Dr.L Postat Octombrie 19, 2008 Partajează Postat Octombrie 19, 2008 aici incluzi si lm3886? Link spre comentariu
Mereanu Postat Octombrie 19, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2008 aici incluzi si lm3886? Lm-urile originale se aud bine,insa nu stiu cum sta treaba cu cele care se gasesc la ora actuala prin magazine Link spre comentariu
EmyRulz Postat Octombrie 19, 2008 Partajează Postat Octombrie 19, 2008 Deci daca vreti scheme simple si bune(fara sa va bateti voi capul) luati-va dupa Nelson Pass: http://www.firstwatt.com/downloads/F3-s ... ual-sm.pdf sau unul fara condensatori(mie mi se pare superb!): http://www.firstwatt.com/downloads/F5-om_sm-080527.pdf site-ul este acesta: http://www.firstwatt.com/products.htm Pofta buna! Link spre comentariu
iordan Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 dati si valorile la schema aia simpla de sus Link spre comentariu
iordan Postat Octombrie 21, 2008 Partajează Postat Octombrie 21, 2008 Eu am sa incerc amplifu ca valorile astea la care m-am inspirat din schema amplifului de 10w de la IPRS.Ce parere aveti? Link spre comentariu
mircea888 Postat Octombrie 21, 2008 Partajează Postat Octombrie 21, 2008 nu am chef sa stau acum sa studiez valorile rezistorilor (poate e mai simplu sa faci IPRS 10w cu modificari la tranzistori) dar iti pot spune ca prefinalii ar trebui sa fie complementari, de unde ai scos perechea 2n2905 si BD139? :smt120 mai bine incerci BD139 + BD140, ar fi ok ca tensiune si putere avand in vedere finalii folositi.pe intrare nu cred ca e o idee buna sa pui BD139, eu as incerca cu 2sc1845.totusi nu ai spus la cat vrei sa alimentezi, in orice caz sa ai grija la tensiunea de lucru a condensatorului de pe iesire, sa nu ai surprize.incearca sa folosesti super-dioda, macar varianta cu diode serie cu semireglabil propusa si in schema IPRS 10w, nu doar ca poate face compensare termica(daca pui diodele pe radiator) dar cred ca e un pic mai usor de reglat. Link spre comentariu
Mereanu Postat Octombrie 22, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2008 dati si valorile la schema aia simpla de susR1-200ohm c-10 micror2 1500 ohm c1-100 micro c2-50v 47-100 micro c3-1000 micro,40v t1 bd 139,t2,t3 bd 911,912r3-semireglabil 10-30k r4-330 ohmr5-1kr6-3,3kr7-50-120 ohmr8,r9-200 ohm Link spre comentariu
mircea888 Postat Octombrie 23, 2008 Partajează Postat Octombrie 23, 2008 Mereanu de ce insisti sa puna BD139 pe intrare? nu-i vad rostul. iar perechea de prefinali BD911/912 e prea de tot, parca ar fi amplificator de sute de wati eu ca prefinali as alege BD139/140 sau daca tot vreti mai buni mergi pe MJE340/350, se gasesc si de vanzare pe forum. Link spre comentariu
Mereanu Postat Octombrie 23, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2008 Mereanu de ce insisti sa puna BD139 pe intrare? nu-i vad rostul. iar perechea de prefinali BD911/912 e prea de tot, parca ar fi amplificator de sute de wati eu ca prefinali as alege BD139/140 sau daca tot vreti mai buni mergi pe MJE340/350, se gasesc si de vanzare pe forum. pentru ca ampliful,intr-adevar,scoate peste 70 de w.Eu nu am dimensionat schema pt un amplif de 10w.Si inca ceva; pe un alt topic s-a discutat intens asupra amplifului eliot,L-am facut si eu de curiozitate.Sincer sa fiu,nu se aude bine.Nu are zgomot de fond,insa nu-mi place cum se aude;basul parca vine din butoi.Tin sa precizez ca acest amplif a fost facut pe mj-uri...Eu unul,sunt adeptul amplificatoarelor in emitor comun.De curiozitate,faceti ampliful cu emitor comun,alimentati-l la 60-70 de volti si "vedeti" cum se aude.Apoi construiti ce amplif vreti voi;veti constata ca nu este mare diferenta. Link spre comentariu
mircea888 Postat Octombrie 23, 2008 Partajează Postat Octombrie 23, 2008 @Mereanu stiu ca poate scoate 70w, mi-am dat seama ca ati dimensionat piesele sa reziste dar e exagerat, acel BD139 de pe intrare nu va aduce deloc beneficii. de ce trebuie un tranzistor de putere asa de mare pe intrare?, v-ati uitat de curiozitate sa vedeti cu ce tranzistori e facuta intrarea la amplificatoare de sute de wati? am facut si eu amplificatorul asta, l-am alimentat chiar si la 100V. am mai facut si altele foarte asemanatoare (tot cu 5 tranzistori) si nu mi se par prea bune, condensatorul ala de pe iesire strica tot, parca scoate numai medii, e bun pentru sateliti. mi se pare slab tare ca dinamica, un integrat gen tda7294 sau lm3886 e mai bun ca amplificatorul asta, parerea mea. Link spre comentariu
Mereanu Postat Octombrie 23, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2008 pai de ce nu-i faci alimentare simetrica?apropo' tu ce schema ai facut si ti s-a parut buna? Link spre comentariu
mircea888 Postat Octombrie 23, 2008 Partajează Postat Octombrie 23, 2008 era vorba de alimentare simpla pentru ca pe asta o lauzi, asa ajungi tot la amplificatoare mai complexe care nu iti plac. eu am experimentat sa vad cum se comporta acest amp alimentat cu tensiune simpla la putere mare si dupa cateva zile de probe l-am abandonat. uite asta mi s-a parut bun http://i35.tinypic.com/656ako.jpg si la capitolul drivere integrate LME49810 mi se pare bun pentru ca poti obtine performnate bune atat ca putere dar si calitate, e foarte simplu de facut si e banal de reglat, va functiona tot timpul din prima. am dat acest exemplu pentru ca e vorba de simplitate. Link spre comentariu
Mereanu Postat Octombrie 23, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2008 nu laud alimentarea simpla.Ok,se renunta la cond. de iesire si ins chimb se construieste o punte cu patru diode si doua condensatoare inseriate,masa difuzorului venind acuma,intre cele doua condensatoare Link spre comentariu
Mereanu Postat Octombrie 23, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2008 uite un amplif cu adevarat bun,funcyioneaza din prima si se aude f. tare si f. bine Link spre comentariu
mircea888 Postat Octombrie 23, 2008 Partajează Postat Octombrie 23, 2008 nu laud alimentarea simpla.Ok,se renunta la cond. de iesire si ins chimb se construieste o punte cu patru diode si doua condensatoare inseriate,masa difuzorului venind acuma,intre cele doua condensatoarenu merge treaba asta pentru puteri mari, trebuie sa ai traf cu 2 infasurari simetrice iar la punctul de inseriere a conzilor se leaga mediana secundarului de la traf, si ala e punctul de masa. cum zici tu se foloseste la consumatori mici. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum