Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum fac un grup de leduri sa clipeasca la un interval...??

paul14

Postări Recomandate

Vreau sa un montaj cu leduri care sa dea un fel de efect de blitz, dar ledurile sa clipeasca o data sau de doua ori pe secunda. De asemenea as vrea ca atunci cand muzica este oprita sa nu clipeasca ledurile. As folosii cam 6 leduri albe(de la Dr. L) sau 4 albe si 2 colorate, toate fiind inseriate cate 3.Se poate face asa ceva??? Daca da va rog frumos o schema, un link, ceva; cat mai simplu de preferat. Tot de preferat ar fii sa poata fi alimentat la 12V.Multumesc anticipat!PS: tranzistorul TIP31 asa se numeste, adica asa il cer la magazin la vanzatoare??? Are si vreun inlocuitor???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paul14

3

• Dr.L

2

poti folosi si bd-uri,si 2n2222 si multe altele,nu-i problema :da totusi n-ai postat deloc bine,ca nu se incadreaza la categoria asta,ci mai degraba la diy-roaga un moderator sa ti-l mute

Link spre comentariu

atunci Rog Frumos un moderator sa-mi mute si mie topicul la diydar, totusi nu stie nimeni ce vreau sau nu ma exprim eu bine??? se numeste cumva stroboscop ce vreau eu :nas: Multumesc anticipat

Link spre comentariu

vrei un stroboscop,eventual cu viteza reglabila(se poate face cu un 555,calculezi p-acolo timpii cu formule,le gaseti destul de usor) si la acre trebuie sa adaugi un modul care sa alimenteze 555-ul numai cand exista muzica(sesizata cu 1-2 tranzistori,sau 1 operational, de la un microfon sau de la un cablu de semnal)se pare ca la sectiunea asta nu e moderator,roaga-l pe Vasile

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator franzy

Vreau sa un montaj cu leduri care sa dea un fel de efect de blitz, dar ledurile sa clipeasca o data sau de doua ori pe secunda. De asemenea as vrea ca atunci cand muzica este oprita sa nu clipeasca ledurile. As folosii cam 6 leduri albe(de la Dr. L) sau 4 albe si 2 colorate, toate fiind inseriate cate 3.Se poate face asa ceva??? Daca da va rog frumos o schema, un link, ceva; cat mai simplu de preferat. Tot de preferat ar fii sa poata fi alimentat la 12V.Multumesc anticipat!PS: tranzistorul TIP31 asa se numeste, adica asa il cer la magazin la vanzatoare??? Are si vreun inlocuitor???

VEzi ca tip31 are mai multe: Eu am folosit bd243c;).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări