sabinescu2006 Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 daca este vb de pic 16f628 si un ds18s20 atunci da. este pentru montajul "colturos" al colegului sabinescuMs mult ! O sa le incerc Link spre comentariu
costi002 Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 asteptam cu interes un raspuns. Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 am construit varianta de termostat cu 16F628 din Elektor si am avut exact aceeasi problema: imi afisa pe LCD o singura linie ... am schimbat softul folosit pentru programarea PIC-ului si pe urma a functionat . Din pacate figura n-a tinut si pentru termostatul de pe pagina "Guidecircuit"...acesta n-a mers indiferent ce soft am folosit la programare ; o sa incerc maine sa construiesc alt programator sa mai fac o incercare .Prima data am incercat cu winpic800 si desi n-am primit niciun mesaj de eroare ,n-am reusit sa fac termostatul sa mearga . am incercat si ponyprog si s-a intamplat exact la fel . Singurul cu care am reusit sa programez PIC-ul si sa si mearga termostatul a fost IC-prog.are cineva o recomandare in legatura cu tipul de programator pe care ar trebui sa0l construiesc ? Link spre comentariu
fratello Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Cu acest programator http://www.hamradio.in/circuits/feng.php si WinPic, nu am avut niciodata probleme in programarea vreunui PIC ! Iar primul meu montaj a fost exact acel montaj de termostat din Elektor, care a functionat din prima ! Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 uitasem de el !!! am construit acum ceva vreme acest programator dar n-am apucat sa-l folosesc niciodata ... o sa-l incerc maine .Multumesc ! Link spre comentariu
sabinescu2006 Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 ce quartz ai pus? ia incearca hex-urile asteaAm testat ambele hexuri si nu merge niciunul!:( Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 eu renunt la varianta de termostat de pe "guide circuits"... orice am incercat n-am reusit sa-l fac sa mearga ; o sa folosesc piesele pentru a construi inca o varianta a termostatului din Elektor ; pana la urma mi se pare si o varianta mai buna decat ce am incercat sa fac prima data.un singur lucru mai vreau sa fac : sa schimb textul afisat din limba engleza in romana .este suficient sa inlocuiesc in codul sursa toate mentiunile "Temperature" cu "Temperatura" si sa recompilez , sau este nevoie de mai mult de atat ?codul sursa este in atasament ... Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 Eu in locul taui as incerca .. nu te costa nimic Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 El nu stie ca afiseaza texte ,adica e indiferent ce text afiseaza atata timp cat ocupa acelasi numar de caractere Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 si daca n-ar ocupa acelasi numar de caractere...? presupun ca e vorba despre definirea unui anumit fel de variabila la inceputul programului; insa in afara de termenii "temperature" si "temperatura" despre care am vorbit deja si care au acelasi numar de caractere ar mai fi cativa termeni pe care i-as modifica si acolo nu mai corespunde numarul de litere . Ma refer la "set temperature" pe care as vrea sa-l schimb cu "setati temperatura" si poate la "Hystereris" pe care poate l-as schimba cu alt termen daca o sa reusesc sa ma gandesc la unul mai sugestiv Link spre comentariu
Liviu M Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 Setati temperatura e mai lung de 16 caractere. Daca ai display cu 20 de caractere ar trebui sa fie ok, altfel nu incape. Pe langa ca probabil n-o sa-l scrie corect, o sa si arate ca pixu' daca nu-l desparti cum trebuie in silabe. Hysteresis il poti inlocui cu... histerezis. Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 pai ...folosesc un lcd 16x2 si ma gandeam sa afisez "Setati temperatura" pe doua linii . ar fi mai complicat asa ?"Hysteresis" ar trebui sa-l inlocuiesc cu ceva sugestiv pentru cineva care n-a auzit pana acum de acest termen dar pana la urma poate ramane neschimbat ; insa ,daca nu e foarte complicat, as vrea sa schimb "set temperature " cu "setati temperatura" . Link spre comentariu
Ticu Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 Hysteresis ar putea fi: interval, eroare, diferenta Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 eu ma gandisem la "prag" dar la fel de sugestiv ar fi " interval" sau diferenta" ...o sa vad la care ma hotarasc ; asta , bineinteles daca o sa ma descurc sa fac modificarile despre care vorbesc . Astept inca un raspuns in ceea ce priveste afisarea pe doua linii a termenilor doriti . Link spre comentariu
sabinescu2006 Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 Bun ...eu nu m am lamurit cu nimik! Ce nu este bun la varianta de termostat de pe "guide circuits"? Hexul? Nu ne poate ajuta nimeni sa facem acest montaj functional?Vad ca ar fi interesati mai multi user sa faca acest montaj! Trebuie un alt programator, alt hex ,alta schema?Va multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum