Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator ptr. acumulator 1,2V 9000mAh

Vizitator anton marcel

Postări Recomandate

Vizitator anton marcel

Am primit de curand acumulatori tip 1,2V 9000mAh (sunt identici ca forma si dimensiuni cu bateriile tip R20). Problema mea este la ce tensiune sa ii pun la incarcat si ce putere nominala sa aiba sursa.

Se poate rezolva cu un alimentator normal cu U=1,5-2V, P~10W? (Transformator 220V/1,5V de putere 10-16 W, Punte redresoare, condensator filtraj) Sa calculez datele si executia transformatorului nu este pentru mine nici o problema.

Trebuie pentru protectia acumulatorului sa am un limitator de curent functie de timp? (adica curentul sa scada odata cu timpul de incarcare si de cat s-a incarcat acumulatorul).

Daca da as dori si o schema ptr. asa ceva.

Multumesc.

Moderator: Atentie! Aceste intrebari au deja un raspuns pe forum, cauta inainte de a posta alte intrebari. Incearca sa nu irosesti timpul celor care raspund, ce rost are sa dea de 10 ori acelasi raspuns?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator anton marcel

Ptr. Dr.L

Dupa ce am gasit rezolvarea problemei in acest forum, (ghidandu-ma dupa raspunsul tau), abia acum reusesc sa am timp sa iti scriu pe forum:

Mii de multumirii.

Am incercat sa caut, am gasit ca ai scris in acest forum 188 de pagini si m-am oprit.

Am cerut ajutorul fetitei care m-a invatat cum pot umbla (cauta) prin acest forum ce ma intereseaza, comentarii la subiectul cautat am gasit chiar si scheme.

Ptr. dl. BLK, moderator,(ai perfecta dreptate) si pentru toti forumisti scuze deoarece nu stiu sa folosesc corect si cat de cat complet posibilitatile calculatorului, dar cum am invatat foarte multe despre electronica, promit ca o sa invat si abc-ul calculatorului, internetului si lucru pe forum.

Link spre comentariu

Ptr. dl. BLK, moderator,(ai perfecta dreptate) si pentru toti forumisti scuze deoarece nu stiu sa folosesc corect si cat de cat complet posibilitatile calculatorului, dar cum am invatat foarte multe despre electronica, promit ca o sa invat si abc-ul calculatorului, internetului si lucru pe forum.

Sa nu crezi ca am vrut sa fiu rautacios, e adevarat ca sunt cativa oameni care nu cunosc toate tainele computerului, dar sunt si multi care au o lene cronica (nu e vorba de tine). Imi cer scuze daca am fost mai dur, dar asa e cu legiuitorii :) Trebuia sa mentionezi ca nu stii cum sa cauti si te indrumam. Chiar mi-ai dat o idee, voi incerca sa fac un tutorial despre cautare, sa vedem poate il pune Vasile sus pe fiecare pagina sa vada toata lumea. Spor la electronica si computere, si nu ezita sa pui intrebari la care nu gasesti raspunsul dupa o cautare! :da
Link spre comentariu
Vizitator anton marcel

Ptr. dl. BLK moderator,nu trebuia sa iti ceri scuze deoarece cum am specificat ai avut perfecta dreptate, cred eu ca sunt obiectiv, nu am crezut nicio clipa ca ai vrut sa fi rautacios cu mine, sau dur (am luat-o ca atentionare colegiala sa nu mai gresesc pe viitor si sa risipesc timpul colegilor de pe forum) ci ti-ai facut datoria ca la carte. FELICITARI.

Buna ideea cu instructiunea de folosire a forumului. Intuitia imi spune ca sunt multe persoane ca mine ce nu stapanesc foarte bine calculatorul , internetul si forumul.

Multumesc.

PS. Ce bine ar fi in tara asta daca toti la locul de munca ne-am face datoria.

Probleme pe acest forum am avut cu

dl. Tavi

Post subject: Re: politica

PostPosted: Thu Jun 26, 2008 6:18 pm

ElForum staff

anton marcel , tu ce faci pe acest forum ?

este forumul electronistilor

care este legatura ta cu electronica ?

I-am trimis mesaj privat ( ca sa nu il fac de bafta de fata cu toti de pe forum ) si nu mi-a pus lacatel la topic, dupa ce a judecat la ce i-am scris.

Sper din toata inima ca toti moderatorii sa isi faca datoria complet si corect, indiferent de topic. Multumesc frumos si spor la treaba la toata lumea.

Cu stima,

Marcel Anton

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări