Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SAMPLES/MOSTRE

v3l0

Postări Recomandate

Mai oameni buni ma vad nevoit sa postez pentru a obtie lamuriri despre fenomenul numit "sample" pe site-urile marilor producatori de componente electronice.Treaba e ca unii spun ca le-au primit cu 50.000Lei (5Lei noi), fara vama si alte balarii, iar altii imi zic ca plateshti din cauza mesageriei din afara, a vamii si altor chestii cat nu face.Acuma...ori posteaza cineva serios si-mi explica si mie care este adevarul, ori poate posteaza fiecare experientza lui despre samples, fie ca a luat un microcontroller, tranzistor, turboreactor :shock: , Kalashnikov :twisted: sau cine mai shtie ce...Puteti specifica daca unele firme prefera unii curieri ma scumpi de la ei pana la noi si alte balarii de-astea. Va intreb pentru ca cineva care sta in state mi-a zis ca firma la care lucreaza el (nu-i pot da numele - dar nu e de electronice) primeshte o parte din taxele pe care le percep curierii pt. transportul de samples.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• v3l0

9

• bogdanm

3

• csl1131

2

• i0nutzb

1

Top autori în acest subiect

Pai mai vasile...e legal sa comanzi samples!!!

Ma intereseaza costurile, nu am de gand sa comand de mai mukte ori sau alte prostii!!! Pls nu mai speria lumea ca nu mai raspunde nimeni!

Link spre comentariu

nu prea se trimite in RO de nimeni... doar daca alegi cealalta cale.. si te zboara vasile :twisted: :roll:

Am luat si eu intr-o zi la rand mai multe firme si am primit mail-uri cum ca nu se poate. de exemplu, cerusem, din bun simt, 6 integrate si mi s-a spus ca trebe mininim 50 buc, la care erau adaugate si niste cifre urmate de USD???!!! M-am gandit ca poate am gresit adresa :d Dar am scris samples pe plic! Acum am un prieten in Canada si o sa+l pun pe el sa scrie pt mine poate iese ceva :d
Link spre comentariu

Asta cu 'nu trimite nimeni in Romania' e legenda. Am luat sample-uri ABSOLUT LEGAL in Romania de la urmatoarele firme:

- Analog Devices

- Atmel

- Microchip

- Zilog

- EM Marine

- Clare

- Dallas/Maxim

- altele de care nu-mi aduc aminte acum

Deci ... se poate. E drept ca acum majoritatea celor mentionate mai sus nu mai trimit in Romania, asta nu inseamna ca nu mai exista altele la care puteti incerca. Singura recomandare pe care v-o pot da este sa va treceti adresa de la firma, nu adresa personala, aveti mai multe sanse. Si e si legal :)

Un topic extrem de interesant care discuta acest subiect este pe un alt forum:

http://www.edaboard.com/ftopic56212-0-asc-0.html

Aveti acolo ditamai lista. Cautati, si veti gasi. Garantat ;) Ca principiu general, incercati sa nu le comandati daca vreti sa le tineti in vitrina sau sa le vindeti. Motivul principal pentru care marile firme au renuntat la samples este ca toti cretinii de pe ebay s-au apucat sa vanda ceea ce primisera ca samples :evil: Nu cred ca va bucurati la cativa dolarasi, cat costa o prapadenie de circuit.

EDIT: nu am platit niciodata vreo taxa la vama si/sau taxa se shipping. Probabil am o figura nevinovata :d

Link spre comentariu

Multumesc de raspunsurile de pana acum.

Sa va expun cum gandesc eu:

1). comand samples ca sa-mi fac mie ceva de calitate dupa scheme vechi si verificate.

2). comand pe numele unei firme daca ajuta firma care le trimite sa se hotarasca.

Dar ramane neclar in continuare... ma intereseaza un singur lucru... platesc putin sau deloc, sau ma trezesc ca mi le dau baietii la pretul de lista si ca-mi baga si taxe postale la greu. Unii dintre voi zic ca le-au primit aproape moka si asta ma bucura. In acelasi timp daca unii dintre voi cred ca i-a ajutat faptul ca nu au declarat numarul device-urilor primite sau alte faze care nu depasheshc limita legalitatzii, poate imi spuneti si mie pls.

La urma urmei, daca ON SEMICONDUCTOR vinde MJ15003 cu 1.87USD pe site, eu comand un sample, ei se decid sa mi-l trimita...la ce sa ma ashtept? Imi vine un singur tranzistor? vine la poshta sau acasa? si taxele de curierat, de care multi care comanda ceva de afara se sperie...sunt oare mici sau enorme?

Ideea e ca in ultima vreme Romania are din nou voie sa cumpere de sume ceva mai mari de pe net si poate unele firme s-au razgandit in privintza romanilor. In alta ordine de idei... de ce sunt refuzate sample-urile spre .ro? Din cauza partii ilegale despre care am stabilit ca nu o sa vorbim aici?

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

In alta ordine de idei... de ce sunt refuzate sample-urile spre .ro? Din cauza partii ilegale despre care am stabilit ca nu o sa vorbim aici?

Pentru ca romanii nu se multumesc cu cele cateva bucati si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda si comanda ca nesimtiti cu tot ca le tin undeva aruncate si nu fac nimic niciodata cu ele.

Cineva mi-a zis ca are 1 sac de cipuri comandate sample, jenant :x

Link spre comentariu

Daca nu era forum acum ash fi folosit "the "f" word" ca sa-mi incep post-ul. Pe link-ul de mai sus care duce spre un forum unde se dicuta aceasta problema am vazut ca unii producatori ca ONsemi au inceput sa ceara taxele de transport (ceea ce nu faceau inainte), ca philips sunt cam jegosi la samples si ca ATMEL primeshti daca te-ai nascut sub o stea norocoasa si te iau aia in serios...Am prieteni de familie in Italia si imi pot trimite orice cu 2.5 Euro pe kilogram. Oare se merita sa ia el samples si sa mi le trimita?!?

Link spre comentariu

ONsemi nu stiu sa fi trimis vreodata in Romania. Aia cu Philips jegosi la sample am scris-o chiar eu, desi nu m-am exprimat asa :d Da, sunt, si nu numai cand e vorba de sample-uri. Pare a fi caracteristic lor pentru zona "privilegiata" a Europei in care ne aflam :evil: Cu Atmel e mai greu, e drept. Eu am primit de la ei un ARM prin domnul Alexe, AVR-uri niciodata.

Link spre comentariu

Fratele meu e ceva mai shef pe la o firma ( o firma de suport - un fel de *222 - pentru un serviciu de telefonie din USA) si ma gandeam ca poate pot comanda prin firma...Ce parere aveti?

Link spre comentariu

a mai spus cineva, in general se trimit ca sample produse noi care nu au ajuns inca in retelele de distributie. pt cele existente deja de ani buni pe piata e cam ilogic din punctul lor de vedere sa ceri sample.parerea mea.

Link spre comentariu

aici e o contradictie in termeni: daca e ilogic sa ceri sample de ce exista un link/meniu pe care scrie clar "Order Samples"?!? Crezi ca site-ul de la ON Semiconductor este ca un forum unde te bazezi pe prieteni sa ti-l administreze si ca au uitat sa scoata link-ul?!? Tare ma indoiesc :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări