MifTy Postat Octombrie 29, 2008 Partajează Postat Octombrie 29, 2008 Mereanu de ce insisti sa puna BD139 pe intrare? nu-i vad rostul.... nu pentru putere a fost pus... am mai vazut scheme de genul asta, si ma miram si eu... se pare ca e ceva legat de modul in care se fac tranzistorii tip bd... Link spre comentariu
mircea888 Postat Octombrie 29, 2008 Partajează Postat Octombrie 29, 2008 Mereanu de ce insisti sa puna BD139 pe intrare? nu-i vad rostul.... nu pentru putere a fost pus... am mai vazut scheme de genul asta, si ma miram si eu... se pare ca e ceva legat de modul in care se fac tranzistorii tip bd...nu cred ca s-a gandit Mereanu la asta, eu am vazut ca a exagerat si cu supradimensionarea prefinalilor si cred ca de asta s-a gandit la BD139. poate ai si tu dreptate dar sunt atatia tranzistori uzuali mai buni pentru un etaj de intrare. lasand la o parte "modul in care este facut", parametrii BD-ului nu il fac prea bun pentru etaje de intrare. Link spre comentariu
Yo4You Postat Octombrie 29, 2008 Partajează Postat Octombrie 29, 2008 Mereanu de ce insisti sa puna BD139 pe intrare? nu-i vad rostul. ... nu pentru putere a fost pus... am mai vazut scheme de genul asta, si ma miram si eu... se pare ca e ceva legat de modul in care se fac tranzistorii tip bd... nu cred ca s-a gandit Mereanu la asta, eu am vazut ca a exagerat si cu supradimensionarea prefinalilor si cred ca de asta s-a gandit la BD139. poate ai si tu dreptate dar sunt atatia tranzistori uzuali mai buni pentru un etaj de intrare. lasand la o parte "modul in care este facut", parametrii BD-ului nu il fac prea bun pentru etaje de intrare. Au zgomot mai mic BD-urile fata de BC-547 171 , 251 ,557. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 29, 2008 Partajează Postat Octombrie 29, 2008 Pentru ca si amplificarea e mai mica, iar daca vrei si mai putin zgomot, poti sa pui BF-uri din seriile 4xx. Link spre comentariu
mosfet Postat Noiembrie 5, 2008 Partajează Postat Noiembrie 5, 2008 Eu m-am apucat aseara de asta: http://diyaudioprojects.com/Solid/ZCA/ZCA.htm Foarte simplu de facut si toti avem prin casa piesele necesare si traful (poate mai putin 2sk-ul). In o ora am gasit pisele si le-am si montat pe o bucata de cablaj de test, mai am de facut traseele, a iesit f compact. Revin cu poze. Rezistenta de putere mi-a iesit o monstruozitate am pus vreo 7-8 rezistente in paralel ca sa ajung pe la 14 oameni, am peste 100W cred Am un 2sk nu stiu cat, recuperat dintr-un TV (tensiune si putere mai mare parca decat 2sk1058), am unul singur, fac amp-ul de curiozitate, daca suna ca un cur, asta e. Am bagat in functiune conzii IPEE recuperati de prin TV-uri romanesti, sunt mai batrani ca mine cred, tot ii tineam degeaba. Cativa electrolitici rubycon/nichicon tot recuperati, rezistentele de putere tot de prin TV-uri romanesti, un traf recuperat si asta, normal. Se poate si mai friendly de atat, cel atasat. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 6, 2008 Partajează Postat Noiembrie 6, 2008 Astea-s niste glume de amplifuri. Idei de acum 50 de ani. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum