Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

diferenta difuzoare

Vizitator radu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

3

Vizitator DENON

woofer as considera de la 40 Hz in sussubwoofer de la 20 Hz pana la 40 Hzsi sub 20 Hz shakereleeu asa vad lucrurile , dar s-ar putea standardul sa fie altul :)

Link spre comentariu
Vizitator radu

woofer , de la 40 in sus pana unde ?si ca sa aflu chiar mai multe , va rog sa-mi spuneti care sunt frecventele teoretice pt. care se aleg difuzoarele de bass, medii si inalte si pt care se construiesc filtrele obisnuite in 3 cai ?

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Subwoofer : 20 - 80 Hz [ 83dB - 100dB ]Woofer : 60Hz - 800Hz [ 87dB - 103dB ]MidBass : 60Hz - 3000Hz [ 87dB - 103dB ]Mid : 300Hz - 3000Hz [ 90dB - 105dB ]Midhigh driver : 800Hz - 8Khz [ 90dB - 114dB ]Compresion Driver 1" : 1,5Khz - 20Khz [ 95dB - 112dB ]Compresion Driver 2" : 0,8khz - 20Khz [ 100dB - 114dB ]Tweeter : 3Khz - 20khz [ 88db - 110dB ]Supertweeter : 6Khz - 20Khz [ 95db - 112dB ]Ring radiator : 8khz - 30Khz [ 92dB - 110 dB ]Spl -ul reprezinta MINIMELE SI MAXIMELE , masurat la 1w la distanta de 1m .

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Minime si Maxime pentru difuzoarele de pe piata .In general , nu prea exista difuzoare ce trec de aceste limite .Daca trec in jos , alea nu pot fi numite difuzoare .

Link spre comentariu
Vizitator radu

multumesc mult celor ce m-au ajutat si in special lui DJ DNA. Sunt pus in situatia de a-mi alege un difuzor pentru medii .Ar trebui sa-l aleg pe al doi-lea din urmatoarele doua ( asta in cazul in care incinta e compusa din 3 difuzoare ) ?Mid : 300Hz - 3000Hz [ 90dB - 105dB ] Midhigh driver : 800Hz - 8Khz [ 90dB - 114dB ]

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

O sa incerc sa fiu si mai clar in exprimare pentru a nu deruta pe cei care abia acum afla aceste informatii .Sa luam cazul unui difuzor de medii .Unul normal are cam 90dB iar cel mai periculos poate ajunge pina la 105dB sau chiar si mai mult daca este cuplat cu un horn .Nu uitati , aceste valori ale SPL-ului sunt doar pentru o masurare la 1w .Pentru puteri mai mari o sa avem valori mai mari ale presiunii acustice .

Link spre comentariu
Vizitator radu

Imi pare rau, poate pun intrebari prostesti si asta fiindca nu ma pricep. Poate c-am facut rau ca m-am bagat in chestii la care nu ma pricep dar sper sa invat ceva din asta , desi cred ca o sa fie prea putina invatatura.Eu am trait cu impresia ca difuzoarele , functioneaza bine intre anumite frecvente si astea se aleg intre anumite valori care ar trebui sa se intrepatrunda cit de cit . Nu stiu nimic despre decibeli si poate o sa ma apuc sa citesc ca sa pot intelege. Ideea e ca nu pricep cum un difuzor poate fi de medii si de la 300 - 3000 Hz si de la 800 - 8000 Hz si asta fiindca au amandoua 90 Db.Am crezut ca treaba-i simpa ! Vreau o incinta , sau ma rog , doua , formate din 3 difuzoare , unul de bass , unul de medii si unul de inalte . Cel de bass vreau sa-l pun intr-o cutie separata si cel de medii, respectiv inalte, in alta cutie. Mi-am propus sa iau filtre in 3 cai si sa separ filtrul pt. difuzorul de bass si restul sa ramana pt. medii si inalte. Difuzoarele insa , trebuie sa indeplineasca anumite conditii. Acelea nu le cunosc sau mai bine zis nu stiu cum sa aleg ca sa fie bine . As vrea sa fac cutia cu difuzorul de bass separat si sa-i pun un tub rezonator ( parca asa se zice ). iar incinta cu difuzorul de medii si inalte sa fie inchisa. Nu sper sa scot mama calitatii din sistemul asta desi m-ar bucura , nu-s cine stie ce super pretentios , vreau sa incerc sa construiesc 2 boxe ( 4 ) pe care sa le pun la un amplificator Technics de 2 X 100W pe care l-am primit cadou si care sigur nu va ajunge niciodata la puterea maxima in camera mea.Difuzorul meu de medii merge de la 40 - 4000 Hz si inteleg ca am facut o alegere proasta , iar cel de inalte e de la 2500 - 20000 Hz. Incerc sa fac o alta alegere pentru cel de medii si nu stiu cum .Tatal meu e cel ce s-a semnat "dexo" a vrut sa ma ajute dar timpul nu-i permite si m-a lasat balta. Incerc sa ma descurc singur si de aceea apelez la binevoitori.Multumesc mult !!!

Link spre comentariu
Vizitator radu

Pentru cel de bass , in pagina 2 a forumului , tot eu , Radu, am datele si calculul boxei de bass. Se pare insa ca parametrii calculati nu sunt prea corecti fiindca am realizat mai tarziu ca semnalul cu care am facut masuratorile , era distorsionat . Oricum , diferentele nu pot fi foarte mari.Difuzoarele de medii si inalte sunt Sal. Medii : Model Sa 2030 Pz/W = 110 Pn/W = 80 Z/Ohmi = 8 fs/Hz = 39 f/Hz = 40/4000 fx/Hz = 2500 Spl/db = 88 (voice coil diameter)/inch = 1,5 voice coil former Alu Cone - polipropilena+ALU (Magnet weight) Oz = 30 Rdc/ohmi = 7,1 Sd/cm patrati/213,8 Qms = 9,35 Qes = 0,44 Qts = 0,42 VAS/l = 28,7 Mms/g = 38,06 Rms/kg/s = 1,08 Cms/mm/N = 0,44 BxL/Tm = 11,77 L/mH = 4,00 dimension /mm = 220 mounting cutout/mm = 183 Inalte: Model DP 35 Pz/W = 150 Pn/W = 80 Z/ohmi = 8 fr/Hz = 2001 f/Hz = 2500- 20000 fx/Hz = 3000 Spl/db = 102 (voice coil diameter)/zoll \ 1,5 cone = textile mounting depth/ mm = 92 dimension/mm = 112 X 112

Link spre comentariu

ai putea cauta doar un dif cu care sa iti faci un subwoofer tzapan, si difurile care le ai le folosesti la niste sateliti pt 2 cai, iar filtru il alegi sa aiba frecventa pe la 3KhZ poti sa bagi in ele linistit 50W, care ii poti scoate dintr-un amplif cu tda7294

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări