Vizitator Korb Postat Octombrie 17, 2008 Partajează Postat Octombrie 17, 2008 Salutare. Am si eu o intrebare: Exista sau se poate face un indicator (analog sau digital pe baza de leduri) pentru GPL ???Am un Cielo GLE din 99 cu instalatie GPL. Butelia are un indicator (analog) ce afiseaza nivelul gazului dar este pe butelie, iar in habitaclul butonul de comutare benzina/gpl este un simplu intrerupator cu un led in 2 culori verde cand este pe gaz si rosu cand este pe benzina. Problema apare ca atunci cand este pe benzina se mai aprinde un led (rosu) si imi zice ca mai am in jur de 10 l in butelie, dar in momentul in care este pe gaz masina, ledul cu pricina sta mereu verde si nu ma mai avertizeaza de nici o culoare si trebuie mereu sa ma dau jos sa ma uit in portbagaj ce si cum. Am patito de vreo cateva ori sa raman fara gaz si nu vreau sa se mai repete. Ce doresc eu este un indicator pe leduri care sa imi afiseze in permanenta cantitatea de GPL din butelie. Precizez ca nu vreau acuratete 100% dar macar un 90-95% (daca se poate)Tinand cont ca butelia este de 55l (asa scrie in talon) si in ea intra cam 45l, presiunea medie cu care gazul este introdus in butelie este de 7-8 atm se poate face asa ceva ??? Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
Laci Postat Octombrie 17, 2008 Partajează Postat Octombrie 17, 2008 Salut, Probabil ca senzorul pe butelie este defapt senzor de presiune, atunci poti sa pui un senzor digital http://www.tme.eu/katalog_pics/8/4/9/84 ... bgd14b.jpg costa cam 80E! are iesire pe 4-20mA semnal ce se poate prelucra f.usor si afisa cu ceva leduri. Link spre comentariu
Vizitator Korb Postat Octombrie 17, 2008 Partajează Postat Octombrie 17, 2008 ah ce rau imi pare ca nu am o poza facuta :(butelia are pe ea, sai zicem, o cutie cu capact de plastic transpatent. acolo se afla un indicator analog (un arc de cerc cu una bucata limba ce indica nivelul GPL-ului) pe mine ma intereseaza sa copiez acel afisaj in habitaclu voi reveni cu o poza sa vedeti la ce ma refer Link spre comentariu
Vizitator Korb Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 in poza atasata se vede ce fel de indicator este pe butelie (este facuta cu telefonul si imi cer scuze pentru calitate) intrebarea mea este simpla se poate "copia" acest indicator de carburant in habitaclu ??? Link spre comentariu
Laci Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Numai daca tragi o teava pana in bord. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 intrebarea mea este simpla se poate "copia" acest indicator de carburant in habitaclu ???Eu ma gandesc la 2 variante.Cea statica presupune sa ii faci o poza, de preferinta cand e mai gol, si sa ti-o lipesti pe bord. Dezavantajul este ca vei fi ingrijorat tot timpul Daca vrei ceva suspans, poti trece la varianta dinamica: pui o camera sa filmeze indicatorul de pe butelie si vezi rezultatul pe un monitor. Si uite asa iti tragi si 7" la bord Link spre comentariu
yo9hrb Postat Octombrie 21, 2008 Partajează Postat Octombrie 21, 2008 Din cate stiu, indicatorul ala e magnetic. Adica ai un plutitor cu un magnet in butelie si ala iti "misca" acul indicator. Sau asa era odata la niste butelii mai vechi. Daca-i asa, se poate face cate ceva, cu un senzor magnetic. Link spre comentariu
rimache Postat Octombrie 21, 2008 Partajează Postat Octombrie 21, 2008 Documentatia de la instalatia gpl de pe cielo (modelul vechi): Link spre comentariu
yo9hrb Postat Octombrie 21, 2008 Partajează Postat Octombrie 21, 2008 Da, e magnetic Vezi daca te poti juca cu vreun senzor magnetic (sau mai multi) prin zona. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Octombrie 21, 2008 Partajează Postat Octombrie 21, 2008 E de fapt o... busola. Miscarea plutitorului roteste printr-un angrenaj de gen roata dintata tija pe care e montat magnetul, iar acul il urmareste. Cine stie, poate cu un senzor sensibil iese ceva, daca se poate amplasa adecvat. Link spre comentariu
Vizitator Korb Postat Octombrie 24, 2008 Partajează Postat Octombrie 24, 2008 sarumana pt raspunsuri. dar daca se gassete o varianta optima as fi foarte fericitproblema e ca mai nou butelia a trecut automat pe mod SUSPANS adik sa blocat acul pe plin (da este pe baza de magnet) si nu inteleg ce are.cu respect Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum