Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incalzire excesiva tranzistoare

Andr3y

Postări Recomandate

Salut. Am un radio Pescarus a carui EFT 323 U si SFT 373 (posibil si EFT 323 D) se incalzesc excesiv. Cum am descoperit : Dupa vreo 5-7 minute de auditie, semnalul scade de odata pana nu se mai aude nimic. Dupa o pauza de 3-5 minute isi revine, apoi o ia de la capat 5 min... Si bateria(4,5v) pare sa aiba de suferit deoarece se constata o usoara incalzire. Astept cu interes solutii. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vio2007

2

• yo6pir

2

• Andr3y

2

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

imi cer scuze de :offtopic2 dar domnule Andr3y nu credeti ca este timpul sa schimbati radioul ala Pescarus .am avut si eu unul dar nu se auzea mai nimic la el .(si acum mai am placuta din care am scos ceva piese - tin minte ca avea un tranz in capsula de plastic verde :rade: ). o baterei de 4.5V costa cat un radio chinezesc :rade:

Link spre comentariu

Salutare,OFF TOPIC: De ce sa schimbe omul radioul daca vrea sa il aiba in stare de functionare, poate asa de dragul vremurilor apuse, cand era la mare pret?Poate vrea omul sa-l reconditioneze. Si eu am reconditionat un radio "Zefir", in teaca de piele, din acelea vechi, la care lipseau de pe placa jumatate din piese, dar am cautat schema si am completat piesele care lipseau si vreau sa zic ca am fost impresionat de ce receptie buna are in ambele game UL-UM. Poate si Andr3y vrea sa-l reconditioneze sa-l aiba asa de muzeu dar in stare de functionare.ON TOPIC: Andr3y, verifica etajul final cu cei doi tranzistori complementari, ca se poate sa consume curent prea mare la mersul in gol. Verifica piesele care fac legatura dintre bazele celor doua tranzistoare finale, nu am schema dar daca o gasesc o postez. In general curentul de mers in gol al tranzistoarelor finale in cazul alimentarii din baterii, nu trebuie sa depaseasca 5 - 7 mA, fara semnal la intrare, adica cu potentiometrul de volum la minim. Acel curent de mers in gol, se regleaza dintr-un semireglabil aflat exact intre bazele celor doua tranzistoare finale, eventual inseriat cu o dioda sau intr-o conexiune combinata cu un tranzistor de comanda.Am sa caut schema si mai vorbim.73!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări