Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Picdem net

jeepers

Postări Recomandate

Buna, sunt nou pe forum si m-am decis sa va scriu deoarece m-am lovit de o problema la care nu ii gasesc inca un raspuns cat mai clar.Am de facut un proiect de diploma cu numele :smart house, in care ar trebui sa pot sa transmit datele venite de la senzori prin intermediul unei pagini web catre "stapan". Coordonatroul mi-a sugerat sa folosesc ca si interfatarea cu reteaua, o placa picdem net care are implementat un web server, si pe care se pot stoca pagini web, care se acceseaza ulterior. Intrebarea mea este urmatoare: eu folosesc o placa de dezvoltare picdem2 cu un uC pic16f877 pentru monitorizarea senzorilor si efectuarea anumitor actiuni, insa eu ar trebui sa leg aceasta placa la picdem net astfel incat sa pot trimite date catre o pagina web stocata in memoria placii, Si nu stiu cum s-ar putea face. Orice parere este binevenita.msPS: unde as putea gasi un tutorial despre cum se scrie cod C pt PIC-uri, ca nu gasesc nimic bun pe google.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• jeepers

8

• deep-blue

3

• cirip

2

• Abram Burel

2

Top autori în acest subiect

Da, dar eu am deja placa care realizeaz interfatarea cu Lan-ul , si am si web serverul pe placa de dezvoltare picdem net. Aceasta face treaba pe partea te net, si sunt obligat sa il folosesc, insa trebuie cumva sa il leg la picdem2 demo board pe care este instalat un pic16f877.

Link spre comentariu

Pai sincer m-am gandit asa un pic la aceasta metoda insa cred ca este destul de dificila, de acea am incercat aici pe forum.Oare ceva documentatie despre cum se poate reazliza acest lucru unde as putea gasim, sau tu ce idee ai?.ms

Link spre comentariu

Pai sincer m-am gandit asa un pic la aceasta metoda insa cred ca este destul de dificila, de acea am incercat aici pe forum.Oare ceva documentatie despre cum se poate reazliza acest lucru unde as putea gasim, sau tu ce idee ai?.ms

Ideea mea este sa citesti documentatia serialei si sa incepi sa testezi exemplele din saitul Microchip. Sunt 2 documentatii: cea specifica procesorului si mai e un Midrange Manual cu detalii, exemple si trimiteri la notele de aplicatie. Cat despre dificila...?! Ma pufneste rasul. Nu ai citit mai nimic si deja e dificila? Daca lucrezi cu placile alea banuiesc ca ai ceva idee de programare. Ca sa trimiti ceva pe seriala trebuie sa incarci acel ceva in registrul TXREG. Restul face hardwareul. Taaaare dificil :)Cirip
Link spre comentariu

Am din nou cateva intrebari. As avea nevoie de catica senzori: temperatura, presiune, de fum, apa... etc. pentru construirea unei case inteligente, insa eu nu stiu ce model de senzori sunt compatibil cu pic16f877/876. daca cineva a folosit asa ceva si nu i-ar fi greu sa imi treaca aici cateva nume de senzori pe care le-as putea folosi i-as multumi mult. ms

Link spre comentariu

Nu e mai bine sa faci intai casa si pe urma sa ii adaugi inteligenta?

Sau poate ne pui ce ai scris pana acum din proiectul de diploma, intr-un atasament sa vedem si noi ce IQ o sa aiba casa asta ?

Acuma serios, in aproximativ 9 luni vei afla cum e in lumea reala a inteligentei virtuale. Cei 7 Pasi Catre Succes de urmat in aceasta lume sunt scrisi pe panoul de la intrare:

1) Gandeste-te bine de la inceput ce vrei sa faci

2) Proiecteaza cu grija schema, fa multe simulari, cauta pe google si alege cele mai potrivite componentele pentru proiectul tau

3) Cauta prin magazine ca sa afli ca acele componente de fapt nu se comercializeaza cu amanuntul, nu mai sunt in fabricatie sau costa cat costum de firma

4) Vezi totusi ce se gaseste prin magazine si ti-ar putea fi de folos la proiectul tau. Nu pierde ocazia sa admiri impresionanta diversitate de componente expuse, si de ce sunt in stare unele dintre ele.

5) Cand ti-ai dat seama ca de fapt ai de terminat un proiect, du-te inapoi la google, downloadeaza zeci de pdf-uri ca sa vezi cate componente din cele gasite prin magazine ti se potrivesc in proiect

5a) (escape condition) daca ai ajuns aici de prea multe ori sau predarea lucrarii de diploma e peste 2 saptamani, sari cat mai e timp la pasul 7

6) Daca rezultatul pasului 5 nu e satisfacator, sau ti-ai dat seama ca ai vazut un integrat ce o sa-i dea pe spate pe aia din comisie sari inapoi la pasul 4

7) Cand ajungi aici iti dai seama ca oricum e prea tarziu. Vezi ce ai apucat sa aduni pana aici, modifica rapid tot proiectul scoate ce nu ai gasit, da ai grija sa lasi totusi ceva sa iasa numarul de pagini, lipeste tehnoredacteaza testeaza 23 de ore din 24 !

Link spre comentariu

heh, foarte frumos ce ai scris:). La proiect concret nu am scris nimic inca, doar schema casei este facuta. Sunt in stadiul de informare, si de acea as vrea sa stiu si eu cam ce tip de senzori exista pentru aplicatia mea, mai precis numele lor ca sa stiu dupa ce sa caut.

Link spre comentariu

Pai in cazul asta poti sa incepi de la punctul 4. Inscrie-te de exemplu la http://www.tme.eu/ro/ si vezi ce gasesti la capitolul senzori. Din pacate reteta de gasit senzori pe care o cauti tu se numeste experienta si e ceva personal. Un exemplu simplu: senzori de temperatura analogici sau digitali ? LM335 e analogic dar se poate alimenta in circuitul tau ? Il poti interfata ? Ai un ADC liber pentru asta ? Daca folosesti unul digital mai ai resurse in controler ca sa se ocupe si de el ?

Nu degeaba se zice ca 9 femei lucrand in perfecta armonie nu pot face un copil intr-o luna.

Link spre comentariu

N-am zis-o eu, a spus-o mai bine altcineva.

Cartea aia urmeaza si uneia dintre cele mai mari prostii pe care le-a putut debita Gates Billica de la Micromoale, si a consecintelor acestei declaratii.

Istoria pe scurt: una dintre primele versiuni de M$ Office era in urma rau fata de data anuntata de scoatere pe piata. De fapt data era nerealista. Ei, cand Bill a fost intrebat de un reporter ce va face pentru a livra la timp, el a raspuns ca rezolvarea e simpla: daca vrei sa faci ceva de 2 ori mai repede pui de 2 ori mai multi programatori la treaba. Ceea ce e doar partial adevarat - explicatia e in carte. Insa ideea a fost aplicata. Urmarea: s-a lucrat intr-un ritm infernal, s-a livrat la timp, dupa care au urmat consultatii la neuropsihiatrii si vacante in Hawai platite de catre companie.

Ce vroiam sa zic e ca de aici de pe forum nu o sa gasesti ajutor la proiectul tau decat pentru probleme concrete. De exemplu am legat senzorul X pe I2C la un controller Y si receptionez doar programe tv extraterestre in loc de valori valide de temperatura. Arhitectura sistemului trebuie sa o gandesti singur sau cu indrumatorul de proiect. Nimeni altcineva nu o sa stea sa gandeasca pentru tine ce vrei tu sa faci. :bataie

Sorry pentru vestile proaste.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări