ma uit peste toate planurile puse de Vasile, si nici nu stiu exact care este bun. TheOne are dreptate, am uitat sa precizez modelul: http://www.tonsil.com.au/products/speak ... we_200.htm e vorba de GDN 20/60/3 Link spre comentariu
Vizitator TheOne Postat Martie 19, 2005 Partajează Postat Martie 19, 2005 pune modelul difuzorului ! ce scrie pe spate ? Link spre comentariu
cri Postat Martie 19, 2005 Partajează Postat Martie 19, 2005 Daca sunt mai vechi , cum banuiesc eu sa vezi suspensia membranei sa nu fie "coapta" .Eu am avut aceasta problema si am observat ca la centrul de reparatii unde am inlocuit suspensia era plin de aceste Tonsil. ( au totusi ca 20 de ani)Dupa inlocuirea suspensiei rezultatele au fost foarte bune.Daca te uiti pe situl lor , ai parametrii T/S si cu ei poti calcula cutia care iti trebuie.Daca te mai uiti inca o data pe situl lor ai sa vezi ca produc difuzoare si incinte de calitate , peste toate chinezariile "no name" sau falsuri de pe piata. Faptul ca exista parametrii T/S este un semna ca se respecta calitatea. !!!succes Link spre comentariu
Vizitator Bobbi Postat Martie 19, 2005 Partajează Postat Martie 19, 2005 Imi pare rau, dar trebuie sa te anunt ca sunt nou-noutze :)Pai deja m-am "jucat" putin cu BassBox Pro...oricum, incinta pe care o recomanda nu prea imi place...adica are adancimea prea mica. Acum nu stiu in ce masura se schimba frecventa de raspuns daca modific dimensiunile incintei mentinand acelasi volum.De aceea am apelat aici, m-am gandit ca poate se pricepe cineva sa-mi recomande un plan bun de incinte.Inca un lucru....ce tweetere ar trebui sa folosesc cu aceste difuri? Link spre comentariu
cri Postat Martie 19, 2005 Partajează Postat Martie 19, 2005 Incearca cu Winisd . Este mai "superficial" dar functioneaza. (aici ai recomandarea la ce tip de incinta sa optezi , vented sau closed , in functie de tipul difuzorului)Iar ca tw. ma gadesc ca ai putea incerca cu niste SAL ca sunt mai bune ca raport pret/calita. (daca nu cumva ai putea avea acces la tw. Tonsil)In momentul cand ai ales ca folosesti Tonsil ca bass/medii (pentru doua cai) cred ca trebuie sa te opresti la HI-FI , si la pretul pe care esti dispus sa-l dai.Sa stii ca eu sunt incantat de cum suna aceste Tonsil si daca te uiti pe situl lor la ce spl ofera pentru incintele de "mai sus" vei fi convins de calitatea lor. Link spre comentariu
Vizitator Bobbi Postat Martie 19, 2005 Partajează Postat Martie 19, 2005 Yeap, m-am uitat la ei pe site si mi-am dat seama ca e treaba klumea...stiu ca Unitra foloseau Tonsil pe speakerele facute de ei...asa ca nu ma indoiesc de calitate. Link spre comentariu
cri Postat Martie 19, 2005 Partajează Postat Martie 19, 2005 Dupa cum ai zis , daca mentii acelasi volum nu se schimba nimic. Exista insa "raportul de aur" intre dimensiuni care trebuie respectat.Ai vazut ca la winisd poti modifica dimensiunile si raportul dintre ele (pastrand volumul constant) Eu am lucrat numai cu acest program de aceea pomenesc de el.Asa ca incearca sa simulezi incinta cu winisd (este clar ca alte programe sunt mai performante dar si mai complicate )Tine seama de ce fel de incinta iti recomanda programul (functie de factorii de calitate ai difuzorului) si apoi poti sa te joci cu dimensiunile pastrand volumul constant.succes Link spre comentariu
Vizitator Bobbi Postat Martie 19, 2005 Partajează Postat Martie 19, 2005 La winisd a aparut o mare problema....in data de baze a programului nu exista Tonsil...si in momentul in care am incercat sa introduc manual parametrii cunoscuti, nu ma lasa sa salvez deoarece gaseste mai multe neconcordante intre diferiti parametrii...exista vreo posibilitate sa sar peste aceasta verificare? Link spre comentariu
Vizitator Bobbi Postat Martie 20, 2005 Partajează Postat Martie 20, 2005 Pana la urma m-am descurcat cu parametrii...dar BassBox recomanda un volum de 25l iar WinISD un volum de 70l (pt incinta inchisa)....deci ce ar trebui sa fac...sa ma iau dupa WinISD? Si daca da care ar fi dimensiunile ideale pt incinta?Am vreo sansa ca sa scot mai bine daca folosesc o incinta bass-reflex? Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 20, 2005 Partajează Postat Martie 20, 2005 te uiti la rezultate si alegi ce iti placebassboxul iti recomanda incinte cu q=0.7, iar celalalt program habar nu am ce recomanda...mai bine nu te lua tu dupa ce recomanda programul ca nu el o sa asculte muzica ci tu, deci compara rezultatele Link spre comentariu
Vizitator Bobbi Postat Martie 20, 2005 Partajează Postat Martie 20, 2005 Mi se pare cam aiurea rezultatul propus de WinISD...70l e un volum prea mare pt un dif de 20cm...asa ca raman pe varianta cu 24l propusa de BassBox. Link spre comentariu
Vizitator Bobbi Postat Martie 21, 2005 Partajează Postat Martie 21, 2005 Ok...gata prima incinta...i-am bagat un mic test pe o statie varza...ceva de genul 30W....si nu prea sunt asa multumit..are bas dar nu destul de adanc...urmeaza vatelina...BassBox recomanda cat mai multa (asa e cel mai bine?), un tweeter (ce-mi recomandati? ceva nu prea scump si potrivit pt ceea ce am) si filtrul (la fel si aici...ce-mi recomandati?). Imi trebuie si un amplificator...si dupa cate am vazut pe mai multe siteuri m-as orienta spre un TDA7294V... Am mai multe variante: cea de pe siteul lui Vasile http://www.home.zonnet.nl/panteltje/amplifier/ si un kit gata facut de la Adelaida http://www.adelaida.ro/product_info.php ... cts_id=149 Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 21, 2005 Partajează Postat Martie 21, 2005 ai vrea sa se auda basul mai prelung?vezi ca deobicei aia e cauza unui raspuns tranzitoriu prost... iar cutiile inchise stau bine la raspuns tranzitoriu...o sa se auda bass lung doar daca inregistrarea va fi asa Link spre comentariu
Vizitator Bobbi Postat Martie 29, 2005 Partajează Postat Martie 29, 2005 Intrebare: stie cineva de unde din Bucuresti pot sa cumpar vatelina? In afara de buretele care se gaseste la Muzica si costa destul..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum