Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

[Help] Ceva mai neobisnuit

Vizitator Korb

Postări Recomandate

Salutare. Am si eu o intrebare: Exista sau se poate face un indicator (analog sau digital pe baza de leduri) pentru GPL ???Am un Cielo GLE din 99 cu instalatie GPL. Butelia are un indicator (analog) ce afiseaza nivelul gazului dar este pe butelie, iar in habitaclul butonul de comutare benzina/gpl este un simplu intrerupator cu un led in 2 culori verde cand este pe gaz si rosu cand este pe benzina. Problema apare ca atunci cand este pe benzina se mai aprinde un led (rosu) si imi zice ca mai am in jur de 10 l in butelie, dar in momentul in care este pe gaz masina, ledul cu pricina sta mereu verde si nu ma mai avertizeaza de nici o culoare si trebuie mereu sa ma dau jos sa ma uit in portbagaj ce si cum. Am patito de vreo cateva ori sa raman fara gaz :38 si nu vreau sa se mai repete. Ce doresc eu este un indicator pe leduri care sa imi afiseze in permanenta cantitatea de GPL din butelie. Precizez ca nu vreau acuratete 100% dar macar un 90-95% (daca se poate)Tinand cont ca butelia este de 55l (asa scrie in talon) si in ea intra cam 45l, presiunea medie cu care gazul este introdus in butelie este de 7-8 atm se poate face asa ceva ??? Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Abram Burel

2

• yo9hrb

2

• Laci

2

• rimache

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Korb

ah ce rau imi pare ca nu am o poza facuta :(butelia are pe ea, sai zicem, o cutie cu capact de plastic transpatent. acolo se afla un indicator analog (un arc de cerc cu una bucata limba ce indica nivelul GPL-ului) pe mine ma intereseaza sa copiez acel afisaj in habitaclu voi reveni cu o poza sa vedeti la ce ma refer

Link spre comentariu
Vizitator Korb

in poza atasata se vede ce fel de indicator este pe butelie (este facuta cu telefonul si imi cer scuze pentru calitate) intrebarea mea este simpla se poate "copia" acest indicator de carburant in habitaclu ???

Link spre comentariu

intrebarea mea este simpla se poate "copia" acest indicator de carburant in habitaclu ???

Eu ma gandesc la 2 variante.Cea statica presupune sa ii faci o poza, de preferinta cand e mai gol, si sa ti-o lipesti pe bord. Dezavantajul este ca vei fi ingrijorat tot timpul :ciuda: Daca vrei ceva suspans, poti trece la varianta dinamica: pui o camera sa filmeze indicatorul de pe butelie si vezi rezultatul pe un monitor. Si uite asa iti tragi si 7" la bord :)
Link spre comentariu

Din cate stiu, indicatorul ala e magnetic. Adica ai un plutitor cu un magnet in butelie si ala iti "misca" acul indicator. Sau asa era odata la niste butelii mai vechi. Daca-i asa, se poate face cate ceva, cu un senzor magnetic.

Link spre comentariu

E de fapt o... busola. Miscarea plutitorului roteste printr-un angrenaj de gen roata dintata tija pe care e montat magnetul, iar acul il urmareste. Cine stie, poate cu un senzor sensibil iese ceva, daca se poate amplasa adecvat.

Link spre comentariu
Vizitator Korb

sarumana pt raspunsuri. dar daca se gassete o varianta optima as fi foarte fericitproblema e ca mai nou butelia a trecut automat pe mod SUSPANS adik sa blocat acul pe plin (da este pe baza de magnet) si nu inteleg ce are.cu respect

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări