Bogdan Postat Octombrie 19, 2008 Partajează Postat Octombrie 19, 2008 Despre un difuzor din asta e vorba (kashtan1) viewtopic.php?f=2&t=23780 Destul de ciudat. Unul din difuzoare urca mai mult in frecventa decat celalalt, iar pe difuzorul care nu urca atat de mult, pe melodii cu foarte multe frecvente joase (hip-hop), vocea se aude "tremurata", parca tremura in ritmul bassului (cam ca si atunci cand pui gura si vorbesti langa difuzorul de bass in timp ce acesta reproduce frecvente joase, si vocea ta se aude ciudat ). Pe bass nu am sesizat nici o distorsiune la acest difuzor In rest merge f bine difuzorul, pe melodii care nu au frecventa foarte joase vocea se aude clar. Am facut test cu sinus la 7-8 hz si membrana se misca foarte bine, nu freaca nimica (au o cursa ff mare difuzoarele astea). Nu stiu de cand se comporta asa, fiindca difuzoarele au fost folosite un timp pe post de sub (in paralel). De forjat, nu au fost forjate niciodata. Acum vroiam sa fac din nou fullrange-uri din ele si am sesizat problema cand am facut niste teste. Cand merg ambele difuzoare nu poti sa-ti dai seama...Deci, ce credeti ca are? Link spre comentariu
Nemesis Postat Octombrie 31, 2008 Partajează Postat Octombrie 31, 2008 Ai incercat sa pui difuzorul respectiv pe alt canal/amplificator ? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Octombrie 31, 2008 Administratori Partajează Postat Octombrie 31, 2008 eu nu inteleg dece nu ai continuat discutia in celalalt topic Link spre comentariu
Nemesis Postat Noiembrie 1, 2008 Partajează Postat Noiembrie 1, 2008 eu nu inteleg dece nu ai continuat discutia in celalalt topic Daca te refereai la mine....nici eu nu inteleg la care "celalalt topic" te referi (desi de curiozitate chiar l-am cautat acum inainte de acest reply , banuind c-o fi vorba tot despre un post in care se discuta despre probleme cu difuzoare ) . Daca nu te refereai la mine....e-n regula . Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 1, 2008 Administratori Partajează Postat Noiembrie 1, 2008 La autorul acestui subiect, mai are un subiect despre acelasi difuzor Link spre comentariu
Bogdan Postat Noiembrie 2, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 Ai incercat sa pui difuzorul respectiv pe alt canal/amplificator ?Normal ca da. Am uitat sa precizez ca difuzorul respectiv (cel cu probleme) se aude ceva mai incet decat celalalt. La volum mic se aud bine mediile pe el chiar si la melodii cu bass foarte mult. Cand urci putin volumul incepe sa faca figuri. Am pus difuzoarele pe un amplif mai puternic si am bagat in fiecare vreo 20-30 W (ceea ce e cam mult pentru ele). La acest volum, pe melodii cu bass foarte jos, si celalalt difuzor incepe sa faca cam aceleasi figuri pe frecvente medii (si se simte mai ales pe voce). Sa aibe oare vreo legatura cu faptul ca magnetul a slabit destul de mult in astia 20 de ani si nu mai poate tine bobina sub control la volum mai mare? Dar se poate ca unul din magneti sa fi slabit mai mult decat celalalt?eu nu inteleg dece nu ai continuat discutia in celalalt topicMi s-a parut ca tematica e alta chiar daca e vorba despre acelasi difuzor...Acolo era vorba despre parametrii, aici despre ....probleme Acuma vreau sa cer niste sfaturi pentru alegerea unui "ciutar" , fiindca dupa cum am zis vreau sa fac iara fullrange din ele. Sa postez aici, la topicul cu "parametrii", sau sa fac un topic nou "Alegere tweeter"? Deci Vasile, zi, ca tu esti bossu' Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum