Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Din revista Tehnium - Convertor Semnal Audio CD

Vizitator Oxygen

Postări Recomandate

Vizitator Oxygen

Pentru cei care au o colectie cat de cat completa am revistei Tehnium mai ales intre anii '90-'95 caut un motaj cu o lampa (dubla) si un amplificator opertional care modifica semnalul audio de la CD (si cred acum si pentru PC-uri este valabila) care este abrupt datorita conversiei digital-->analogice, acesta modifica forma facand-o sinisoudala. Din cate imi amintesc alimentarea tuburilor era 45V cu un convertor cu CMOS-uri. Daca cineva se indura sa caute schema acesta sa-mi trimita paginile scanate..... Va multumesc. :P

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gandila

2

Top autori în acest subiect

Hai salut Oxygene!

Exact la acelasi montaj lucrez si eu. L-am inceput in vara cand l-am testat si sunt f. multumit de ce face. Intr-adevar e mishto montajul si ideea in sine cu toate ca "aia" de la tehnium au furat ideea de pe net de la"paia elecronics". Asa ca daca vrei schema e pe net in varianta originala, iar in Tehnium a aparut de 2 ori in '98 si in 2003 cred, fara nici o precizare a autorilor, cu toate ca pe net exista din '95. Eh asea e la noi.

Dupa cum spuneam am aproape gata montajele, trebue doar sa le fac un pic de reglaje si sa le montez pe o carcasa. Ca alimentare am ales un traf cu 3 infasurari separate. Toate tensiunile le-am stabilizat pt. a elimina toate sursele de zgomot si a fi m ai sigur de functionare. Nu-ti recomand alimentarea anodica(45V) cu multiplicatorul cu c-mos pt ca vei avea bucle de masa si cuplaje parazite daca nu ai grija cu conexiunile meselor.

bafta si spor la montaje. Merita toti banii si efortul!!!

http://www.paia.com/tubestuf.htm sau mai exact: http://www.paia.com/tubehsch.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări