Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scriere BIOS

Vizitator catalinradu

Postări Recomandate

Vizitator catalinradu

Va salut !

As vrea si eu sa rescriu o memorie FLASH - un BIOS de la o placa de baza.

Acesta este A290021TL-70 ( AMIC ) , iar datasheet-ul sau este aici :

http://www.datasheetarchive.com/pdf-datasheets/Datasheets-4/DSA-64453.html.

Partea proasta este ca, capsula este PLCC32 si integratul este lipit pe placa.

As vrea sa-mi dati vre-o schema de programator, daca aveti, in ideea ca as putea programa cipul acolo unde este ( nu am posibilitatea sa-l scot de pe placa ).

Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alexutu

2

• Stefan

1

• roadrunner

1

• allez

1

Top autori în acest subiect

SALUT, BIOSU SE POATE RESCRIE SI DIN SOFT. ACU IN FUNCTIE DE PLACA DE BAZA. NU CRED CA E O METODA GENERAL VALABILA. TINE DE PRODUCATORU PLACII DE BAZA SI DE OBICEI DA ASTFEL DE INFORMATII IN CARTEA DE UTILIZARE.DK TE AJUTA CU CEVA EU MI-AM COPIAT BIOSU DE PE SITU ASUS (PLACA DE BAZA)SI AM FOLOSIT UN PROGRAMEL CE IL GASEAM IN CD CU UTILITARE SI DRIVERE AL PLACII DE BAZA. ASTFEL AM REUSIT UPDATAREA BIOSULUI IN VREO 25 SECUNDE.ORICUM E PERICULOASA OPERATIA, DK DE EXEMPLU TI SE OPRESTE CURENTU IN TIMPU ASTA POTI SA ITI IEI ADIO DE LA BIOS.

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

De fapt, nu esti sigur ca acesta e de vina, e chiar mai probabli sa NU fie, cele mai multe "prajeli" intervin in partea de alimentare (exceptand cazul unui flash gresit al cartii...)Cred ca ai mari sanse sa arunci placa... :cry:

Link spre comentariu

de acord cu sorin6,dar daca totusi insisti cu flash-ul, ai doua posibilitati, il dai jos cu aer cald si lipesti un soclu SMT plcc32, sau cumperi un clips care se prinde pe capsula si are pini (e scump si greu de gasit) chestia asta e pentru test dar pori s-o folosesti si la programare daca-i atasezi fire.sau lipesti fire direct pe cip care le duci intr-un programator de flash-uri.R.

Link spre comentariu

re salut. citind noile replay e posibil ca nu biosul sa fie problema si cred ca cea mai buna solutie e inlocuirea placii de baza.pt ca :1 ca sa repari o placa de baza ai nevoie de cunostinte intemeiate in domeniu, din cate stiu se pot repara doar in laborator, cu aer cald. 2 sunt f fragile circuitele si e posibil sa repari ceva si sa strici altceva.3 risti sa strici si celelate componente dk placa de baza e defecta.parerea mea e schimba placa de baza pana nu se strica si altceva.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

re salut. citind noile replay e posibil ca nu biosul sa fie problema si cred ca cea mai buna solutie e inlocuirea placii de baza.pt ca :1 ca sa repari o placa de baza ai nevoie de cunostinte intemeiate in domeniu, din cate stiu se pot repara doar in laborator, cu aer cald. 2 sunt f fragile circuitele si e posibil sa repari ceva si sa strici altceva.3 risti sa strici si celelate componente dk placa de baza e defecta.parerea mea e schimba placa de baza pana nu se strica si altceva.

Da ai dreptate ....am avut probleme cu hard-ul ( un integrat ars ) si au aspus cei de la garantie ca nu se poate repara de dat integratul jos de pe placa .....se poate dar cand il lipeste pe cel nou ....din cauza caldurii pe care o atinge in momentul lipiri se pot arde alteleOricum lau trimis cei din magazin lau trimis la bucuresti ............nici o sansaMi sa dat altu nou identic ( dar gol :tryre )
Link spre comentariu

Da ai dreptate ....am avut probleme cu hard-ul ( un integrat ars ) si au aspus cei de la garantie ca nu se poate repara de dat integratul jos de pe placa .....se poate dar cand il lipeste pe cel nou ....din cauza caldurii pe care o atinge in momentul lipiri se pot arde alteleOricum lau trimis cei din magazin lau trimis la bucuresti ............nici o sansaMi sa dat altu nou identic ( dar gol :tryre )

se poate schimba intreaga parte electronica cu una asemanatoare, mai ales in cazurile extreme (date foarte importante)la Vanzari gasesti un subiect cu HDD def sau cu bad-uri - poate gasesti ceva .
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări