Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cel mai friendly amplificator din lume (lol)

Mereanu

Postări Recomandate

Mereanu de ce insisti sa puna BD139 pe intrare? nu-i vad rostul.

... nu pentru putere a fost pus... am mai vazut scheme de genul asta, si ma miram si eu... se pare ca e ceva legat de modul in care se fac tranzistorii tip bd...
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mereanu

13

• mircea888

7

• zal

6

• EmyRulz

2

Top autori în acest subiect

... nu pentru putere a fost pus... am mai vazut scheme de genul asta, si ma miram si eu... se pare ca e ceva legat de modul in care se fac tranzistorii tip bd...
nu cred ca s-a gandit Mereanu la asta, eu am vazut ca a exagerat si cu supradimensionarea prefinalilor si cred ca de asta s-a gandit la BD139.

poate ai si tu dreptate dar sunt atatia tranzistori uzuali mai buni pentru un etaj de intrare. lasand la o parte "modul in care este facut", parametrii BD-ului nu il fac prea bun pentru etaje de intrare.

Link spre comentariu

nu cred ca s-a gandit Mereanu la asta, eu am vazut ca a exagerat si cu supradimensionarea prefinalilor si cred ca de asta s-a gandit la BD139.

poate ai si tu dreptate dar sunt atatia tranzistori uzuali mai buni pentru un etaj de intrare. lasand la o parte "modul in care este facut", parametrii BD-ului nu il fac prea bun pentru etaje de intrare.

Au zgomot mai mic BD-urile fata de BC-547 171 , 251 ,557.

Link spre comentariu

Eu m-am apucat aseara de asta:

http://diyaudioprojects.com/Solid/ZCA/ZCA.htm

Foarte simplu de facut si toti avem prin casa piesele necesare si traful (poate mai putin 2sk-ul).

In o ora am gasit pisele si le-am si montat pe o bucata de cablaj de test, mai am de facut traseele, a iesit f compact. Revin cu poze.

Rezistenta de putere mi-a iesit o monstruozitate :d am pus vreo 7-8 rezistente in paralel ca sa ajung pe la 14 oameni, am peste 100W cred :d

Am un 2sk nu stiu cat, recuperat dintr-un TV (tensiune si putere mai mare parca decat 2sk1058), am unul singur, fac amp-ul de curiozitate, daca suna ca un cur, asta e. Am bagat in functiune conzii IPEE recuperati de prin TV-uri romanesti, sunt mai batrani ca mine cred, tot ii tineam degeaba. Cativa electrolitici rubycon/nichicon tot recuperati, rezistentele de putere tot de prin TV-uri romanesti, un traf recuperat si asta, normal.

Se poate si mai friendly de atat, cel atasat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări