Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce placa de sunet imi trebuie?

Vizitator ovidick

Postări Recomandate

Vizitator ovidick

recent mi-am cumparat un sistem genius 5.1 (model 5005) l-am bagat pe iesirea 5.1 de la placa de baza (realtek alc861) si se aude nasol....cand vine vorba de muzica rear'u se aude ff incet, cand modific din setarile sunetului se aude tare dar prost... , la filme se aude mai tare frontul....nuj ce sa fac...pe win xp parca merge mai bine...pe vista e inutila iesirea 5.1.....ce placa de sunet mai accesibila imi recomandati? sau in driver "moddat" ceva:D

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alexutu

14

• Dr4g0n

8

• Dr.L

3

• EmyRulz

2

Top autori în acest subiect

SALUTARE, SISTEMUL NU E F REUSIT DIN PUNCT DE VEDERE CALITATIV, POTI TOTUSI SA II INBUNATATESTI PERFORMANTELE SI SA ITI CUMPERI O PLACA DE SUNET PE 24 BIT( VREO 50 RON LA MANA A 2-A) SI SAU IN PARALEL SA FOLOSESTI UN PREAMPLIFICATOR DIGITAL(UN PROGRAM CE SE INSTALEAZA SI RULEAZA IMPREUNA CU WINAMPU) eu folosesc IZOTOPE OZONE si sunt f multumit de prestatia lui. :da DK NU POTI FACE ROST DE EL INTRA PE C. ALEXUT SI TIL POT TRIMITE EU.

Link spre comentariu
Vizitator ovidick

Pai sistemul e foarte prost.Daca vrei sa se auda acceptabil ai nevoie de boxe clasice din lemn .

man nu imi jignii sistemu' :ciuda: ...toate incintele sunt din lemn... satelitii contin o boxa medii si un tweeter , centru are 2 medii si un tweeter.Raspuns in frecventa sateliti 40-20 Hz-KHzRaport semnal/zgomot (SNR) 85 dBImpedanta 4 ohm(s) mai clasice de atat nu stiu....
Link spre comentariu
Vizitator ovidick

SALUTARE, SISTEMUL NU E F REUSIT DIN PUNCT DE VEDERE CALITATIV, POTI TOTUSI SA II INBUNATATESTI PERFORMANTELE SI SA ITI CUMPERI O PLACA DE SUNET PE 24 BIT( VREO 50 RON LA MANA A 2-A) SI SAU IN PARALEL SA FOLOSESTI UN PREAMPLIFICATOR DIGITAL(UN PROGRAM CE SE INSTALEAZA SI RULEAZA IMPREUNA CU WINAMPU) eu folosesc IZOTOPE OZONE si sunt f multumit de prestatia lui. :da DK NU POTI FACE ROST DE EL INTRA PE C. ALEXUT SI TIL POT TRIMITE EU.

nu stiu la ce te referi cand zici ca nu este reusit....la banii lui este cel mai bun, desigur nu pot sa il compar cu un logitech z 5500, am mai consultat ninste prieteni si am hotarat sa imi cumpar placa asta in viitorul apropiat.Nu ascult muzica cu winamp, folosesc iTunes.... , filmele le vad cu VLC, BS pl, Win media pl 11 sau gom depinde in ce format sunt....(sa nu crezi ca nu am codecuri instalate la toare :P )PS: buna ideea cu ampu de iesire..., daca stie cineva vreun program cu care sa modific volumul de iesire de la placa de baza ( sa amplific in calculator volumul pe fiecare satelit) sa posteze aici.multumesc anticipat
Link spre comentariu

iti recomand sa foloseti winampu +izotop ozone.macar incearcale si parerea mea e ca o sa iti placa. are f multe chestii , reglaje poti sa scoti un sunet bun chiar si din placa de baza onboard. intentia mea nu a fost sa iti jignesc sistemu doar ca am cunostinte de s-au cam fript cu un sistem genius si sincer nu prea imi inspira incredere.sorrry.

Link spre comentariu

alexutzu eu zic sa nu mai vorbesti aiurea . cu tot cu pluginul ala daca ai o placa de kkat o sa sune la fel de prost sunetul , eventual cu ceva "efecte" .... dar puterea placii de sunet nu o maresti . maresti doar distorsiuniile . TOATE plugin`urile nu fac altceva decat sa F|_|T/-\ sunetul original al respectivei piese sau al respectivului film .

Daca vrei control pe fiecare satelit si sunet mai calitativ +efecte surround bla bla bla cumpara`ti o placa de sunet mai buna decat aia incorporata , ti`as zice minim un Creative AudigySE sau SB live 5.1 , 7.1. ......... prima o gasesti noua la vreo 70-80ROn ..... la mana a2-a nu iti ramane decat sa cauti prin anunturi sa vezi ce poti gasii

Link spre comentariu

numa cunoscatori dome, eu asta care vorbesc prosti iti spun ca transpunerea sunetului in digital pe 16 bit e de ajuns pt urechea umana.sunt anumite diferente la 24 bit sau 32 bit dar f putin sesizabile pt urechea umana, si chiar si asa nu se poate reproduce sunetul natural in totalitate nici chiar 32 bit.se apropie mai mult de realitate dar doar atat si de multe ori nu se simte diferenta. eu unu am o placa integrata care este si HD adica pe 24 bit si in paralel cu winampu si izotope ozone suna incredibil de bine. nu zic sa ma credeti pe cuvant. incercati si o sa vedeti. izotope ozone e un intreg procesor digital de sunet si ai posibilitatea sa iti faci winampu sa sune cum vrei tu. ai reglaje care nu credeam vreodata sa le vad pe asa ceva, poate pe scule profesionale. toate astea sunt limitate si de sistemul de sunet pe care asculti, in orice caz eu zic ca imbunatatesti cel putin inca o data calitatea sunetului.mult peste dfx sau enhancer pt cine stie.rog sa lase opinii doar cei care au incercat si hai sa nu mai vb doar sa ne aflam in treaba .multumesc.

Link spre comentariu

numa cunoscatori dome,

eu asta care vorbesc prosti iti spun ca transpunerea sunetului in digital pe 16 bit e de ajuns pt urechea umana.sunt anumite diferente la 24 bit sau 32 bit dar f putin sesizabile pt urechea umana, si chiar si asa nu se poate reproduce sunetul natural in totalitate nici chiar 32 bit.se apropie mai mult de realitate dar doar atat si de multe ori nu se simte diferenta. eu unu am o placa integrata care este si HD adica pe 24 bit si in paralel cu winampu si izotope ozone suna incredibil de bine. nu zic sa ma credeti pe cuvant. incercati si o sa vedeti. izotope ozone e un intreg procesor digital de sunet si ai posibilitatea sa iti faci winampu sa sune cum vrei tu. ai reglaje care nu credeam vreodata sa le vad pe asa ceva, poate pe scule profesionale. toate astea sunt limitate si de sistemul de sunet pe care asculti, in orice caz eu zic ca imbunatatesti cel putin inca o data calitatea sunetului.mult peste dfx sau enhancer pt cine stie.

rog sa lase opinii doar cei care au incercat si hai sa nu mai vb doar sa ne aflam in treaba .multumesc.

Habar nu ai ce e ala sunet adevarat , atata lauzi pluginul ala de parca ar fii "Dumenzeu"

Placa ta HASHDE e un GUNOI iti garantez asta , mia mult de 1V pe iesire nu are nici cu slujbe(si aia cu 10% THD) , sa nu mai zic de SNR care probabil e undeva sub 100Db ( poate sub 90DB )

Chiar zilele astea un anume user de pe un forum si`a luat o pereche de casti si se plangea ca nu isi poate da seama de ce se aud incet pe placa lui de sunet HASH DE care o are in PC (incorporata) . L`am sfatuit sa isi cumpere alta placa de sunet , a spus ca are un Pentium 2 prin casa care are o placa de sunet pe PCI . l`am trimis sa o scoata din el sa imi zica ce placa e . era un Creative SB128 16 biti veche din 1999, i`am spus sa o bage in PC sa o instaleze si surpriza se auzea mai tare si mai clar decat placa incorporata HASH DE a lui .

Specificatiile la Creative :

* Wavetable Sound sets: 2, 4, and 8 MiB sets available

o 128 General MIDI wavetable instruments, 61 drum programs, 128 MT-32 instruments, GS Sound set in 4 & 8 MiB sets

* Synthesizer: Up to 32 Simultaneous Voice Polyphony, 16 MIDI channels

o Digital Effects: reverb, chorus, and spatial enhancement

* Digital Audio

o 16-bit Record & Playback at .up to 48 kHz (mono/stereo). A/D D/A CODEC

o Lowest Noise: >Signal-to-noise ratio 90 dbr typical. Frequency response: 20Hz - 22kHz

o Full Duplex Operation (simultaneous Record/Playback)

* Supported Standards. The AudioPCI hardware is 100% DOS legacy game compatible:

o ENSONIQ Soundscape, Microsoft Direct Audio (DirectX), AdLib, Sound Blaster Pro (2.0), General MIDI, MT-32, FM (software emulation), MPC 1,2,3

* Drivers: DOS, Windows (3.1, 9x, NT 4.x, 2000, XP)

Dupa ele ai zice ca e VARZA fata de una HashDE , DAR practica zicea altceva

Nu zic ca Pluginu ala nu o fii bun de ceva , dar cu o placa de incorporrata nu faci altceva decat sa pacalesti urechea ca ai un sunet "mai bun" cand defapt el e mai prost :sparge:

si inca o chestie nu se pune problema de marire a puterii placii de sunet. puterea e data de amplificator

degeaba ai tu amplificator bun daca ai sursa de semnal de rahat , care nu are destula putere si iti trimite in amplif semnal aproape dreptunghiular . daca ampliful tau are nevoie de 1.4V pe intrare si tu ii dai 0.7 cu 10% thd ce se intampla ? si chiar daca are nevoie de 0.7 pe intrare ampliful , daca placa ta nu poate sa scoata 0,7 v curati tot nu merge treaba

Link spre comentariu

majoritatea amplificatoarelor de pc n-au greata cu 0,7v,ca pt asta sunt facutedaca semnalul din placa de sunet nu e suficient de puternic,un preamp rezolva putereanu poti spune ca o placa e mai buna daca scoate mai multi volti...si din moment ce asculti mp3-uri(care sunt modificate) de ce sa nu folosesti si un plugin,care eventual sa le mai apropie de realitate(sau macar sa-ti bucure urechea,cat de cat)sistemul ala genius e decent(fata de muuulte alte pocnitori), si raportul calitate/pret e si el ok+ca mai e si o chestie de gusturi,poate cuiva ii place altceva...@ovidick--sigur ai conectat toate firele(semnal si boxe) corect?din driverul placii de sunet ai selectat 5.1?

Link spre comentariu

cu unii frate nu te poti intelege..............prietene eu nu te-am jignit pe tine si nus de ce te consumi atata si imi tot dai replayuri,cu o exprimare de santier.poti sa iti ti parerile pt tine sau dk le impartasesti incearca sa nu deranjezi pe altu. dupa cum vezi nu toata lumea e de acord cu tine, daca esti frustrat tine pt tine si nu incerca sa te dai tu mare, ca nu esti.....

Link spre comentariu
cu unii frate nu te poti intelege..............

prietene eu nu te-am jignit pe tine si nus de ce te consumi atata si imi tot dai replayuri,cu o exprimare de santier.poti sa iti ti parerile pt tine sau dk le impartasesti incearca sa nu deranjezi pe altu. dupa cum vezi nu toata lumea e de acord cu tine,

daca esti frustrat tine pt tine si nu incerca sa te dai tu mare, ca nu esti.....[/quote]

De unde stii tu cine sunt eu si cu ce ma ocup ?

Tin sa te anunt ca detin o firma de sonorizari live si echipament de mai multi bani decat o sa castigi tu toata viata ta de acu incolo .

Asculta aici , butule :bot in viata ta nu o sa stii ce e ala sunet din moment ce folosesti numa procesare SOFTWARE ! daca tot e asa bun pluginu ala , de ce draq nu il recomanda producatorii de boxe PC ? .

Daca tot lauzi tu pluginul ala si te bati cu pumnu in piept ca e cel mai tare . hai sa face un test . luam un sistem 5.1 de rahat la un pret de nimic , il testat pe placa ta de sunet HASH DE cu pluginul tau magic si dupaia luam acelasi sistem de sunet si il testam pe o placa de sunet cu care vin eu ( sa zicem ca nu vreau sa te umilesc prea tare ...... un creative x-fi extreme audio sau un audigy SE, sa nu te umilesc cu ceva profesional in adevaratul sens al cuvantului ) sa vedem care se aude mai bine .

Bag mana in foc ca o placa de sunet care o aduc eu , fara nici un plugin si alte rahaturi se v-a auzii mult mai bine si mai clar pe acelasi sistem de sunet care il testam pe placa ta hasssDE cu 10mii de pluginuri si alte kkaturi

P.S Asta e stilul meu de a posta pe forumuri , daca nu`ti convine poti sa taci ca habar nu ai ce`i ala sunet si iti sugerez sa te lasi de domeniul asta ca nu`i de tine

Bafta

P.S.S Nu vad unde te`am jignit ? te ataci ca iti zic un adevar despre placa ta hashDE si pluginul cu care te lauzi ?

P.S.S.S Ce placa de sunet incorporata asa magica ai ? numa spune`mi sa iti dau specificatiile tehnice la ea in comparatie cu o placa de sunet calumea

Link spre comentariu

Mai baieti, eu nu inteleg de ce va certati, ORICE sistem audio x.1 de PC suna GROAZNIC si e la ani-lumina de ceea ce inseamna muzica. Nu cred ca s-au mai realizat vreodata pocnitori mai mari decat aceste sisteme(poate doar combinele sony cu subwoofer), asa ca orice fel de comparatie este aiurea si degeaba.

Link spre comentariu

cu unii frate nu te poti intelege..............

prietene eu nu te-am jignit pe tine si nus de ce te consumi atata si imi tot dai replayuri,cu o exprimare de santier.poti sa iti ti parerile pt tine sau dk le impartasesti incearca sa nu deranjezi pe altu. dupa cum vezi nu toata lumea e de acord cu tine,

daca esti frustrat tine pt tine si nu incerca sa te dai tu mare, ca nu esti.....[/quote]

De unde stii tu cine sunt eu si cu ce ma ocup ?

Tin sa te anunt ca detin o firma de sonorizari live si echipament de mai multi bani decat o sa castigi tu toata viata ta de acu incolo .

Asculta aici , butule :bot in viata ta nu o sa stii ce e ala sunet din moment ce folosesti numa procesare SOFTWARE ! daca tot e asa bun pluginu ala , de ce draq nu il recomanda producatorii de boxe PC ? .

Daca tot lauzi tu pluginul ala si te bati cu pumnu in piept ca e cel mai tare . hai sa face un test . luam un sistem 5.1 de rahat la un pret de nimic , il testat pe placa ta de sunet HASH DE cu pluginul tau magic si dupaia luam acelasi sistem de sunet si il testam pe o placa de sunet cu care vin eu ( sa zicem ca nu vreau sa te umilesc prea tare ...... un creative x-fi extreme audio sau un audigy SE, sa nu te umilesc cu ceva profesional in adevaratul sens al cuvantului ) sa vedem care se aude mai bine .

Bag mana in foc ca o placa de sunet care o aduc eu , fara nici un plugin si alte rahaturi se v-a auzii mult mai bine si mai clar pe acelasi sistem de sunet care il testam pe placa ta hasssDE cu 10mii de pluginuri si alte kkaturi

P.S Asta e stilul meu de a posta pe forumuri , daca nu`ti convine poti sa taci ca habar nu ai ce`i ala sunet si iti sugerez sa te lasi de domeniul asta ca nu`i de tine

Bafta

P.S.S Nu vad unde te`am jignit ? te ataci ca iti zic un adevar despre placa ta hashDE si pluginul cu care te lauzi ?

P.S.S.S Ce placa de sunet incorporata asa magica ai ? numa spune`mi sa iti dau specificatiile tehnice la ea in comparatie cu o placa de sunet calumea

ai probleme in a accepta si alte pareri. o placa de sunet obisnuita are 16 bites. fiecare bites are 8 bits .fiecare bites reprezinta un octet de valori care la un moment dat pot fi pozitive sau negative.cei care au construit calculatoare au ajuns la o concluzie unanima cum ca 16 bites sunt mai mult de cat de ajuns pt reproducerea sunetului, de aceea s-au implementat in masa placi de sunet pe 16 bit o perioada destul de indelungata. au aparut pe 24bites respectiv 32 bites .cu cat au mai multi bites se apropie mai mult de sunetul initial. care sunet este digital si este procesat si reprocesat , comprimat in ceea ce se numeste mp3.SUNT CAZURI IN CARE SUNA DEFECTOS DIN CAUZA PRELUCRARII. oricum sunetul digital are anumite lacune prin prisma faptului ca sufera modificari din analogic in digital. se pierd anumite varfuri din sunet. poate sa fi auzit expresia-sunet metalic-.

CAT DESPRE PARTEA DE AMPLIFICARE -BOXE. DK NU SUNT DE CALITATE POTI SA BAGI CE PLACA DE SUNET VREI TU TOT O SA SUNE PROST. SI LA UN MOMENT DAT NU MAI E VORBA DE FAPTUL CA SUNA ASA. POATE SA FIE O CHESTIUNE DE GUSTURI. ATI PLACE SAU A NUTI PLACE. A FI MULTUMIT SAU NU. CRED CA E VORBA DE OPTIUNI PERSONALE.

EU AM DAT UN SFAT CU PRIVIRE LA IMBUNATATIREA CALITATII SUNETULUI CU UN SOFTWARE CARE FACE MAI MULT CA UN PREAMPLIFICATOR HARDWARE, DE EXEMPLU POATE REFACE INTR-O OARECARE MASURA SUNETUL DE VINIL SAU TAPE SUNET F APRECIAT DE UNII PRIINTRE CARE MA AFLU SI EU.

dk n ai observat si eu am propus inlocuirea placii de sunet dk este posibil si bineinteles se doreste .

despre faptul ca zici ca te ocupi de sonorizare, asta nu inseamna ca detii adevarul absolut, nimeni nu il detine.

ps :incearca sa fi mai moderat in afirmatii si chiar sa accepti si o alta parere. :somn:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări