Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aplicatie cu LED RGB

Vizitator TZepeSH

Postări Recomandate

Vizitator TZepeSH

Salut! caut o schema pentru ceva destul de simplu. Vreau un modul de control pentru LED-uri RGB, care sa schimbe culoarea led-urilor cand apas un butonel (am tot gasit scheme in care se trece prin tot spectrul de culori, ambilight-uri, etc). probabil voi folosi vreo 10 led-uri, poate mai multe, asta e mai putin important, fac mai multe module daca e nevoie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• george10

3

Vizitator TZepeSH

cred ca nu m-am exprimat bine. am gasit scheme pentru automatizari, adica un circuit care comanda ledul sa treaca prin tot spectrul de culori in mod automat, in general prin fading dintr-o culoare in alta, iar comada trecerilor se facea prin PWM. Multe alte aplicatii au comanda provenind prin conexiunea seriala de la calculator. Ceea ce doresc eu este un circuit de comanda a ledului, dar care sa comande schimbarea culorii la apasarea unui buton si sa o mentina apoi (culoarea). montajul imi este necesar pentru bordul masinii, unde poate vreau acum o culoare, mai tarziu alta, nu sa mi se tot schimbe culorile in mod automat.In zilele urmatoare voi adauga schemele pe care le-am gasit pentru diferite moduri de comanda.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Mythica

Cred ca asa ceva te intereseaza:[attachment=2]dscf5872.part1.rar[/attachment][attachment=1]dscf5872.part2.rar[/attachment][attachment=0]dscf5872.part3.rar[/attachment]Are 8 culori memorate in eeprom si se schimba la apasarea unui buton.Mai facusem o versiune cu 3 butoane, pentru R, G si B si prin selectia lor obtineai 4096 de nuante.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator TZepeSH

am gasit doua scheme pe care le-am si realizat. prima schimba culorile automat, l-am folosit pentru o lampa.

http://www.bit-tech.net/modding/2002/08 ... nbow_led/1

a doua este ceva mai complex, schimba culorile de la telecomanda, 32 de nivele pentru ficare culoare, memorare a unor culori, schimbare a culorilor presetate. pe site sunt toate datele necesare, inclusiv programul pentru microcontroller.

http://www.instructables.com/id/A-remot ... od-light./

Mythica, ma intereseaza schema cu 3 butoane, poti sa o atasezi, te rog?

Link spre comentariu
Vizitator Mythica

Schema este asemanatoare:butoane la gp3, gp4 si gp5 si iesirile pe gp0, gp1 si gp2.O sa atasez si hexul, facusem mai multe variante, una in care intai defineai culorile si le salva in eeprom, una la care puteai sa modifici culorile la apasarea butoanelor, etc.

Link spre comentariu
Vizitator TZepeSH

m-ar interesa sa pot controla fiecare culoare de la cate un buton. din cate inteleg eu, fiind doar cate un buton pentru fiecare culoare, ii mareste intensitatea pe fiecare nivel la o apasare, de la 0 la 15. e bun si asa. in proiectul de pe instructables, se pot controla culorile pe 32 de nivele, dar si in sus si in jos. oricum, mi se pare mai simplu cu 3 butoane, sa nu stau cu telecomanda in masina :)).spui ca se pun butoane pe gp3, gp4, gp5. la gp4 si gp5 se leaga la masa, din schema, dar gp3 la VDD (+). cand pun butonul, conexiunea va fi facuta tot la +? sau toate se conecteaza la masa?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări