Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Regulator de temperatura cu "PIC"

ducu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 188
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sabinescu2006

28

• fratello

22

• iuli09

21

• costi002

18

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am construit varianta de termostat cu 16F628 din Elektor si am avut exact aceeasi problema: imi afisa pe LCD o singura linie ... am schimbat softul folosit pentru programarea PIC-ului si pe urma a functionat . Din pacate figura n-a tinut si pentru termostatul de pe pagina "Guidecircuit"...acesta n-a mers indiferent ce soft am folosit la programare ; o sa incerc maine sa construiesc alt programator sa mai fac o incercare .Prima data am incercat cu winpic800 si desi n-am primit niciun mesaj de eroare ,n-am reusit sa fac termostatul sa mearga . am incercat si ponyprog si s-a intamplat exact la fel . Singurul cu care am reusit sa programez PIC-ul si sa si mearga termostatul a fost IC-prog.are cineva o recomandare in legatura cu tipul de programator pe care ar trebui sa0l construiesc ?

Link spre comentariu

eu renunt la varianta de termostat de pe "guide circuits"... orice am incercat n-am reusit sa-l fac sa mearga ; o sa folosesc piesele pentru a construi inca o varianta a termostatului din Elektor ; pana la urma mi se pare si o varianta mai buna decat ce am incercat sa fac prima data.un singur lucru mai vreau sa fac : sa schimb textul afisat din limba engleza in romana .este suficient sa inlocuiesc in codul sursa toate mentiunile "Temperature" cu "Temperatura" si sa recompilez , sau este nevoie de mai mult de atat ?codul sursa este in atasament ...

Link spre comentariu

si daca n-ar ocupa acelasi numar de caractere...? presupun ca e vorba despre definirea unui anumit fel de variabila la inceputul programului; insa in afara de termenii "temperature" si "temperatura" despre care am vorbit deja si care au acelasi numar de caractere ar mai fi cativa termeni pe care i-as modifica si acolo nu mai corespunde numarul de litere . Ma refer la "set temperature" pe care as vrea sa-l schimb cu "setati temperatura" si poate la "Hystereris" pe care poate l-as schimba cu alt termen daca o sa reusesc sa ma gandesc la unul mai sugestiv :rade:

Link spre comentariu

Setati temperatura e mai lung de 16 caractere. Daca ai display cu 20 de caractere ar trebui sa fie ok, altfel nu incape. Pe langa ca probabil n-o sa-l scrie corect, o sa si arate ca pixu' daca nu-l desparti cum trebuie in silabe.

Hysteresis il poti inlocui cu... histerezis. :rade:

Link spre comentariu

pai ...folosesc un lcd 16x2 si ma gandeam sa afisez "Setati temperatura" pe doua linii . ar fi mai complicat asa ?"Hysteresis" ar trebui sa-l inlocuiesc cu ceva sugestiv pentru cineva care n-a auzit pana acum de acest termen :rade: dar pana la urma poate ramane neschimbat ; insa ,daca nu e foarte complicat, as vrea sa schimb "set temperature " cu "setati temperatura" .

Link spre comentariu

eu ma gandisem la "prag" dar la fel de sugestiv ar fi " interval" sau diferenta" ...o sa vad la care ma hotarasc ; asta , bineinteles daca o sa ma descurc sa fac modificarile despre care vorbesc . Astept inca un raspuns in ceea ce priveste afisarea pe doua linii a termenilor doriti .

Link spre comentariu

Bun ...eu nu m am lamurit cu nimik! Ce nu este bun la varianta de termostat de pe "guide circuits"? Hexul? Nu ne poate ajuta nimeni sa facem acest montaj functional?Vad ca ar fi interesati mai multi user sa faca acest montaj! Trebuie un alt programator, alt hex ,alta schema?Va multumesc! :jytuiyu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări